Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

Ідеї для вузьких коридорів і тісних передпокоїв

У сталінках, хрущовках, брежнівках і навіть панельних висотках кінця 80-х передпокої не блищать просторами. Та й в старих, ще дореволюційних будинках - теж. Протягом довгих років самому прохідному вузлу квартири діставалися незначне місце і виключно функціональна роль. Підсумок: вузька незатишний передпокій домінує і переважає. Що з нею робити? Облагороджувати. У цій статті ви знайдете ідеї ремонту і дизайну передпокою в квартирі з фото.

Перепланування

Приєднати інтер'єр вузькій прихожій в квартирі до сусідньої кімнаті - досить очевидне рішення. Житлова зона збільшується, але є ряд «але». По-перше, така перепланування вимагає узгодження, по-друге, не у всякій квартирі вона взагалі можлива. Стіна між кімнатою і вузькій прихожій може виявитися опорною, а в квартирах, обладнаних газом, вхід на кухню неможливий з житлової зони.

У будь-якому випадку, такий ремонт в передпокої з об'єднанням житлової та прохідний обіцяє незручності - ви позбудетеся приватності в кімнаті, а бруд з вулиці буде неминуче мігрувати в житлову зону. Іноді гігієнічніше і зручніше залишити передпокої своє призначення. Якщо ж хочеться впустити в глухі закутки більше світла, можна зробити одну зі стін скляної - темна вузька передпокій стане легше і об'ємніше і отримає природне освітлення, а кімната - захист від бруду і пилу. Правда, виконати цей
«Номер» можна тільки з не опорною стіною.

Глянець у поміч

Як зробити дизайн вузькій прихожій в квартирі цікавіше, якщо стіни прибрати неможливо? Найпростіший варіант - використовувати глянцеві поверхні замість матових. Так, сяючі дверцята вбудованої шафи-купе зроблять інтер'єр самої вузькій прихожій об'ємніший і створять ілюзію додаткового простору. Причому необов'язково використовувати білий глянець - чорні поверхні (як на фото) в вузькому передпокої працюватимуть не гірше. Нехай вони додадуть менше світла, зате і більше глибини. Такий же трюк можна зробити з дверима, що ведуть в кімнати.

Підніміть стелю

Гірше вузького довгого коридору (фото нижче) може бути тільки низький вузький довгий коридор, про дизайн якого і поговоримо. Скорегувати цю особливість допоможе, по-перше, світлий колір стін і стелі. В ідеалі потрібно домогтися ефекту, щоб одна поверхня переходила в іншу, стираючи межі між ними.

По-друге, додайте відображення: глянцева блискуча стеля буде здаватися вище завдяки відблискам. По-третє, ефект посилиться, якщо підлога вузькій прихожій зробити на контрасті: темним і матовим.

Дзеркало і задзеркалля

У боротьбі з тіснотою краще, якщо, як на фото, дизайн вузькій прихожій в квартирі передбачає установку шафи з дзеркальними дверцятами від підлоги до стелі. Це перевірений спосіб візуально збільшити приміщення і скорегувати габарити тісних прихожих.

Дзеркальна стіна створить ілюзію перспективи, додасть повітря і простору. Особливо гарний такий варіант для торцевої стіни, якої закінчується прохід. Тільки подбайте про те, щоб ілюзія була не надто реалістичною, інакше гості будуть регулярно «входити» в стіну. Допоможе, наприклад, ненав'язливий орнамент на склі.

Дзеркало-ніша

Звичайно, дзеркальна шафа - найочевидніший спосіб використовувати відображальні поверхні у вузьких прихожих. Але далеко не єдиний. Якщо ви віддаєте перевагу сучасним шаф-купе класичні варіанти оформлення, перемістіть дзеркало в нішу між шафами. Це і функціонально (дзеркало в передпокої - необхідність), і вишукано, і працює все так же - збільшує простір, створюючи ілюзію додаткового обсягу. Серед інших «дзеркальних» ідей ця особливо вигідно виглядає в інтер'єрі маленького і вузького коридору.

Дзеркало-стіна

Дизайн коридору в квартирі (фото вище) цілком допускає і зовсім закрити дзеркалом цілу стіну, візуально подвоївши простір передпокою. Само собою, це не привід відмовлятися від традиційного дзеркала в рамі або трюмо. «Дзеркало на дзеркалі» додає простору вузьких прихожих не тільки обсягу, але і сюрреалістичність.

Дзеркало-вікн

Фальш-вікно - найкращий спосіб зняти тиск глухого простінка, в який впирається погляд. Фігурна рама з віконницями і дзеркальне полотно всередині - і ось у вас оригінальна прикраса інтер'єру передпокою, що дає в вузькому просторі відчуття простору, і одночасно функціональна деталь.

Дзеркало-двері

Ще один хитрий трюк з дзеркалом в вузькій прихожій - вставити його замість прозорого скла в халепу двері. Відображення створить ілюзію додаткового простору за глухими дверима і таким чином додасть інтер'єру легкості. Можна оформити інтер'єр занадто вузькій прихожій і просто скляними вставками, але тоді постраждає приватність кімнати.

І просто дзеркало

Нарешті, якщо вам не хочеться нічого ускладнювати, можна просто поставити велику ростове дзеркало в рамі на підлогу. Модний аксесуар в передпокої буде нівелювати ефект глухої стіни, роблячи приміщення просторіше.

Порада: Не використовуйте цей прийом в довгих вузьких коридорах, а то замість модного дизайну інтер'єру отримаєте нескінченний тунель.

Високі двері

Дизайн тісних прихожих не обмежується застосуванням дзеркал. Є й інші способи скоригувати простір. Вони більш делікатні і діють на сприйняття «в лоб», а поволі, м'яко коригуючи враження.

Так, якщо дозволяють стелі, збільште висоту дверних прорізів - ваш довгий вузький коридор буде виглядати вище і урочистіше. Так, доведеться витратитися на двері нестандартної форми, але зате вузький передпокій з темного глухого приміщення перетвориться в кімнату з презентабельним інтер'єром.

Високі двері для економних

Дизайн коридору - довгою, вузькою - можна змінити, зробивши дверні прорізи під стелю, а двері замовити звичайної висоти. Час, що залишився зверху простір закрити панелями в тон дверному полотну. Візуальний ефект майже той же, а витрат менше.

Порада: Щоб посилити ефект, роблячи ремонт вузькій прихожій, вибирайте двері контрастного по відношенню до стін кольору.

Кольорові двері

Двері в передпокої - самий недооцінений елемент з точки зору дизайну: тільки подивіться на фото передпокої вище. Двері можуть стати головною прикрасою інтер'єру. Замініть невиразні полотна на яскраві або просто пофарбуйте старі, і ви побачите, як зміниться ваша вузький передпокій (дизайн - на фото). Яскраві фарби і контрасти додадуть приміщенню ритму і динаміки. Біля прохідної зони з'явиться свій характер.

Дробіть і зонується

Спробуйте візуально роздрібнити простір на частини: за допомогою арок, різної обробки стін, перепаду рівня стель і різних джерел світла. Таке простір буде сприйматися не монолітно, а дрібно, і не буде створювати гнітючого враження.

Розділити передпокій можна і зовсім радикальним способом - поставивши розсувні двері. Відмінний спосіб відсікти передпокій від приватної зони квартири. Правда, такий спосіб годиться лише для широких довгих прихожих. У просто вузькому для зсувних дверей банально не вистачить місця.

Розсіяне світло

Незалежно від планування передпокою окрему увагу варто приділити її висвітлення - тут теж криється багато цікавих можливостей. Наприклад, розкішна кришталева люстра дасть дробовий розсіяне світло. Безліч дрібних зайчиків-відблисків на стінах і стелі зроблять простір більше, стеля - вище, наповнять приміщення повітрям і додадуть йому житловий вигляд.

Сподіваємося, що наші поради допоможуть зробити ваш коридор візуально ширше і більше.

2020-05-22 23:49:19
^ Наверх