Терміново
зателефонувати?

Спальня у скандинавському стилі

Скандинавський стиль на піку популярності. Його використовують в будь-яких кімнатах, але в спальні він виглядає особливо затишно. Світлі тони, тепле дерево і мінімалізм - що ще потрібно для кімнати, в якій хочеться відпочивати і тілом, і душею?

Не тільки білий!

У скандинавських інтер'єрах використовуються світлі тони, але не обов'язково білі. Головне правило - нейтральний фон. Він наповнює простір світлом і повітрям, а, головне, дозволяє прикрасити кімнату додатковими елементами.

Найпопулярніші кольори з яскравих для спальні: блакитний, помаранчевий, жовтий, зелений.

Ергономіка – це важливо!

Скандинавський інтер'єр - це не просто мінімалізм, а ретельно продуманий простір, особливо, якщо спальня маленька. Тут в гру вступають меблі-трансформери, зручні розкладні дивани, приховані, але місткі шафи-гардеробні, ліжка з підйомним механізмом і висувними ящиками.

Увага на текстури

Візуальну контрастність інтер'єру можна надати не тільки за допомогою кольору, але і текстур. З цим завданням чудово справляються м'які килими-шкури, пледи, в'язаний текстиль, мідні світильники або вази, акцентні стіни з цегли або дерев'яних панелей і меблі з дерева.

... і візерунки!

Орнаментів в скандинавському стилі багато, але найчастіше використовуються мінімалізм і геометрія (особливо кола, смужка, трикутники). До речі, візерунки можуть бути в дуже яскравих тонах, особливо на постільній білизні і декоративних подушках. Такий прийом додасть інтер'єру свіжості.

Особливості декору

У скандинавських інтер'єрах трохи декору, за винятком текстилю. Як правило, це кілька стильних деталей, що не перевантажують кімнату. Актуальним декором в спальні можуть стати:

  • стопка книг замість тумби
  • дерев'яна ширма
  • гілки, квіти, шишки в вазах
  • дерево (від пеньків до красивих зрізів)
  • зелені рослини

Яке ліжко підійде для спальні у скандинавському стилі?

Як вже було сказано, спальня повинна бути практичною і затишною. При цьому важливо дотримуватися мінімалізму і не захаращувати приміщення зайвими аксесуарами і меблями. Щоб правильно підібрати ліжко в стилі півночі, варто звернути увагу на такі показники:

Особливості дизайну

  • Прості і чисті лінії, що створюють затишок - більшість виробів в меблевих салонах виконано в класичному стилі, тому покупцям так складно підібрати ліжко в стилі Скандинавії. Головною відмінною рисою такого ліжка стане деяка грубість обробки. Тут найчастіше використовується брус з натурального дерева, на якому чітко позначений природний малюнок. Узголів'я меблів іноді виконується з закругленими кутами, але частіше все ж таки присутня сувора геометрія;
  • Розміри - по ширині ліжко не повинно бути занадто великим: так воно закриє весь вільний простір в спальні. Якщо вибираєте меблі в вузьку кімнату, краще віддати перевагу стильному, але компактному ліжку.
  • Висота - один з основних показників меблів даного стилю. Нордичний варіант ліжок передбачає високі вироби, тому у меблів обов'язково повинні бути присутніми стійкі ніжки;
  • Каркас - підстава для ліжка має бути масивною, стійкою. Такі критерії не тільки забезпечують надійність під час сну, але і підкреслюють всю серйозність скандинавського північного стилю. Добре, якщо біля ліжка будуть вмонтовані тумби у відповідному оформленні.
  • Якісне підсвічування також важливе. Якщо не виходить знайти ліжко з вбудованим освітленням, варто спробувати вмонтувати його в стіну над узголів'ям. Біля підніжжя ліжка може розміщуватися зручна приліжкова лавка або плетений кошик для білизни, куди комфортно складати речі або зберігати інші приналежності.
  • Спинка ліжка може бути як дерев'яної, так обрамлена в м'яку оббивку: по всьому периметру розташовуються спеціальні декоративні елементи, що імітують поверхню пуфа.

Сподіваємося, що ви дізналися щось цікаве із нашої статті та скористаєтеся нашими порадами, якщо вирішите оформлювати спальню саме у скандинавському стилі.

2020-03-26 16:28:42
^ Наверх