Терміново
зателефонувати?

Як правильно вибрати подушку?

Ліжко та матрац - відіграють важливу роль для здоров'я Вашого хребта. Але і про подушку забувати не варто. Чому вона така важлива? Для повноцінного відпочинку потрібно, щоб хребет знаходився в своєму природному, S-подібному положенні. Без подушки досягти його просто неможливо. У цій статті Ви дізнаєтесь: чому не можна спати без подушки, яка підійде саме Вам, коли її пора міняти, яку форму підібрати і як вибрати зручну для сну.

Чому не можна спати без подушки?

Якщо Ви не забезпечите належну підтримку шийного відділу хребта, то заробите собі проблеми не тільки зі сном, але і з поставою.

Хребці і м'язи будуть перебувати в неправильному положенні і постійно відчувати напругу. Згодом, через це можуть виникнути головні болі і болі в спині.

Спати без подушки можна тільки немовлятам. Їх хребет ще не прийняв форму дорослого, тому в підтримці він не потребує. Навіть навпаки. Подушка може істотно зашкодити їх здоровому розвитку.

Яка подушка підходить саме Вам?

Вибір подушки - справа індивідуальна. Не можна купувати для всіх членів сім'ї однакові. Всім ми різні, і всім подобається спати в різних позах. Саме від них залежить вибір моделі.

• Чи любите спати на спині? Тоді зверніть увагу на ортопедичні подушки. Їх висота становить в середньому 10 см. А цього якраз те, що потрібно! Вона повинна бути середньої жорсткості і бажано, зі спеціальним поглибленням для голови.
• Найчастіше спите на боці? Тоді Вам потрібна подушка вище. Можна брати жорстку або середньо жорстку модель. Чому вона повинна бути високою? Простір між головою і плечем повинно бути повністю заповнене, щоб Ви відчували себе комфортно.
• Для любителів спати на животі потрібно тонка ортопедична подушка. Її товщина не повинна перевищувати 8 см. І вона обов'язково повинна бути м'якою. Відмінно підійдуть моделі з латексу або піни з ефектом «пам'яті».
• А тим, хто перевертається уві сні, ми радимо задуматися не тільки про зміну подушки, але і матраца.
Як зрозуміти, що Вашу стару подушку пора міняти?
Тут думки розходяться. Медики вважають, що міняти її потрібно раз на пів року, максимум - раз на 2 роки. А користувачі, як правило, задумаються про покупку нової тільки тоді, коли стара починає доставляти дискомфорт або зовсім зношується.
• Під час сну підкладаєте руку під подушку? Значить потрібно міняти її на більш високі і пружні.
• Стало незручно спати і постійно відчуваєте м'язову напругу? Тоді виріб занадто висока і потрібно міняти його на модель нижче.
• На ранок відчуваєте біль в шиї? Дискомфорт в плечах і верхньому відділі хребта? Значить Ваша подушка дуже низька. І ці ознаки теж можуть стати приводом замислитися про зміну матраца на більш жорсткий.
• На поверхні з'явилися вм'ятини? Вона перестала швидко відновлювати свою форму? Міняти!
• Чи відчуваєте неприємний запах? Прокидаєтеся з подразненнями на шкірі? Викидайте таку подушку в сміттєвий бак без зайвих жалю!
• Вранці Ви прокидаєтесь і Вам душно? Подушка мокра, а голові жарко? Значить або чохол, або наповнювач не пропускають повітря і не вбирають вологу. Спати на такий шкідливо і небезпечно для здоров'я.

Класична або ортопедична?

Ці два різновиди можна відрізнити навіть за формою. Класичні моделі або квадратні, або прямокутні. При цьому, вони пишні і високі. Розміри можуть бути різними. Стандарт - 50 на 70 см або 70 на 70 см. Ортопедичні відрізняються прямокутною формою. При цьому, вони виконаються у вигляді паралелепіпеда. Їх межі рівні, майже відточені. Часто, вони візуально діляться на дві частини. Нижня частина трохи вище, щоб максимально заповнити простір між плечима і головою. Виходить, що в ортопедичній подушці утворюється спеціальна, анатомічно правильна, виїмка для голови.

Пам'ятайте, що при виборі варто покладатися тільки на свої відчуття. Якщо Ви звикли спати на звичайній об'ємній подушці - не варто різко переходити на ортопедичний варіант. Майже напевно, Вам буде незручно спати.

Ще кілька цінних рекомендацій щодо вибору

• Якщо Ви шукайте виріб, яке не вимагає особливого догляду і частих прань - вибирайте подушку з синтетичними наповнювачами.
• Якщо Ви страждаєте частими алергічними реакціями, то зверніть увагу на гіпоалергенні моделі. У таких використовуються спеціальні наповнювачі, які не збирають пил і не затримують вологу. А сам матеріал є несприятливим середовищем для утворення шкідливих бактерій.
• Якщо Вам подобається спати на м'який і об'ємних подушках, тоді вибирайте пухо-пір'яні вироби. Причому наповнювач може бути, як натуральний, так і штучний.
• Найбільш зносостійкі і довговічні подушки виготовляються на основі холлофайбера, бамбука або штучного пуху.

Давайте підіб'ємо підсумок. Подушка - важлива складова для дійсно здорового і міцного сну. Без неї не обійтися, якщо Ви дбаєте про себе і хочете зустрічати щоранку з хорошим настроєм і прекрасним самопочуттям!

2017-05-22 09:38:04
^ Наверх