Терміново
зателефонувати?

5 причин купити табурет: основні переваги та особливості вибору

Табурет - універсальні меблі, які однаково добре підходять і для великих, і для маленьких кухонь. У цій статті ми поговоримо про те, чому варто звернути свою увагу саме на ці меблі та про особливості її вибору. Ви дізнаєтеся, на що потрібно звертати свою увагу в першу чергу і як підібрати дійсно якісний виріб.

Компактні розміри

Це перша і найголовніша причина, по якій багато хто вирішує купити саме табурети, а не класичні стільці для кухні. Для приміщення з невеликою площею саме табурети - найкращий варіант. Якщо в сім'ї 3 особи, можна купити 6 табуретів і інші заховати на балкон або в комору. Таким чином, Ви завжди будете готові до приходу гостей, для них знайдеться місце за Вашим столом. Табурети легко ховаються під стільницю, таким чином, навколо столу залишається досить вільного місця для переміщення по кухні.

Легка вага

Легка вага має на увазі і мобільність. Табурети можна переносити з кімнати в кімнату, їх можна перевозити на дачу в машині і без особливих зусиль переміщати по кухні. Табуретки набагато легше стільців. І це стає зрозумілим навіть виходячи з їх зовнішнього вигляду.

Ергономічність

Цей різновид кухонних меблів відрізняється простим і оригінальним дизайном. Ці дві якості, які здаються абсолютно різними, добре проглядаються в кожній моделі.
Ергономічність (щодо меблів) - особливість взаємодії з нею людини, при якій, користуватися меблями легко і зручно. Це стосується і догляду, і дизайну, і конструктивних особливостей.
Табурет не вимагає особливого догляду. Досить підібрати підходящий матеріал і оббивку для сидіння (якщо воно м'яке), щоб отримати довговічну і просту в збиранні меблів. Вироби даного типу витримують великі щоденні навантаження. Вони розроблені таким чином, щоб всім на них було зручно сидіти. Оскільки у табурета відсутня спинка, довго сидень на ньому не рекомендується. Плюс, якщо потрібно дістати що-небудь з верхніх полиць, досить буде присунути табурет і стати на нього!

Як вибрати якісний табурет?

З основними перевагами табурета ми розібралися. Тепер давайте розберемося в тому, як вибрати якісну модель. Всі вони відрізняються:
• Дизайном: табурети можуть бути виконані в абсолютно будь-якому кольорі, опори можуть приймати саму незвичайну форму, а на сидінні може бути м'яка накладка в яскравій або пастельній оббивці.
• Ціною: ціноутворення буде залежати від багатьох факторів. Вона включає бренд, матеріал і дизайн. Як правило, табурети стоять доступніше кухонних стільців, що є ще однією причиною популярності таких меблів.
• Матеріалами: можна знайти табуретки як з натуральних матеріалів, так і з їх аналогів.
Відмінності в габаритах зовсім несуттєве, тому ми і не включили цей параметр в список.

На що звертати увагу?

На дизайн! Адже саме зовнішній вигляд таких меблів грає ключову роль при виборі. Якщо у Вас вже є кухонний стіл, значить підбирати табурети потрібно в тому ж стилістичному оформленні, включаючи колір. Подивіться на моделі аналогічного зі столом виробника. Як правило, у них лінійне виробництво, тому підібрати відповідне місце для сидіння буде дуже просто.
Ще один спосіб - підбирати табуретки просто під колір столу. Колірна палітра у виробників (за рідкісним винятком) стандартна: вільха, венге, темний горіх, дуб сонома і т.д. Якщо Ви пам'ятаєте, як саме називався колір Вашого столу - відмінно! А якщо немає - сфотографуйте його і вишліть продавця-консультанта. Він підбере модель необхідного Вам кольору.

Матеріали

• Дерево
• ДСП
• Метал

Всі ці матеріали використовуються для виготовлення каркаса табурета. У випадку з ДСП і металом використовується спеціальне м'яке сидіння. Всередині знаходиться ППУ або інший м'який еластичний наповнювач. Оббивна тканина пропонується на вибір.

Найпопулярніші варіанти:

• Еко шкіра
• Текстиль

Перший зустрічається на металевих стільцях, другий - на моделях з ДСП і дерева.

Форма

Сидіння може бути:
• Квадратним
• Круглим

Другий варіант виглядає більш доречно в сучасних інтер'єрах. Якщо кухня виконана в класичному стилі, тоді краще звернути увагу на універсальний квадратний варіант.

Ніжки табурета теж можуть відрізнятися між собою своєю формою. Випускають, звичні всім, прямі опори. Можна підібрати більш оригінальний варіант. Ніжки можуть бути вигнутої форми і виконані в цікавому дизайні. Причому, це стосується всіх матеріалів. У випадку з табуретами, меблеві виробники проявили свій креатив сповна.

Ви можете вибрати табурети для кухні в класичному або сучасному стилі. Можна знайти самі звичайні стримані варіанти, або моделі в незвичайному стилістичному оформленні, які доповнять собою навіть найвишуканіший інтер'єр.

2017-11-15 11:16:28
^ Наверх