Терміново
зателефонувати?

Оптимальні розміри для шафи-купе

Як вибрати шафу-купе?

Багато споживачів вважають, що матеріали, використані для виготовлення шафи-купе, а також його дизайн - одні з найважливіших чинників вибору. І це вірно. Так, від того, з якої сировини проведена меблі, залежить її міцність і довговічність. Практично всі моделі, представлені в нашому каталозі, виготовлені з високоякісних ДСП і МДФ. Ці матеріали вже давно перейшли в розряд першокласних і за рахунок цього ДСП і МДФ меблі більше не вважається «дешевої». Застосування інноваційних технологій виробництва сировини стало запорукою стійкості матеріалів до дії вологи, високих температур і механічних пошкоджень. ДСП не набухає, не гниє і не розсихається з плином терміну експлуатації, тому є оптимальним варіантом для виробництва шаф-купе.
Що стосується декорування таких меблевих елементів, то воно заслуговує на особливу увагу. Звичайно, ви завжди можете купити найбільш лаконічну модель, фасади дверцят якої виконані в тон з корпусом.

Однак проігнорувати запропоновані сучасними виробниками оригінальні варіанти декорування дверей-купе неможливо. Улюбленими типами дизайну фасадів шафи для наших споживачів є піскоструминні візерунки і фотодрук. Перший варіант передбачає наявність на дзеркальних поверхнях різноманітних малюнків і орнаментів, створених шляхом нанесення спеціальних абразивів. Двері з фотодруком представлені в нашому каталозі безліччю варіантом. Під карткою товару ви знайдете велику кількість зображень на будь-який смак - від неймовірних екзотичних пейзажів до легких невимушених візерунків.

Ці параметри є обов'язковими при виборі шафи-купе, проте є один, який заслуговує на найбільшу увагу. Це габарити, неправильно визначивши які, ні матеріал виготовлення, ні дизайн моделі не будуть мати абсолютно ніякого значення. Для того, щоб шафа максимально ергономічно доповнив меблювання обраної кімнати, необхідно відповідально підійти до вибору його розмірів, а саме ширини, висоти і глибини.

Якою має бути ширина шафи?

Ширина шафи, якоюсь (певною) мірою, залежить від кількості речей, які, ймовірно, в ньому будуть зберігатися. Найчастіше, виробники таких меблів надають зображення з зазначеними габаритами кожної окремої полички. Таким чином ви можете оцінити рівень місткості своєї майбутніх меблів. Однак основним критерієм вибору ширини шафи залишається розмір обраного для його розміщення простору. Так, для спальні оптимальним варіантом є моделі з двома дверима і шириною від 1 м до 1,6 м. У вітальні з легкістю поміститься трьох дверна шафа від 1,5 м до 2,4 м. Питання вибору моделі для коридору є дуже спірним і залежить від того, якими габаритами володіє кімната і які меблі в ній присутній. Слід пам'ятати, що від того, який шириною володіє шафа, залежить кількість відділень для зберігання і дверцят. Найбільш практичним варіантом є двері шириною від 60 см до 80 см. Більш вузькі або ширші варіанти дуже швидко приходять в непридатність, піддаючись деформації.

Якою має бути висота шафи?

Стандартної високою сучасних шаф-купе вважається висота від 2,2 м до 2,4 м. Такі моделі досить місткі і дозволяють мати комфортний доступ до своїх речей. Таким чином, верхня полиця залишається в зоні досяжності за умови становлення на стілець. Інакше раціонально використовувати верхній простір шафи неможливо, це є витратами володіння такими меблями. Однак дана проблема цілком вирішувана і ідею для її вирішення підказують самі клієнти нашого інтернет-магазину. Багато з них використовують невелику драбину, яку можна також легко поміщати в саму шафу.

Якою має бути глибина шафи-купе?

Стандартна глибина таких меблів 45 см і 60 см. І шафи з глибиною 45 см, і моделі, глибина яких становить 60 см, однаково зручні в експлуатації. Єдина їх відмінність - це тип використовуваної для розташування суконь і верхнього одягу штанги. У більш глибоких моделях вона розташована паралельно задній стінці і дозволяє розмістити велику кількість необхідних речей. Головна її перевага - можливість максимально швидкого пошуку того, що вам потрібно. Вузькі моделі обладнані так званим тремпелем, який встановлений перпендикулярно стінці. Таким чином, ефект протилежний. А такі шафи найкраще встановлювати в малогабаритних приміщеннях по типу коридору чи передпокою.

Нюанси набору

Навіть зробивши попередні виміри приміщення і визначившись з матеріалом виготовлення шафи-купе, зверніть увагу на додаткові можливості, якими володіють представлені на нашому сайті моделі. До таких відносять, наприклад, оригінальну консоль. Це доповнення не тільки прикрасить ваш інтер'єр, але і зробить його більш функціональним. Помістивши на просторих поличках невеликі підручні речі або предмети інтер'єру, ви зможете візуально розвантажити приміщення. Наступне доповнення - блок висувних ящиків. Як правило, він складається з двох містких елементів, що дозволяють з ще більшою зручністю зберігати білизну, спальне приладдя і т.д.

 

Якщо габарити вашої квартири і справді невеликі, рекомендуємо звернути увагу на кутові шафи-купе. Як правило, саме кут кімнати зазвичай залишається мінімально задіяним, і даремно. Встановивши містка шафа саме в кутку, можна капітально реорганізувати обстановку. Адже кількість корисної площі буде задіяно мінімум, а рівень зручності зберігання речей не буде порушений. Переконайтеся, що задня стінка вашого майбутнього шафи має спеціальний зріз під плітнуса. Адже тільки за такої умови ви зможете розмістити меблі впритул до стіни, ще більше заощадивши житлову площу. Якщо врахувати всі ці умови, можна придбати шафу-купе, який не тільки допоможе раціонально облаштувати будинок і перетворити інтер'єр, але і прослужить вам вірою і правдою довгі роки.

 

2017-01-23 15:06:41
^ Наверх