Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

Правила догляду за матрацом

Хочете завжди тримати свій ортопедичний матрац в чистоті? Тоді наша стаття - це саме те, що потрібно! Пам'ятаєте приказку: «чистота - запорука здоров'я»? Саме вона досить яскраво показувати потребу дотримання гігієни спального місця. Додатковий дискомфорт може завдавати саме відчуття того, що ви спите на брудному матраці. І само собою, таке відчуття чи не позначиться позитивно на якість вашого відпочинку.

З чого почати?

Для початку слід розібратися із загальними рекомендаціями про те, як почистити матрац. І перш за все, пам'ятайте, що зіпсувати новеньку основу для сну може навіть неправильно підібраний метод чистки! Всі рекомендації можна знайти на відповідній етикетці, щоб уникнути подальших неприємностей. Тепер перейдемо до конкретики.

1. Регулярно видаляйте пил з поверхні матраца пилотягом. (Навіть якщо зверху є наматрацник, навіть якщо ліжко постійно накрите і заправлене)

2. Після, слід по обидва боки протерти матрац м'якою ганчіркою (не мокрою, а злегка вологою)

3. Регулярно, бажано раз в тиждень, протирайте каркас ліжка (від його чистоти буде залежати чистота вашого матраца, адже вони щільно стикаються один з одним)

4. Перевертайте матрац раз в три місяці за годинниковою стрілкою і раз на пів року на іншу сторону (такі заходи дозволять залишатися м'яким верствам-наповнювачів завжди в «тонусі», а матрац не втрачатиме своїх ортопедичних і анатомічних властивостей)

Ні в якому разі не можна допускати рясне потрапляння води на матраци з пінополіуретану і на вироби на пружинному блоці!

Чистимо матрац від плям

Як очистити матрац від плям: без великої кількості води, допускається тільки зволоження поверхні! А ще краще довірити цю справу професіоналам і, хоча б раз на рік відносити виріб на спеціальну чистку.

Як відомо, найкраще лікування - це профілактика! Ось з матрацами справи йдуть так само. Не хочете боротися з пиловими кліщами, грибками або пліснявою? Тоді забезпечте виробу регулярний догляд. І це стосується не тільки його, не забувайте, що постільна білизна тісно стикається з матрацом для сну, тому міняти його слід хоча б раз в два тижні, а краще - кожну, особливо, якщо ви спите зі своєю другою половинкою. Якщо ви любитель поїсти в ліжку або побалувати свого чоловіка або дружину ранковою кавою, тоді точно не обійтися без наматрацника. Саме він захистить чохол і наповнювачі матраца від плям і руйнівного впливу рідин, які можуть пролитися.

Як же почистити матрац в домашніх умовах ?

Якщо ви пролили рідина або забруднили чохол? Вам знадобиться:

1. Перекис водню (він є практично в кожній аптечці)

2. Сода (не рідкий гість на наших кухнях)

3. Будь-який миючий засіб (тут без коментарів).

Змішуємо 200 мл перекису з трьома ложками соди і додаємо кілька крапель миючого. Все це переливаємо в розпилювач і обробляємо пляму. Ми залишаємо на 15 хвилин і все! Пляма почне зникати на Ваших очах, воно просто розчинитися. Але не перестарайтеся з дозуванням, адже, як зазначалося вище, велика кількість рідини негативно впливає на стан пружинного блоку і м'яких шарів-наповнювачів, особливо, якщо вони зроблені з натуральних природних матеріалів.

Самі в'їдливі плями, такі як від крові, наприклад, краще обробляти за допомогою солі і тієї ж перекису. Спочатку нанесіть на трохи зволожену поверхню насипте сіль і залиште години на дві. Після нанесіть на ватний диск трохи перекису водню (бажано трипроцентний) і промокніть брудне місце. Відзначимо відразу, що цей спосіб хороший виключно для білих матраців. Важливо: якщо у Вашого матраца кольорова поверхня або на ній присутні будь-які візерунки, то від цього компонента краще відмовитися і застосувати звичайну суху піну (невелика кількість води + будь-який миючий і все це збити до її освіти). Коли утворення піни повністю припинитися, протріть поверхню сухою м'якою тканиною.

Як почистити матрац від плям помади? Вони легко видаляються за допомогою звичайного медичного спирту, нанесеного на ватний диск. Прилипла жуйка легко зніметься за допомогою звичайного кубика льоду. Сліди від червоного вина можна прибрати, рясно посипавши їх содою і протріть сухою піною. Щоб її отримати, необхідно просто змішати будь миючий засіб з невеликою кількістю води.

І пам'ятайте, що змінювати матрац коштує хоча б раз в десять років і якщо термін старої моделі закінчився, то й чистити її марно, простіше замовити новий. Вибрати недорогий і при цьому якісний ортопедичний матрац дуже просто. Переконайтеся в цьому самі, заглянувши в наш інтернет-каталог.

2020-03-26 16:34:51
^ Наверх