Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

Як вибрати приліжкову тумбу за 10 хвилин?

Ви можете успішно підібрати підходящу тумбочку в інтернет-магазині. Для цього Вам потрібен буде тільки доступ в мережу і все! А про те, які критерії потрібно враховувати при виборі, ми розповімо Вам в цій статті!

Навіщо Вам потрібна тумбочка?

В першу чергу, потрібно визначитися з метою такої покупки. Подумайте, як Ви будете використовувати тумбочки. Якщо вона потрібна в якості підставки під лампу чи гаджети, того можна вибрати модель з мінімальною кількістю ящиків і ніш. А якщо Ви підшукуєте виріб для зберігання різних дрібниць, тоді необхідно підбирати тумбу з місткими висувними ящиками. У будь-якому випадку, така покупка успішно доповнить Вашу приліжкову зону, зробить її більш функціональною і зручною.

Підбираємо відповідний розмір

Спальня може бути, як великий, так і маленької. У першому випадку, підібрати меблі набагато простіше, адже можна підбирати меблі будь-яких розмірів. Ви практично вільні у своєму виборі. А ось у другому, майже напевно, кожен квадратний метр буде на рахунку. Тому перед тим, як почати вибирати тумбу, потрібно зробити попередні виміри того місця, куди плануєте її встановити. Для цих цілей можна скористатися звичайною лінійкою або сантиметром. Вам потрібно буде виміряти довжину (часто цей параметр називають глибиною) і ширину. Тому потрібно визначити оптимальну висоту вироби. Вона може бути від 20 до 99 см. Погодьтеся, що різниця досить велика. Знову ж таки, визначити потрібну висоту просто, якщо знати, для яких цілей купується тумба. З точки зору ергономіки, її поверхня повинна трохи перевищувати рівень спального місця. У такому випадку, Ви зможете легко дотягнутися до неї. І вже виходячи з отриманих даних, можна рухатися далі.

Який матеріал краще?

Вибір матеріалів, з яких виготовляється корпусні меблі дуже великий. Вибрати можна виходячи з уже сформованих переваг, цінової категорії або за аналогією. В останньому випадку, тумбочка повинна бути зроблена з того ж матеріалу, що і решта корпусні меблі у Вашій спальні. Популярні матеріали:

  • Натуральне дерево
  • ДСП і МДФ

Меблі з дерева прийнято вважати найнадійнішою. Але і коштує вона відповідно. Вся справа в тому, що цей матеріал вимагає більш ретельної обробки. Тому його виробництво обходиться дорожче, ніж виробництво ДСП, наприклад. Найпоширеніші породи:

  • сосна
  • вільха
  • ясень
  • бук
  • дуб

Сосна відноситься до м'яких порід, тому меблі з неї коштує дешевше, ніж з інших сортів. З плюсів, можна виділити особливі речовини, які меблі з соснових порід виділяють в повітря фітонциди, які сприятливо впливають на здоров'я людини і виступають в якості антисептика. Вільху теж можна віднести до недорогих порід. Ясень - порода середньої цінової категорії, а ось бук і дуб коштують дорожче. Але і за своїми властивостями вони перевершують інші породи. Дубові приліжкові тумбочки можуть прослужити більше 50 років за умови, що не порушуватимуться експлуатаційні рекомендації.

ДСП і МДФ відносяться до більш доступного цінового сегмента. З ДСП можуть виготовлятися і корпус, і фасади. А ось з МДФ, найчастіше, виготовляються саме фасади. Вся річ у тому, плита не піддається фрезеруванні, а ось фракція - навпаки. Якщо Ви бачите, що дверцята тумбочки тумби доповнені цікавими візерунками або просто оригінальною облямівкою, значить це або дерево, або МДФ.

Особливий тип - приліжкові тумбочки в м'якій оббивці. Вони прекрасно доповнюють собою ліжка-подіуми. Такі моделі варто уважніше підбирати до інтер'єру. Меблі можуть бути вся оббита тканиною, або тільки її фасадні частини. Як каркас використовується ДСП. І це правильно, адже цей матеріал коштує дешевше дерева, але при цьому відрізняється надійністю і довговічністю. Для тумбочки біля ліжка - саме те.

Тип конструкції

І тут ми трохи повернемося до призначення тумбочки. Адже виходячи з цього, потрібно буде вибирати бажану кількість відділень і їх тип. Самий спрощений варіант - повністю відкрита тумбочка. Вона більше нагадує мініатюрні журнальний столик. У ній все полки відкритого типу, але при цьому досить місткі. Таким чином, ви легко і просто отримаєте доступ до всього вмісту. Можна підібрати виріб з орними дверцями. Тільки в цьому випадку, необхідно визначити, в який бік вона буде відкриватися. Можна вибрати комбіновану модель з ящиком, відкритої нішею і орними дверцями. Ви можете купити тумбочку біля ліжка на замовлення. Фабрики виготовить її спеціально для Вас, за Вашими індивідуальними вимірами, кількості відділень і їх типу. Тому можете бути впевнені в тому, що підібрати підходящі меблі точно вдасться!

2017-09-20 12:20:32
^ Наверх