Терміново
зателефонувати?

Чистим кухонный уголок в домашних условиях

Погодьтеся, що питання чистки кухонного дивана актуальний завжди. Щоб меблі прослужили якомога довше, при цьому не втрачаючи своїх основних властивостей, їй необхідно забезпечити регулярний, а головне - правильний, догляд. Про те, як це зробити і які кошти використовувати ми і поговоримо в цій статті.

Типи чистки:

  • Суха чистка. Передбачає зовнішню чистку деталей від пилу, крихт і інших, несерйозних, забруднень.
  • Вологе прибирання. Необхідне для усунення плям, здійснюється за допомогою спеціальних миючих-чистячих засобів.
  • Професійне чищення. М'який кухонний куточок відвозить в хімчистку або фахівці приїжджають до Вас додому. Актуальна при серйозних забрудненнях, коли попередній тип з ними впоратися не може.

Виводимо плями жиру з оббивки кухонного куточка

Якщо на м'якій частині куточка з'явилося масну пляму - потрібно діяти швидко і негайно, щоб не допустити потрапляння жиру всередину волокон.

Промокніть масну пляму ганчіркою або серветкою. Забруднення має повністю перевестися на тканину або папір.

Коли переконалися в тому, що велика частина жиру виявилася на серветці, рясно посипте пляма сіллю або харчовою содою.

Допускається використання крохмалю, тальку або крейди. Залиште пляму на годину. Сіль, сода (або інший порошок) витягне залишки жиру з тканини.

Тепер знадобитися пилотяг, щоб повністю видалити порошок з оббивки тканини. Зробити це можна і вручну, тільки акуратно, щоб потім не довелося збирати сіль по всій кухні.

Якщо пляма залишилася, візьміть звичайний засіб для миття посуду. Але перед тим, як нанести його на поверхню - нанесіть на непомітний ділянку куточка. Якщо миючий ніяк не вплине на властивості тканини - його сміливо можна використовувати.

Невелику кількість рідкого засобу нанесіть на пляму. Візьміть ганчірку або м'яку щітку з невеликою щетиною і акуратно втирайте. Після, візьміть вологу ганчірку і видаліть залишки кошти з поверхні. Потім візьміть м'яку суху ганчірку або серветку і видаліть залишки вологи. Готово!

Видаляємо плями іржі з м'якого кухонного куточка

На кухні всяке може трапитися. На оббивній тканині Вашого кухонного куточка можуть з'явитися плями іржі від необережного поводження з посудом при підвищеній вологості або різкого перепаду температур. Ми знаємо, як швидко і безслідно видалити з поверхні!

Беремо сіль і сипимо її на іржаве пляма. Потім поливаємо зверху лимонним соком.

Тепер потрібно обробити пляму за допомогою пари. Скористайтеся праскою або чайником для цих цілей.

Якщо є така можливість - дайте тканини просохнути під прямими променями сонця. Таким чином, лимонний сік краще вбереться в пляму іржі і допоможе вибілити. Уважно стежте за тим, щоб він не виходив за межі цієї ділянки, інакше чиста тканина може вицвісти!

Після того, як сіль висохне, видаліть її з поверхні. Залишки протріть вологою серветкою.

Якщо пляма залишилася, повторіть два перші пункти, але в цей раз лимонний сік не повинен висихати. Відразу ж видаляйте сіль з соком чистою вологою серветкою. Повторюйте ці маніпуляції до тих пора, поки іржа повністю не зникне.

Пляма в'їлася, і Ви не можете її видалити? Скористайтеся розчином з нашатирного спирту і теплої води в пропорції 1: 1. Коли він охолоне - протріть забруднену ділянку. Залишки розчину видаліть вологою ганчірочкою, а мокру пляму промокніть сухою серветкою.

Виводимо плями від чаю, кави, какао, шоколаду

Це найпоширеніші різновиди забруднень, який зустрічаються на кухні. Всі ми любимо чай, кава, гарячий шоколад, але не всі знаємо, як вивести плями від цих напоїв. Розберімось, що робити, якщо на оббивці з'явилася така неприємна пляма.

Застарілі плями від какао або шоколаду можна видалити за допомогою нашатирного спирту. Якщо такого в будинку немає - скористайтеся звичайною, підсоленою, водою. Візьміть м'яку губку, рясно змочіть її в соляному розчині і змийте шоколад. Після, протріть це місце вологою ганчірочкою і видаліть залишки вологи серветкою.

Свіжі або застарілі сліди від кави можна вивести звичайною сіллю і гліцерином. Змішайте їх і отриманою сумішшю покрийте пляму. Коли воно розчинитися, видаліть кашку сухою серветкою, протріть місце вологою ганчірочкою, а потім знову промокніть сухою серветкою.

Нашатирний спирт і гліцерин можуть видалити будь-яку пляму за лічені хвилини. Воду і гліцерин змішайте в пропорції 1: 1, в отриману суміш додайте кілька крапель нашатирного спирту. Нанесіть засіб на серветку і обробіть пляму.

Видаляємо пляму від помідорів або томатного соку

Плями від томатів, кетчупу, томатного соусу або соку часто зустрічаються на кухні. На щастя, видалити їх досить просто. Нижче ми наведемо кілька перевірених способів про те, як це зробити.

Змішайте нашатирний спирт і сіль. Нанесіть суміш на пляму на 40 хвилин. Потім акуратно приберіть залишки солі і видаліть залишки плями мильною губкою. Вологою ганчірочкою приберіть залишки мила, а сухою серветкою - видаліть зайву вологу з оббивки кухонного куточка.

Насипте на пляму від томата сіль. Вона вбере в себе залишки соку. Потім змочіть ватяний диск нашатирним спиртом і протріть пляму.

Догляд за корпусом кухонного куточка

Як правило, корпус м'яких кухонних куточків, в тому числі і розкладних, виготовляється з ДСП класу Е1. Плита покривається зверху ламінатом, а її торці обробляються спеціальною кромкою, яка захищає матеріал від попадання вологи і подальшої деформації. На корпусі теж можуть з'явитися плями. Видалити їх можна звичайним мильним розчином і м'якою ганчіркою. Після того, як витерли пляма, потрібно видалити залишки мила вологою чистою серветкою і прибрати залишки вологи сухою. Готово!

Ми розповіли Вам про те, як швидко і ефективно боротися з різними типами забруднення, описали кошти, який можна використовувати. Нагадаємо, що при чищенні таких меблів потрібно відмовитися від абразивних і агресивних миючих засобів.

2017-08-17 12:56:15
^ Наверх