Терміново
зателефонувати?

Нестандартні кухні: маленькі, студії, з балконом, у хрущовці

Зміст:

  • Плануємо гарнітур для маленької кухні
  • Плюси кутової кухні
  • Плюси лінійного (прямого, однорядного) кухонного гарнітура:
  • Інтер'єр кухні-студії: вдала організація багатофункціонального простору
  • Кухня-студія: фото-дизайн з різною плануванням
  • Кухня-студія в будинку: правила вдалого поєднання з іншими кімнатами
  • Можливі проблеми та їх вирішення
  • Хто обирає кухню-студію?
  • Кухня з вітальнею
  • Дизайн кухні студії у хрущовці
  • Як візуально розширити простір і підібрати в дизайн меблів для кухні у хрущовці?
  • Підбираємо меблі для маленької кухні у хрощовці
  • Як візуально розширити простір?
  • Дизайн кухні студії з балконом
  • Підведемо підсумки

Нестандартні кухні: маленькі, студії, з балконом, у хрущовці

Ми зібрали для вас все найпопулярніші варіанти облаштування невеликої кухні. У цій статті ви знайдете корисні поради, докладні фото з даної теми. Зручний і красивий кухонний гарнітур для маленької кухні - це не міф, і ми вам це доведемо!

Плануємо гарнітур для маленької кухні

Ми вже говорили про варіанти планування в наших попередніх статтях. Тепер давайте розберемося, які з них найкраще підходять для невеликих приміщень.

Найбільш оптимальними варіантами прийнято вважати кутову і пряму конфігурації.

Плюси кутової кухні

Часто її ще називають Г-образною або L-образною. Причому таке планування підходить абсолютно для всіх кухонь, як великих, так і маленьких.

  • Є достатня кількість робочих поверхонь
  • Не займає багато місця
  • Підходить і для квадратних, і для прямокутних приміщень
  • Різні кухонний модулі
  • Можна підібрати різну глибину кутових модулів. Це дозволить істотно заощадити вільне місце. Так, неглибокий шафа не підійде для побутових приладів, але зате в нього можна класти ложки, вилки і інше начиння.
  • Можна розмістити верхні ящики тільки уздовж однієї із стін кута. Вийде, що низ буде кутовий, а верх - прямий. Такий варіант візуально полегшить простір, позбавить його від зайвої ваги. Вільна стіна цілком підійде для телевізора або елементів декору.

Такий гарнітур складається з прямих модулів, які стоять кутом. Це доступний за ціною варіант, який випускають абсолютно всі меблеві фабрики.

  • Прямі кухонні модулі
  • Спеціальні гарнітури з п'ятьма кутами

Кутовий елемент в такому варіанті відрізняється саме кількістю кутів. Дверцята у нього відкриваються під кутом в 45 градусів. А розмір самого модуля становить приблизно 80 на 80 см. Виглядати така кухня буде більш органічно, та й користуватися нею буде зручніше.

Як краще використовувати кут в маленьких кухнях?

  • Під мийку. В такому випадку, у Вашому розпорядженні виходить більше вільного місця на робочій поверхні. Але є ризик, що користуватися мийкою Вам буде не дуже зручно.
  • Для дрібної побутової техніки. Це може бути мікрохвильова піч, мультиварка, електрочайник, тостер і т.д.
  • Розмістити невелику вбудовану плиту. Основний недолік тут в розмірі. Якщо Ви готуєте часто і багато, то цей варіант точно не для Вас. А ось якщо за плитою проводите не надто багато часу, то чому б і ні?

Як використовувати торцеву частину кутовий кухні?

  • Торцевий модуль. Він і виглядає естетично і користуватися ним зручно. У ньому будуть перебувати місткі полиці, заховані за глухим фасадом.
  • Відкриті полиці. Це найдоступніший за ціною варіант. На них можна поставити чашки, блюдця або просто елементи декору.
  • Звичайна декоративна панель. Функціонального навантаження вона нести не буде, зате інтер'єрне рішення повністю і цілком завершить.

Плюси лінійного (прямого, однорядного) кухонного гарнітура:

У цьому разі модулі ставляться уздовж однієї із стін. Розташування та їх порядок розміщення Ви вибираєте самі.

  • Доступна ціна
  • Залишається достатньо місця для обідньої зони
  • Підходять навіть для самих невеликих площ
  • Невелика кухня

Як краще використовувати пряму кухню?

Переставляємо холодильник. Якщо Вам вдасться поставити його на протилежну від модульної кухні сторону, то з'явиться додаткова корисна площа. А якщо немає - подбайте про те, щоб нижні секції були шириною хоча б 45 см.

Мийка посередині. В такому випадку, біля неї по обидва боки буде знаходиться по одній робочої поверхні.

Використовуйте вбудовану техніку. Це заощадить Вам місце. Але пам'ятайте, що відстань між мийкою і плитою має становити хоча б 20 см.

Якщо Ви хочете заощадити якомога більше корисної площі і зробити її максимально місткою і функціональної, тоді нижченаведені поради Вам точно знадобляться.

Не обходить увагою кутові полиці. Є одна цікава їх різновид - полки-каруселі. Обертається секції забезпечить швидкий доступ до вмісту і хороший його огляд.

Не забувайте про ящику під мийкою. Це простір задіюється найрідше. А туди цілком можна помістити різні мийні-чистячі засоби або інші речі, які не боятися вологи.

Візуально збільшуємо площу. Якщо Ви підберете глянсовий фасад, то кухня буде здаватися більше. Плюс, глянець добре відбиває світло, що особливо добре для темних приміщень. І краще уникати темних відтінків, вони візуально зменшують вільне місце, в той час як світлі - збільшують.

Все про кухні студії

Об'єднання кухні з вітальні або з іншого житловою площею є все більш поширеною тенденцією. Це дизайнерське рішення дозволяє розширити кімнату, збільшуючи вільний простір, покращуючи функціональність без необхідності «бігати» між кухнею та вітальні. Крім того, загальний простір об'єднує домогосподарство. Ви можете вільно готувати їжу, дивлячись на що грає дитини, розмовляючи з гостями або переглядаючи улюблений фільм на великому екрані. Сьогодні існує величезна кількість інтер'єрів студії-кухні, фото яких представлені в цій статті.

Інтер'єр кухні-студії: вдала організація багатофункціонального простору

Поєднання вітальні і кухні є загальним рішенням, особливо в будинках, де мало площі або неможливо відокремити кімнату для приготування їжі і прийому гостей. Сучасна тенденція схиляється до того, що окремі місця для готування і вживання їжі поступово відходять у минуле, і це пов'язано з незаперечними перевагами кухні-студії.

Часто загальна зона з їдальнею, символічно розділена баром або книжковою шафою, - це величезне серце всього будинку. Кухня-студія має масу переваг:

  • полегшує контакт з членами сім'ї;
  • дозволяє швидше переносити страви;
  • сприяє дружній атмосфері

Кухня-студія: фото-дизайн з різною плануванням

Поєднання кухні і вітальні - цікава тенденція в дизайні інтер'єру. Приймаючи рішення для поєднання кімнати приготування їжі і відпочинку, ви повинні пам'ятати, що існує маса варіантів зонування, коли кожна територія виконує свої функції і не псує загальний вигляд приміщення.

Барна стійка – вдале зонування

Барна стійка є найбільш поширеним рішенням для відкритих просторів, які об'єднують вітальню з кухнею і їдальнею. Бар, встановлений на лінії стіни, який символізує кінець кухні, м'яко закриває всі розташування. Перегородка виготовляється з тих же матеріалів, що і кухонний куточок, тому є частиною гарнітура і ідеально підходить для всієї конструкції. Можна встановити обідній стіл за баром, цей варіант відмінний для обслуговування страв або в якості допоміжної площини.

 

Кухня-студія буде більш затишною, якщо її розділити з вітальні перегородкою у вигляді стінки, яка буде служити перешкодою і шафою з поличками. Зонування єдиного простору - відмінний хід для невеликих квартир.

Острів для великих площ

У великих кухнях-студіях часто виявляється кухонний острів, який також представляє собою своєрідний бар'єр кімнати. Це елемент з високою функціональністю, який створює тонку межу між робочою зоною, де ви готуєте страви і територію споживання їжі - це стіл або навіть вітальня. Сьогодні все частіше можна зустріти острів в невеликих квартирах, який обмежує кухню з вітальні, об'єднаної в одне загальне простір для щоденного використання.

Ви хочете створити свою кухню і вітальню в загальному просторі, але в той же час обмежити від шуму і запаху під час приготування їжі? Встановіть скляну стіну: сенсаційне рішення, яке створює дві окремі функціональні області, об'єднуючись візуально.

Зонування за допомогою меблів

Один із способів розділити зони в одній кімнаті - це вибрати предмет меблів, щоб він був візуальної кордоном. В даному випадку це не острів або кухонний бар, а диван для вітальні. Таким чином, ви ясно дасте зрозуміти, що тут закінчується одна кімната і починається інша, яка з'єднана з їдальнею. У цьому місці ви зможете споживати їжу на зручних диванах, а також розслабитися після смачного обіду. Існує кілька способів розділити зони, і один з них - встановити диван спинкою до кухні.

 

Кухня-студія в будинку: правила вдалого поєднання з іншими кімнатами

Пам'ятайте, що при оформленні загального простору, кухня-студія з іншою кімнатою не повинна стилістично ділитися. Кольори стін, тип підлог і стиль меблів повинні відповідати один одному. Тому краще використовувати одні і ті ж оздоблювальні матеріали (дерево, цегла, бетон, камінь і т. Д.).

Пол - критичне місце. З практичних міркувань він може бути різним в кухні та зону відпочинку, але щоб уникнути «прикордонної» стикування у вигляді переходу плитки в паркет, найкращим рішенням є залишити підлогу однаковим на всій поверхні.

Необхідно максимально інтегрувати кухонні меблі з рештою предметами інтер'єру. При організації кухні-студії варто згадати про ергономіку. Це місце, яке використовується з ранку до пізнього вечора, тому важливо встановити меблі в функціональному порядку, щоб було легко переміщатися.

Який колір обрати?

При виборі колірної схеми варто подбати про те, щоб стіни у вітальні і кухні відповідали. Щоб зробити дизайн інтер'єру не нудним, можна підкреслити обрану частину у вітальні більш інтенсивним кольором шпалер або іншим цікавим оздоблювальним матеріалом. Однак гармонійніше, якщо все буде в одних тонах.

Можливі проблеми та їх вирішення

Варто мати на увазі, що запах приготованої їжі в кухні-студії буде поширюватися по всій кімнаті. Крім того, під час приготування їжі виділяється не тільки запах, але і жирні пари, які осідають на меблів у вітальні. Їх можна нейтралізувати, використовуючи хорошу витяжку і вентиляцію. Вам знадобиться якісне, тихе, гарне пристрій для очищення повітря від пари і запахів.

Правильне освітлення – це важливо

Як і в будь-якій кімнаті, світло є елементом прикраси в кухні-студії, тому слід ретельно вибирати світильники. Освітлення повинне бути спроектовано таким чином, щоб вільно маневрувати між різними частинами інтер'єру, в залежності від того, що ви хочете підкреслити. Вечорами, коли сім'я сідає, щоб відпочити або дивитися телевізор разом, кухонна зона повинна залишатися в тіні, навпаки, при приготуванні страв - освітлення під шафами буде добре працювати. Завжди пам'ятайте про відповідність яскравості в різних зонах.

Хто обирає кухню-студію?

Відкриті простори, безумовно, сподобаються любителям дизайнерських проектів. Вибір кухні-студії обіцяє абсолютно нове регіональне планування. Це може бути однією з причин, чому ви вибираєте даний варіант дизайну, але, ймовірно, не основний. Вітальня в поєднанні з кухнею - це не тільки останній модний крик, а й практичне рішення.

Кухня з вітальнею

Це рішення ідеально підходить для маленьких квартир. Крихітні кухні в блоці зазвичай незручні, темні і складні в адаптації. Розширення простору шляхом створення кухні-студії з вітальні поліпшить зручність житлового приміщення, збільшуючи простір і потік світла.

Неважливо, чи є у вас невелика квартира або величезний будинок. Якщо ваша сім'я складається з кількох людей, то потрібно достатньо місця, щоб мати можливість вільно і якомога частіше проводити час всім разом. Загальна зона у вигляді кухні-студії і вітальні дозволить вам розмовляти під час приготування їжі, дивитися телевізор або грати з дітьми.

У добре обладнаній відкритій кухні-студії ви будете насолоджуватися кулінарією, їжею і розмовою з сім'єю і друзями одночасно. Все, що вам потрібно зробити, це правильно спланувати меблі і кухонне обладнання з іншою частиною кімнати. Ви обов'язково зможете це зробити за прикладом представлених фото.

Дизайн кухні студії у хрущовці

Старі будинки малої поверховості знамениті крихітними кухнями в 5-6 квадратних метрів. Це дійсно дуже мало. Тому дизайн маленької кухні студії - справжня знахідка для «хрущовок». При видаленні всіх непотрібних стін (ніш, перегородок) можна звільнити досить багато місця. А фотошпалери допоможуть ще більше «розсунути стіни» приміщення.

 

При цьому кожна деталь інтер'єру повинна бути функціональна. Підвіконня - виконують роль поличок. Вбудовані шафки - приховують посуд і кухонне приладдя. Скляні розсувні двері (ширми) ізолюють вітальню зону від шуму і запахів.

Порада! Для тісної кухонного приміщення можна взяти за зразок інтер'єр маленького бару або кафе. Висока орендна плата за квадратний метр змушує власників закладу вибирати найбільш ефектний варіант - з найбільш економних!

Як візуально розширити простір і підібрати в дизайн меблів для кухні у хрущовці?

На кухнях в хрущовці з 6-ю квадратами рекомендується розміщення меблів і побутової техніки буквою «Г» або в формі лінійної планування. При виборі меблів віддається перевагу не орним, а розсувним або відкидним дверцят. Складні столи і стільці допоможуть звільнити простір і зробити інтер'єр функціональним. Стіл краще вибрати круглої або овальної форми. Зручно - меблі, яка здатна легко трансформуватися, наприклад, висувна секція. Її можна використовувати не тільки для зберігання, але і як робочу поверхню.

Підбираємо меблі для маленької кухні у хрощовці

Як візуально розширити простір і підібрати в дизайн меблі? На кухнях в хрущовці з 6-ю квадратами рекомендується розміщення меблів і побутової техніки буквою «Г» або в формі лінійної планування. При виборі меблів віддається перевагу не орним, а розсувним або відкидним дверцят. Складні столи і стільці допоможуть звільнити простір і зробити інтер'єр функціональним. Стіл краще вибрати круглої або овальної форми. Зручно - меблі, якІ здатнІ легко трансформуватися, наприклад, висувна секція. Її можна використовувати не тільки для зберігання, але і як робочу поверхню.

Як візуально розширити простір?

На кухнях в хрущовці з 6-ю квадратами рекомендується розміщення меблів і побутової техніки буквою «Г» або в формі лінійної планування. При виборі меблів віддається перевагу не орним, а розсувним або відкидним дверцят. Складні столи і стільці допоможуть звільнити простір і зробити інтер'єр функціональним. Стіл краще вибрати круглої або овальної форми. Зручно - меблі, яка здатна легко трансформуватися, наприклад, висувна секція. Її можна використовувати не тільки для зберігання, але і як робочу поверхню

Дизайн кухні студії з балконом

Якщо плануванням передбачений вихід з кухні на лоджію або балкон, це великий плюс. Правда, повністю приєднати зовнішнє приміщення до внутрішнього - завдання не з легких. Буде потрібно дозвіл відповідних органів (БТІ), витрати на утеплення і скління. Зате можна включити в дизайн інтер'єру кухні студії додаткове приміщення, а місце, що звільнилося в квартирі використовувати для інших потреб.

 

Порада! Головне - вирішити, чи буде балконна зона природним продовженням кухонного, або залишиться зовнішнім неутепляемим приміщенням, де будуть зберігатися продукти і кухонне начиння. У теплому кліматі більш вигідно перше рішення, в прохолодному - друге.

Підведемо підсумки

Дизайн кухні студії будується на простих правилах. При їх виконанні людина отримує вільний доступ до всіх необхідних об'єктів (мийці, печі, посуді) і має можливість прийняти їжу (пригостити друзів) в комфортній обстановці. При цьому слід передбачити хорошу вентиляцію, зручне розмежування зон, сучасне освітлення.

 

У малогабаритній квартирі дизайн кухні студії з перегородкою дозволить:

  • розмістити більше меблів;
  • полегшити доступ з однієї зони в іншу;
  • знайти місце для декоративних дрібничок, які створюють індивідуальний вигляд інтер'єру.

Тож навіть на маленькій площі можна зробити дійсно затишну та зручну кухню. Ми розповіли лише про декілька способів це зробити. Якщо вам сподобалась ця стаття – ми, з радістю, розкриємо цю тему ще ширше. Напишіть у коментарях, що саме вас цікавить.

2020-02-10 12:21:47
^ Наверх