Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

5 популярних наповнювачів для ковдр

Виробники представили нам великий асортимент ковдр з різними наповнювачами. Щоб не помилитися при покупці і не нашкодити своєму здоров'ю, необхідно знати всі тонкощі вибору таких виробів, різновиди наповнювачів, їх властивості та основні характеристики.

Різновиди наповнювачів для ковдр

Бамбуковий. Сировина для такого наповнювача видобувається з молодих дерев бамбука, з яких виходить пряжа для полотна. Цей наповнювач має масу корисних властивостей, покращує кровообіг, знімає м'язову втому, вбиває шкідливі бактерії і мікроби, не накопичує пил та неприємні запахи. Витримує прати у пральній машині, довговічні в експлуатації.

Вовна. Це відмінний варіант для тих, хто шукає теплу зимову або демісезонну ковдру. Шерсть відмінно зігріває тіло людини, вважається одним з найтепліших наповнювачів. Такі вироби добре вбирають вологу, при цьому залишаються сухими. Вони здатні увібрати до 20% вологи від власної ваги. Якщо ковдру буде використовуватися в холодну пору року, то вибирайте стьобана вовняну ковдру з вовни лами, вівці або верблюда. Для демісезонного варіанту підійдуть ковдри-пледи, які виготовлені з вовняного полотна. Вони мало важать, під ними комфортно спати.

Пух. Один з відомих наповнювачів для ковдр. Має високу тепловіддачу, циркуляцію повітряних потоків, формує стійкий мікроклімат тіла з ковдрою, не втрачає своєї форми і може прослужити багато років при правильному догляді. Людям з алергічними проявами рекомендується вибирати ковдри з наповнювачем зі штучного пуху.

Бавовна. Один з недорогих натуральних матеріалів, який зберігає тепло в холодну пору року і забезпечує приємну прохолоду в тепле. Деякі виробники до бавовни додають синтетичні волокна, для більш тривалого терміну служби.

Антиалергенні. Підходять для тих людей, у яких ослаблений імунітет і виникає реакція на натуральні наповнювачі в ковдрах. Гіпоалергенні ковдри дозволяють людині насолодитися міцним і здоровим сном. До їх складу не входить натуральна сировина, а використовується синтетичний матеріал (силікон, мікрофібра, холлофайбер, синтепон). Вони дуже зручні у використанні, витримують прання у пральній машині, швидко сохнуть, а головне підходять для людей з алергією.

За якими критеріями необхідно вибирати ковдру:
• Теплопровідність. Цей критерій залежить саме від наповнювача ковдри. Вироби ділять на зимові, літні та демісезонні. Для зими підходять ковдри на основі пуху або вовни, вони будуть зігрівати Вас в холодну пору року. Для літа вибирають легкі і тонкі ковдри, з малою вагою і мінімальною тепловіддачею. Бавовна - ідеальний варіант.

• Гідроскопічністю. Ковдра має поглинати виділяється людиною вологу, щоб він відчував себе комфортно в будь-який час року.

• Легкість. Щоб не відчувати під час сну на собі тягар ковдри, можна придбати вироби пуховими або синтетичними наповнювачами. Вони легші і не доставляють дискомфорту під час відпочинку.

• Антиалергенний. Людям, які страждають частими алергічними реакціями варто ретельніше підійти до вибору ковдр, оскільки багато наповнювачі містять алергени і можуть викликати неприємні відчуття у людини. Щоб уникнути подібних ситуацій, зупиніть свій вибір на ковдрах з синтетичним наповнювачем або наповнювачем з бамбука. У таких наповнювачах відсутні мікроби і бактерії, не заводяться жучки і не виникають неприємні запахи. Для дітей ми теж рекомендуємо підбирати ковдри з даної категорії.

• Догляд. Самі невибагливі наповнювачі - бавовна, бамбук і всі штучні матеріали. Для того, щоб виріб прослужило як можна довше, уважно читайте етикетку на виробі і проблем не буде.

• Розмір. Існує три види ковдр: дитячі, полуторні і двоспальні. Полуторні підходять для однієї людини, а двоспальні можуть укрити пару чоловік. Стандартний розмір полуторної ковдри 145х205 см, а двоспального 172х205 см.

Зупинити вибір на якомусь одному з наповнювачів і стверджувати, саме він краще за інших, не можна. Все залежить від Ваших індивідуальних переваг. Підбирайте наповнювач по сезону і нехай Ваш сон буде міцним і здоровим не залежно від пори року!

2017-06-15 15:23:16
^ Наверх