Терміново
зателефонувати?

Навіщо школяреві потрібен хороший матрац?

Якщо раніше активно обговорювалася тема хронічного недосипання дорослих, то тепер все більше вчених і педіатрів навперебій обговорюють тему недосипання школярів і пов'язаних з цим проблем. Які наслідки хронічного недосипання школяра?

Перерахуємо деякі з них:

  • зниження працездатності, уваги і психологічної стійкості до стресових ситуацій;
  • поява емоційних проблем (підвищена дратівливість, запальність, агресія та ін.);
  • зниження швидкості реакції (як наслідок, підвищення ризику потрапляння в аварію);
  • підвищення ризику діабету і розвитку артеріальної гіпертензії (підвищеного кров'яного тиску) та ін.

Як зробити сон вашої дитини повноцінним?

Бадьорий ранок стане початком нового успішного дня для вашої дитини. Як же подбати про те, щоб школяр висипався і прокидався повним сил і енергії. Перерахуємо прості рекомендації :

  • По-перше, привчайте дитину спати за розкладом. Постарайтеся за 2-3 тижні до початку навчального року привчити дитину до шкільного розкладу. Не варто дозволяти дитині спати більше пів години після навчання, щоб не порушити його нічний сон. При цьому важливо приблизно за годину до сну не дозволяти дитині грати за комп'ютером або сидіти перед телевізором, а підготувати його до сну, завдяки зниженню яскравого освітлення або прийняттям теплої ванни.
  • По-друге, перед сном не сваріть дитину, щоб не викликати у нього емоції, що підвищують внутрішню температуру. Як правило, зниження внутрішньої температури тіла сприяє розслабленню і сну. Тому перед сном дружньому поспілкуйтеся з дитиною.
  • По-третє, постійно стежте за тим, щоб кімната школяра завжди була добре провітрена. Оптимальна температура - 20 ° С. Уникайте непотрібної суєти перед підготовкою до сну, наприклад, заздалегідь зробивши прибирання в кімнаті.
  • По-четверте, подбайте про те, щоб ніякі сторонні шуми не заважали вашій дитині заснути. Якщо ви лягайте пізніше, будьте уважні і стежте за тим, щоб не розбудити дитину.
  • По-п'яте, обов'язково подбайте про комфорт спального місця.
  • Дізнайтеся, як правильно вибрати матрац і подушку, адже від цього залежить якість сну вашої дитини.

Пам'ятайте про те, що якісний і повноцінний сон важливий для розвитку і навчання вашої дитини і саме Ви несете відповідальність за забезпечення комфортних умов для його сну!

Який купити чохол для матраца - знімний або незнімний?

Для початку варто відзначити той факт, що чохол є важливою складовою матраца, бо знаходиться найближче до нашого тіла. А значить, він повинен відповідати найжорсткішим санітарним вимогам: сировина для його виготовлення має бути безпечним для здоров'я, а його конструкція повинна сприяти простому догляду за ним і підтримці гігієни спального місця.

Як бачите, варто познайомитися з достоїнствами і недоліками того чи іншого типу чохла, адже його вибір безпосередньо пов'язаний з нашим здоровим і комфортним сном!

Переваги та недоліки знімних чохлів

По-перше, у покупця є можливість перевірити реальний внутрішнє наповнення чохла і переконатися, що воно відповідає заявленому виробником наповненню. Завжди приємно знати, за що ти платиш.

По-друге, є чохол можна при необхідності зняти, щоб просушити його або очистити від плям. Наприклад, знімні чохли з трикотажної тканини можна прати або просто замінити, якщо він сильно забруднений. Але одному зняти і одягнути чохол дуже складно, та й випрати його в домашніх умовах складно і потрібно послуги хімчистки.

По-третє, їх можна відшивати і з кантом по периметру, і без канта, тому що не кожному подобається наявність канта по периметру матраца.

А як щодо недоліків?

Знімні чохли (відрізняються тим, що мало щільно прилягають до поверхні матраца і, як наслідок, не захищають його від досить швидкого зносу і деформації. Після прання цілком імовірна усадка чохла, через що ви не зможете одягнути його на матрац. Для деяких недоліком є і відсутність ручок для перенесення!

Переваги та недоліки незнімних чохлів

Як правило, виробники матраців застосовують спеціальний клей для надійного скріплення його верств. Так ось саме незнімний чохол сприяє тому, що клей краще і щільніше утримував шари, а також запобігає надмірні навантаження і «розбовтування начинки». Як наслідок, збільшується термін служби виробу.

Але неможливість заміни / прання і обов'язкова наявність канта по всьому периметру матраца все ж схиляє деяких до вибору знімного чохла. Оптимальне рішення - покупка ортопедичного матраца з незнімним чохлом, захистити який від забруднень і зовнішніх впливів можна якісним наматрацником.

2020-03-26 16:37:29
^ Наверх