Терміново
зателефонувати?

Скільки дверей потрібно в шафі-купе?

Шафа-купе - один з самих практичних і популярних видів меблів, який дозволяє повноцінно використовувати будь-яку нішу у вашій оселі. Особливістю такої шафи є розсувні двері, завдяки яким не існує обмежень в питаннях розміщення цього елементу інтер'єру. Такі двері при відкритті не вимагають додаткового простору, тому шафу можна розміщувати в вузькому коридорі і безпосередній близькості до інших дверей.

Вимоги до дверей шафи-купе

Саме двері - не тільки ключова частина в питаннях практичності шафи такого типу, але також деталь, велике навантаження на яку може привести до поламання. Ремонт же проводиться з великими труднощами, адже для цього доводиться розбирати більшу частину конструкції.

Щоб ця деталь функціонувала досить довго, потрібно добре зважити всі її розміри і застосовувати для установки розсувних елементів тільки найякісніші механізми.

Скільки дверей потрібно для шафи-купе?

Кількість розсувних деталей може відрізнятися - у великій гардеробній можна встановити шафу на 4-5 і навіть більше дверей. Головна вимога - якщо шафа відкрита, ящики та інші висувні деталі повинні повноцінно функціонувати. Як правило, розробники намагаються все елементи, які при експлуатації будуть висуватися, змонтувати в блоки. Це дасть можливість не турбуватися про конфігурацію взаємодії всіх тих дверей, які встановлені на секціях з полками і вішалками.

Досвідчені виробники рекомендують при проєктуванні шафи-купе починати не з внутрішньої частини, а саме з розсувних елементів.

Це означає, що при проєктуванні порядок робіт буде таким:

  • Розрахувати глибину, висоту і ширину всього шафи.
  • Розділити уявну фасадну частину на певну кількість розсувних елементів.
  • Визначитися з шириною кожної окремої розсувної частини.
  • Залежно від останнього показника проєктувати ширину і розташування ящиків і поличок.

Як розрахувати розміри дверей?

Потрібно розрахувати два параметри - ширину і висоту. У розрахунках висоти помилитися важко - від висоти отвору (не шафи, а саме внутрішнього отвору) потрібно відняти сумарну ширину верхнього і нижнього профілю. Це необхідно для установки розсувних елементів в Ш-подібний верхній штрек.

Теоретично можна встановити і таку деталь, яка нижче отвору всього на 30 мм, але це вимагає занадто багато зусиль, а розсувні елементи в таких шафах важко пересуваються. Як правило, цифра різниці становить 40-45 мм.

При розрахунку ширини потрібно врахувати тип дверної ручки і кількість накладок. Загальну ширину внутрішнього отвору потрібно розділити на бажану кількість рухаються частин. Два крайніх елементів будуть оформлені з амортизуючої облямівкою, завдяки якій дверей не будуть розбивати стінку шафи. Ширина цієї облямівки, як правило, становить 6 мм. Тому від загальної ширини прорізу потрібно відняти 12 мм.

Кожен перехлест розсувних поверхонь додає до сумарної ширині дверей 26 мм. В ширину кожної окремої дверцяти входять також габарити алюмінієвого профілю, в який вмонтовано дверне полотно. Зверніть увагу на профіль дверних ручок - дверне полотно потрібно нарізати, віднявши від загальної ширини деталі товщину профілю кожної ручки.

Якщо фасад шафи дзеркальний або скляний, то від отриманої цифри відніміть 2 мм - товщина силіконового ущільнювача становить 1 мм, а при складанні ущільнювач надівається з обох сторін.

Ця інформація стане вам у пригоді, якщо ви вирішили спроєктувати собі шафу-купе самостійно. Але якщо у вас на це немає часу, то краще купити вже готовий варіант. Тим паче, що зараз доступні будь-які розміри корпусів, варіанти наповнення та оформлення дверей.

2020-03-26 16:16:56
^ Наверх