Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

8 правил ідеального дивана

Диван - це ті меблі, які зможуть стати безперечною прикрасою, або ж навпаки, повністю зіпсувати цілу кімнату. Навіть найкрасивіші дивани, які захоплюють буквально при першому ж погляді на їх зображення, опинившись в інтер'єрі, можуть викликати цілий шквал негативних емоцій і справжнісіньке розчарування.

І подібні ситуації трапляються мало не з кожним другим покупцем диванів. Наприклад, господарі деяких квартир категорично не хочуть викидати свій улюблений диван. Дизайнеру, що займається оформленням житла, доводиться неабияк потрудитися і навіть підлаштовувати все подальше облаштування під ці самі меблі.

Як же не наробити помилок і вибрати саме той, ідеальний для себе диван? Цю тему ми і постараємося розкрити в нашій статті.

Вибираємо кращий стиль

Дизайнери відзначають, що абсолютно поганих стилів просто не існує. З будь-яким з диванів можна виконати досить оригінальну і цікаву роботу, якщо підійти до цього питання з непідробний інтерес. Однак, щоб не зробити ремонт за принципом «дорого, але нерозумно», все ж варто звертати увагу на кілька важливих правил.

Менше дизайну - ідеальний дизайн. Якщо перед вами стоїть питання вибору між простим диваном і диваном зі складною і незвичайною формою, краще вибирати простий. Будь-яких меблів можна додати яскравості декоративними елементами (наприклад, журнальним столиком або подушками). Занадто нестандартні дивани завжди виходять на передній план і пригнічують всі інші елементи. Це виправити буде практично неможливо.

Експерименти не завжди бувають вдалими. Так, найкраще зупинятися на перевірених формах на зразок так званого «бабусиної» дивана з круглими підлокітниками або Честерфілда. Такі моделі допоможуть зробити інтер'єр вишуканим і аристократичним.

Вибір повинен бути і зоровим, і фізичним. Так, важливо, щоб диван був для вас максимально комфортним, а й візуально він повинен бути привабливим. Ці меблі є одним з найпомітніших елементів у вітальні, тому вона точно вплине на її стиль. Постарайтеся знайти ідеальне поєднання зручності і краси!

Поради вибору від дизайнерів

Так як пошук дивана перетворюється на справжнісіньку проблему для багатьох покупців, ми вирішили звернутися за допомогою до професійних дизайнерів. Саме вони визначили кілька порад, які допоможуть вибрати оптимальну меблі.

Краса, надійність, ціна. Якщо ці три параметри ідеально збігаються - значить, диван для вас ідеальний. Однак якщо ставити між ними пріоритет, то все ж важливіше орієнтуватися саме на дизайн. Зручними бувають багато дивани, а от зовні він повинен найкращим чином підійти саме для вашого інтер'єру. До того ж, ці меблі цілком може стати як справжньою окрасою інтер'єру, так і повністю перекреслити всі вдалі дизайнерські рішення.

Якісна оббивка. Дивани бувають різними: класичними та сучасними, яскравими і не дуже. Однак будь-який з них просто зобов'язаний мати якісну, бажано, натуральну оббивку. Це може бути велюр, льон, натуральна шкіра або бавовна. Головне, щоб матеріал бути якісним, адже він відразу ж задає настрій і створює максимальний комфорт.

Цікавий колір? Цілком можливо! Яскраві дивани в насичених глибоких кольорах створені спеціально для того, щоб ставати своєрідним яскравим акцентом і при цьому сконцентрує на себе всю увагу. Відповідно, і всі інші декорації в приміщенні повинні бути більш зваженими і стриманими. В іншому випадку, диван виступить як конкурентний елемент і гармонія облаштування кімнати буде порушена.

Подушки для дивана. Диванна подушка допоможе оживити і облагородити будь-який інтер'єр. Їх наволочки можна змінювати залежно від своїх настроїв, тим самим змінюючи і декор дивана. Такі зміни, безсумнівно, підуть тільки на користь!

На закінчення

Як бачите, намагаючись вибрати диван, потрібно орієнтуватися не тільки на його практичні характеристики, але і на загальне оформлення. Всього одна помилка - і весь складний дизайн інтер'єру буквально зійде нанівець.

2020-04-27 17:50:37
^ Наверх