Терміново
зателефонувати?

Підбираємо жорсткість матраца правильно

Існує 5 різних рівнів жорсткості матраца. Комусь подобається спати на м'якому, комусь на жорсткому. Але що буде, якщо ви підберете жорсткість невірно? Купівля може обернутися для вашого хребта і постави справжньою катастрофою! Хочете цього уникнути? Ми розповімо як!

Купівля матраца - справа не з простих. Тільки подивіться, скільки всіляких верств-наповнювачів всередині, різних просочень, пружин і тканин. Ну як тут не заплутатися? Ми поговоримо про рівні жорсткості. Ця тема особливо гостро стоїть у випадку з онлайн-шопінгом. Багато хто відмовляється купувати матрац в інтернет-магазині тільки тому, то неможливо на нього прилягти і відчути, наскільки він підходить. Запевняємо вас, це робити зовсім не обов'язково.

Жорсткий матрац - користь чи шкода?

Полюбляєте спати на жорсткій поверхні? А ви впевнені, що для вашого хребта це корисно?
Сміливо купуйте матрац з максимальним рівнем жорсткості якщо:
• Ваша вага понад 90 кг
• Ви не досягнули віку 50 років
• Вибираєте матрац для дитини (від 0 до 4-х років)
• Чи любите спати на спині або животі
• У вас сколіоз
• Чи відчуваєте болю у верхньому відділі хребта

Відмовтеся від покупки жорсткого матраца якщо:
• Спіть на боці
• Вам більше ніж 50-55 років
• Ви відчуваєте болю в поперековому відділі


М'який матрац - зручно чи ні?


Всім любителям м'яких матраців перед покупкою не зайвим буде дізнатися, чи не зашкодять вони їх здоров'ю?
Спати на м'якому матраці можна якщо:
• Ви літня людина
• Чи страждаєте від болів в попереку
• Чи любите спати на боці


Сон на м'якому протипоказаний:
• Дітям
• Підліткам
• Людям з надмірною вагою
• Любителям спати на спині і на животі

Середня жорсткість матраца - золота середина!

Не можете визначитися з рівнем жорсткості? Тоді просто купуйте матрац із середнім ступенем і все! Не дарма, її заведено вважати універсальною. Зазвичай, в таких моделях використовується комбінація м'яких і жорстких настилів, які дозволяють домогтися максимального комфорту під час сну.


Помірно м'який або помірно жорсткий матрац?


А ось для тих, хто не може зрозуміти, подобається йому жорстка поверхня або подобається чи м'яка, ми рекомендуємо звернути увагу на їх помірні рівні. Якщо вам подобається спати на жорсткому, але хотілося б, щоб спальне місце було трішки м'якше - на допомогу прийде помірно жорсткий рівень і навпаки.

Вік і жорсткість матраца


Який матрац купити для дитини?
У виборі матраца для дитини дуже важливо враховувати його вік. Про це і поговоримо.


Для дітей від 0 до 4-х років
У цьому віці хребет тільки-тільки починає формуватися. Він ще не прийняв обриси дорослого, вигин S-подібної форми ще не проявився. Це означає, що особлива підтримка не потрібна, більше того, вона може нашкодити!
Новонародженим потрібно спати виключно на жорстких матрацах. Цьому є ще кілька вагомих причин:

• Вони надають оптимальну підтримку хребта, не навантажуючи його і не деформуючи
• Якщо малюк перевернеться вниз обличчям, його дихання не буде ускладнене
• Лікарі вважають, що жорсткий пружний матрац підвищує якість сну малюка

Для дітей від 4-х до 16-ти років


У цьому віці хребет вже зміцнів і прийняв вигин у вигляді букви S. Але його формування все ще триває. Тому важливо стежити за поставою вашого чада, особливо в підлітковому віці. Хребет повинен знаходитися в правильному, природному положенні. Існують цілі серії матраців, які призначені для профілактики захворювань опорно-рухового апарату. Такі моделі забезпечують здоровий ріст і гармонійний розвиток дітей-підлітків.

 

Для дорослих


Сформованому хребту важливо забезпечити належну підтримку. Тут уже кожен буде підбирати рівень жорсткості строго під свої переваги. Але нагадаємо, що для вікової категорії 50-55 років - рекомендовані м'які матраци.

Для літніх


Літнім користувачам спати на жорсткому категорично заборонено. Потрібно вибирати або м'який, або помірно м'який матрац. Тільки так можна забезпечити хороший кровообіг і належний рівень комфорту, який буде позитивно впливати на загальний стан організму.


Вага і жорсткість матраца


До 60 кг. Користувачам з такою вагою потрібно купувати м'які матраци. Вся справа в тому, що ортопедичний і анатомічний ефект жорсткої поверхні вони просто не відчують. З цієї ж причини, не радять вибирати матраци на незалежному пружинному блоці.


Від 60 до 90 кг. У цій ваговій категорії усі матраци підійдуть. Головне - не суперечити віковим обмеженням. Любіть спати на жорсткому? Спіть! Любіть ліжко пом'якше? Купуйте м'який матрац!


Більше 90 кг. В цьому випадку підійдуть жорсткі і помірно жорсткі матраци. Зрозуміло, якщо вік не перевищує 50 років. Тільки жорстка поверхня зможе забезпечити хорошу підтримку абсолютно всіх відділах хребта. Такий матрац рівномірно розподілить вага тіла сплячого по всій поверхні спального місця.


Різниця у вазі від 20 кг. Якщо у вас з партнером різниця у вазі від 20 кг, тоді підбирайте матрац на блоці незалежних пружин, підійде середній рівень жорсткості. У такому випадку, ви обидва будете почувати себе комфортно під час сну і відпочинку і не будете «перекочуватися» на сторону партнера.

 


Спосіб життя і жорсткість матраца


Займаєтесь спортом? Тоді підбирайте жорсткий або помірно жорсткий матрац. Це стосується і людей, які ведуть активний спосіб життя, пов'язаний з фізичними навантаженнями. Жорстка поверхня забезпечить ортопедичний ефект і допоможе м'язам розслабитися і відновитися за ніч.


Мало рухаєтеся? Тоді підбирайте м'які, помірно м'які або матраци з середньою жорсткістю. Вони будуть знімати тиск з судин, забезпечуючи вільний кровотік. Кожна клітинка вашого тіла буде насичуватися киснем і відновлюватися. М'язи і хребет отримають хорошу, природну підтримку.


Болить спина? Тоді підбирайте жорсткість залежно від того, який з відділів хребта болить
• Болить верхній відділ - вибирайте матрац жорсткіше
• Болить нижній - м'якіше

З нашими рекомендаціями ви зможете швидко вибрати відповідний матрац, приємних покупок і комфортного сну вам!

2017-01-12 15:05:37
^ Наверх