Терміново
зателефонувати?

Пружинний або безпружинний матрац?

Всі ми хочемо прокидатися вранці в гарному настрої і повними сил для нових звершень. Чи залежить якість вашого сну від типу матраца? Давайте розберемося разом!

Всі підстави для сну можна умовно розділити на два типи:

• Пружинні
• Безпружинні

Обидва різновиди по-своєму гарні. Давайте розглянемо кожну з них по-окремо, щоб вам було простіше зрозуміти яка саме підійде вам.

Матраци на пружинах - класика жанру

Такий різновид виробів давно відома всім. Користувачі звикли, що в добротному матраці пружини повинні бути і без них ні про яке ортопедичний ефект і мови бути не може. Це не зовсім так, але про це пізніше. Давайте розглянемо два основних типи пружинних виробів.

Пружинні матраци бувають:

• На залежному пружинному блоці
• На незалежному пружинному блоці

Блок типу Боннель - доступно і якісно

Це класична варіація ортопедичного підстави. Ці пружини ми всі пам'ятаємо ще з далекого радянського минулого. Само собою, за стільки років вони здорово змінилися, стали міцнішими, трохи змінили свою конструкцію і ортопедичні властивості. Але принцип дії, який був узятий за основу залишається колишнім. Елементи з'єднані між собою на першому і останньому витках, і при тиску на один з них задіюються інші. Такий принцип дозволяє рівномірно розподіляти навантаження по всьому спального місця, знімаючи надмірний тиск зі спини.

Блок типу Pocket Spring - унікальні ортопедичні властивості

Цей різновид набрала армію своїх шанувальників завдяки неповторному ортопедичному ефекту. Конструкція складається з циліндричних пружин, які ніяк не взаємодіє між собою. Все, що їх пов'язує - чохол з напівпрозорої повітропроникної тканини. Коли одна з пружин відчуває тиск - інші не змінюють свою форму. Саме така особливість робить матраци Pocket Spring знахідкою для пар, чия різниця у вазі становить понад 20 кг. Але використовувати такий блок користувачам, чия вага не перевищує 50 кг не радимо. Точкової підтримки, в такому випадку, відчути не вдасться. Пружини просто не зреагують на маленьку вагу.

Безпружинні матраци - відмінна альтернатива для класичних моделей

У США такі вироби придбали неймовірну популярність саме завдяки відсутності в своїй конструкції пружин. Їх ортопедичні і анатомічні властивості від цього анітрохи не програють, а в деяких випадках йдуть далеко вперед, на відміну від матраців з пружинами. Вся справа в варіативності внутрішнього наповнення. Правильна підтримка хребта досягається шляхом комбінації різних верств-наповнювачів. Замість пружин може виступати товстий пласт з пінополіуретану або кілька тонких шарів койри і латексу. У матраці безпружинного типу може бути всього один наповнювач, але при цьому підтримку він буде забезпечувати ту, яку не по силам дати виробу на пружинах.

Моделі на основі спінених синтетичних матеріалів

Серед таких наповнювачів можна виділити:
• ППУ
• Oxigen foam
• Ortho foam
• Carbon foam
• Еластична піна Аеролат
• Memory Foam

ППУ (пінополіуретан) не можна плутати зі звичайним поролоном. Це два принципово різні матеріалу. ППУ трохи схожий на нього за своєю структурою, але не за якістю і властивостями. Цей матеріал не деформується з часом, не розсипається, добре тримає свою форму і легко відновлює її після зняття навантаження.

Oxigen foam відрізняється своєю пористою структурою. Він складається з мікроскопічних бульбашок, заповнених киснем. Завдяки цьому, шар зберігає оптимальну для сну температуру, регулюючи термобаланс. Наповнювач володіє відмінними ортопедичними показниками і зносостійкість.

Ortho foam - підвид пінополіуретану. Але ця піна більш пружна і жорстка. Пориста структура підтримує тіло, рівномірно розподіляючи вагу по всій поверхні спального місця. Екологічно чистий наповнювач пропускає повітря і не затримує пил.

Carbon foam - унікальний за своїми властивостями матеріал. Це піна забезпечує максимальний ортопедичний ефект. Вона відводить вологу і відмінно пропускає повітря. Карбон фом НЕ вбирає в себе сторонні запахи, тому ніщо не потривожить ваш сон.
Еластична піна Аеролат, або синтетичний латекс, наділена на анатомічний ефект. Це надійна основа для людей, які люблять спати на м'якій поверхні. Кожен вигин вашого тіла буде в точності відтворений цієї еластичною піною.

Memory Foam - інноваційна розробка, причому не меблевиків, а NASA. Матеріал був винайдений для адаптації космонавтів в умовах невагомості. Незабаром, він перейшов в меблеву промисловість і став успішно використовуватися в якості наповнювача для подушок і матраців. Головне його особливість - ефект пам'яті. Поверхня буквально запам'ятає положення вашого тіла і буде тримати його ще деякий час після зміни пози. Плюс, піна чуйно реагує на зміну температури і тиску, тому під різними ділянками тіла її жорсткість теж буде різною. В якості основи, цей наповнювач найчастіше використовують для топперів або футонів, які використовуються для підвищення комфортності вже наявного спального місця.

Моделі на основі натуральних матеріалів: До них відносяться:
• Латекс (суцільний і перфорований)
• Кокосова койра (звичайна і латексована)

Латекс - натуральний гіпоалергенний шар, який точно підлаштовується під положення тіла сплячої людини завдяки своїй м'якості і еластичності. Цей наповнювач є несприятливою для освіти і розмноження пилового кліща середовищем, що робить його універсальним. Латекс може бути представлений суцільним шаром або перфорованим. У другому випадку, в ньому проробляються спеціальні отвори, які покращують ортопедичні властивості і сприяють кращому проходженню повітряних потоків.

Кокосова койра - ще один наповнювач, що не викликає алергічних реакцій. В якості основного шару його найчастіше використовують в дитячих матрацах. Цей шар забезпечує максимальний ортопедичний ефект за рахунок своєї жорсткості і пружності. Волокна кокоса не гниють, не збирають пил і не дозволяють волозі вбиратися всередину. Ви можете зустріти латексована койру. В цьому випадку, волокна обробляються за допомогою латексу. Завдяки цьому, плита стає більш довговічною і пружною.

Який матрац краще?

Визначитися з тим, яка з цих двох різновидів підійде саме вам дуже просто. Досить зрозуміти, чого ж ви чекаєте від свого нового підстави для сну і для кого ви його підбираєте.

Кому підійде пружинний матрац?

• Парам, чия різниця у вазі становить понад 20 кг
• Усім, хто вважає за краще класичні моделі матраців
• Користувачам, чия вага перевищує 100 кг

Кому підійде безпружинний матрац?

• Дітям (від 0 до 14 років)
• Користувачам, чия вага не перевищує 50 кг
• Всім, хто хоче оновити старий матрац на пружинах
• Всім, хто хоче домогтися максимального анатомічного ефекту.

При виборі ортопедичного матраца, пружинного або безпружинного, головними залишаються три фактори: комфорт, якість, індивідуальні переваги. Пам'ятайте про це, і ви обов'язково зробите правильний вибір!

2017-02-01 11:11:05
^ Наверх