Терміново
зателефонувати?

Висота матраца

Один найважливіших параметрів для вибору матраца - висота (товщина). Вона може складати в середньому від 5 до 25 см. Як зрозуміти, в чому різниця і яка підійде саме вам? Про це і піде мова далі. Для початку, нас слід розібратися, як підібрати правильну висоту для дитячого та дорослого матраца, адже це два принципово різних атрибута для сну.

Підбираємо висоту для дитячого матраца

Середня товщина матраца для дітей становить 4 - 15 см. Причому, чим старше стає ваша дитина, тим більше буде цей показник. Дуже важливо, щоб підстава для сну було вище царг ліжка. В іншому випадку, малюк може травмуватися і заробити пару зайвих синців під час сну. Плюс, спати, постійно ударяючись об боковини буде, м'яко кажучи, не зручно. Якщо ви додатково отримуєте наматрацник, то до загального показника додавайте приблизно 2 - 3 см.

Кілька рекомендацій

• Тонкий матрац з кокосової койри підійде для новонароджених (від 0 до 3-х років). По-перше, немовлятам потрібно спати виключно на твердій поверхні. По-друге, товстий матрац їм ні до чого, адже важать вони мало, а отже, продавлювати його не будуть.
• Більш об'ємне підставу для сну можна купувати чаду від 4-х до 16 років. Спальне місце як і раніше має залишатися жорстким. У дошкільнят і школярів хребет продовжує активно формуватися, тому варто подбати про здоровий розвиток опорно-рухового апарату. Визначальним фактором для вибору товщини матраца стануть параметри бортів ліжка. Нагадуємо, що вони не повинні бути вище самого заснування для сну.

Підбираємо висоту для повноцінного матраца

А ось тут можуть виникнути складності. Як мінімум, через те, що виробники представляють два типи ортопедичних виробів: Багато користувачів не зовсім вловлюють різницю, і не дивно, адже при такому розмаїтті заплутатися у виборі може кожен. Давайте з'ясуємо цей момент.

Підбираємо стандартний ортопедичний виріб

Висота класичного матраца варіюється від 15 до 25 см. Це середній показник. Під вагою тіла підставу просідає, і це нормально. Якщо ви спите на краю і помилилися з вибором представленого параметра, то можуть виникнути серйозні проблеми. Дискомфорт виникне через жорстку царги, яку ви відчуватимуть під собою.

Є кілька важливих моментів, на яких слід звернути свою увагу:

• Характеристики пружинного блоку
• Рівень жорсткості
• Шари-наповнювачі

У досить пишного матраца може бути низький блок пружин. Тому він буде просідати під вагою більше звичайного. Тип пружин теж має значення. Система Боннель буде більш чутлива до навантажень, в той час, як Pocket Spring навіть при невеликих розмірах краще утримує форму.

Само собою, м'яка поверхня більш еластична. Якщо ви любите спати саме на такий, тоді підбирайте модель якомога вище. Жорстка поверхня менш податлива до навантажень, і вона майже не буде втрачати свою форму.

Звертайте увагу на товщину шарів-наповнювачів. Койра не змінює свою форму, навіть під великим тиском. А ось спінені матеріали, в залежності від своєї щільності, будуть реагувати на вагу і опускатися. Подивіться на прошарок латексу або Memory foam. Ці два наповнювача особливо чутливі і їх шар повинен становити не менше 3-х см і чим більше цей показник - тим краще.

Топпери і футони: в чому різниця і підходячи чи для сну?

Виробники представили два типу тонких підстав для сну, які зовні і за своїми характеристиками дуже схожі. Але різниця є, хоч і не така вже суттєва.

Футон - універсальний тонкий матрац

Історія цих виробів сягає своїм корінням в далеку Японію. А де сплять японці? На підлозі! Так ось, саме футони вони використовували для нічного відпочинку. Вранці їх просто згортали і прибирали в шафу. У Європі ці моделі теж набули популярності, але трохи в іншому руслі. Наш бути і клімат не має спати на підлозі, тому такі вироби стали використовувати для вдосконалення вже наявних підстав для сну. Часто їх кладуть на диван, щоб вирівняти поверхню, зробити її більш жорсткою або м'якою. Товщина таких виробів становить 5 - 8 см. І це головна їхня відмінність від топпера.

Топпери - для комфортного сну

У цих матраців немає такої багатої історії, як в попередньому випадку. Вони винаходили з однієї конкретної метою - поліпшення якості сну на вже наявного підстави, будь це старий матрац або диван. Їх небажано згортати і зберігати в скрученому вигляді. Ви ризикуєте пошкодити наповнювачі та порушити їх цілісність. Такий виріб підійде для поліпшення анатомічних властивостей вашого спального місця і вирівнювання нерівностей на поверхні. Товщина складає 3 см, і цього цілком вистачає, щоб зробити сон комфортніше і міцніше.

Навіщо потрібні тонкі матраци?

• Для знімних квартир (відмінно ляжуть на старий диван або матрац)
• Дачі
• Занять спортом (топпер з койри замінить мат)
• Відпочинку на природі (компактні розміри і легка вага дозволять брати виріб з собою)
• В якості додаткового спального місця (часто приїжджають гості і засиджуються допізна)
• Для підвищення комфортності вже наявного підстави для сну (немає можливості придбати новий матрац, не влаштовує ступінь жорсткості поверхні)
• Замість наматрацника (трисантиметровим топпером можна почистити в домашніх

Як підібрати висоту матраца: загальні рекомендації

• Щоб виміряти висоту вже наявного у вас ортопедичного виробу потрібно покласти його на підлогу, зверху покласти дощечку (або щось подібне), взяти лінійку і виміряти відстань від підлоги до дощечки. Це і буде висота. Такий метод стане в нагоді, якщо ви будете підбирати нову модель виходячи з параметрів старої.
• Виміряйте лінійкою глибину ліжка. Це проміжок від ламельного підстави до найвищої точки царги. До цього числа додайте ще 5 - 10 см і ви отримаєте шуканий параметр.

Ми розглянули в чому різниця між звичайним матрацом і топпером, розібралися як підібрати оптимальну висоту підстави для сну і позначили область застосування тих чи інших моделей. Сподіваємося, що наша стаття допоможе вам підібрати матрац на всі випадки життя! Приємних покупок і здорового сну!

2017-02-01 09:58:07
^ Наверх