Терміново
зателефонувати?

Ідеї ​​для створення тумби своїми руками

Тумба - незамінні меблі для затишної спальні. Вона може зробити її більш практично і підкреслити особливу атмосферу. Якщо у Вас є вільний час, то Ви можете зробити тумбу своїми руками. У цій статті ми запропонуємо кілька найоригінальніших і простих способів.

Просто і стильно: перетворюємо старий табурет в нову тумбочку

Найпростіший і швидкий спосіб - зробити тумбочку біля ліжка зі старого табурета. Вам знадобиться його каркас і окремо сидіння, яке потрібно буде переробити під стільницю. У цьому випадку, Ви отримуєте скоріше невеликий приліжковий столик, ніж тумбу. Але ці меблі залишаються практичними і зручними. Завдяки великій просторій стільниці, тумба розмістить всі необхідні речі, включаючи додаткові освітлювальні прилади, гаджети або різні елементи декору. Стільницю можна зробити зі шматка деревини, пластика або будь-якого іншого матеріалу. Каркас можна відшліфувати, покрити ґрунтовкою і пофарбувати в абсолютно будь-який колір.

Перетворюємо бочку в приліжкову тумбу

Ця ідея сподобається цінителям всього неординарного і яскравого. Підійде такий виріб для стилю лофт або мінімалізм. Вам знадобиться старий бочонок або цілісний дерев'яний брус. У першому випадку, бочку потрібно буде відреставрувати, покрити морилкою або перефарбувати в потрібний колір. Потім придбати спеціальні заклепки, які будуть імітувати стяжки. Можна взяти металеву бочку і пофарбувати її так, як Вам подобається. Вона теж може виступити в ролі зручної тумбочки біля ліжка.

Дерев'яна тумба з цільного бруса

А зробити стильну і оригінальну тумбочку зі звичайних дерев'яних брусків ще простіше! Зберіть кілька брусів в одні. Всі ні повинні бути однакового розміру. Це стосується і довжини, і ширини, і висоти. Обробіть їх морилкою. В такому випадку, дерев'яні елементи напевно будуть захищені від паразитів. Потім з'єднайте їх разом за допомогою металевих пазів і обробіть лаком.

Тумба з піддонів

Меблі з піддонів вже кілька років перебуває на піку популярності. Так чому б не скористатися цим? Ви самі можете створити саме таку тумбу, яку тільки захочете.

Як підготувати піддони до роботи?

Насамперед - очищаємо їх від пилу та інших забруднень. Розберіть піддони і відсортуйте дошки за габаритами. Так Вам буде простіше збирати нову тумбочку. Потім потрібно відшліфувати матеріал. Не обов'язково це робити з усіх боків. Можна тільки з тих, якими буде користуватися. Якщо тумба планується з полками - полки, якщо тільки зі стільницею - стільницю. Боковини і фасад теж потрібно відшліфувати. Вони повинні бути гладкими і рівними. Підготуйте лак, фарбу або морилку, щоб надати меблів більш естетичний вигляд.

А далі Ви можете самостійно спроектувати тумбочку біля ліжка будь-яких розмірів, кольорів і ступеня функціональності. Ось тут Ви можете сповна дати волю своїй фантазії. Тумба з піддонів своїми руками принесе в спальню тепло і затишок, наповнить її теплими деревними відтінками і принесе неповторну нотку індивідуального стилю.

Тумба з дерев'яних ящиків

Ще один незвичайний варіант - тумба своїми руками з дерев'яних ящиків. У багатьох такі валяються без діла, так чому б не задіяти їх для створення неповторного інтер'єрного рішення? Тут найголовніше - правильно обробити. Очищаємо від бруду, шліфуємо, покриваємо ґрунтовкою, фарбуємо і розкриваємо лаком. Знову ж таки, можна просто скористатися морилкою, якщо Ви хочете зберегти натуральний жовтуватий колір деревини. Після того, як ящики були оброблені, комбінуємо їх. Ви можете ставити їх один на одного, як завгодно перевертати, кріпити на стіну замість полиць або стелажа. Головне, що в результаті Ви отримаєте авторські меблі, аналогів якої Ви не знайдете просто ніде! Для цих цілей можна скористатися і звичайними пластиковими ящиками. В цьому випадку, досить буде їх відмити і перефарбувати. Якщо Вам важлива саме поверхню майбутньої тумби, тоді можете використовувати ящик в якості каркаса. А вже на нього можна покласти стільницю. Вона може бути пластикової, дерев'яної, ДСП - абсолютно будь-хто.

Тумба з книг

Такі меблі сподобається творчим особистостям, які не можуть уявити свій інтер'єр без оригінальних меблів. А все, що для цього Вам знадобиться - книги, багато книг! Підійдуть старі журнали, газети або інші друковані видання. Головне, красиво скомбінувати фасад. Якщо книги Вам ще знадобляться, то скріпити їх між собою можна за допомогою звичайного ременя. А якщо з якої-небудь причини Ви планували їх викинути - просто склейте їх. Вийде стильна підставка під каганець.

Тумбочка зі скрині

Для класичного стилю або стилю Прованс можна використовувати стару скриню в якості зручної тумбочки. Плюс, всередині у таких атрибутів, як правило, досить багато місця. Ви можете самостійно декорувати скриню, перефарбувати його, обклеїти аплікаціями або відреставрувати і повернути йому початковий вигляд. Фурнітуру теж можна змінити, знайти підходящу можна в спеціалізованих магазинах для рукоділля.

Тумбочка з валіз

Вам знадобиться стара валіза. Якщо він вже потріпався, тоді його можна обшити тканиною або заклеїти зношені місця латками. Якщо хочете підняти його над підлогою, Вам знадобляться невисокі опори. Це можуть бути дерев'яні ніжки, металеві ніжки-спиці або будь-які інші деталі. Тут Ви у виборі ніяк не обмежені. Якщо у Вас є кілька валіз, можна покласти їх один на одного. Якщо вони різного розміру, можна вибудувати драбинку, що забезпечить Вам ще й додаткові полки.

Тумба з драбини

Навіть стару драбину можна перетворити в стильну тумбу. Сам собою, таке рішення підійде далеко не для всіх стилів, але спробувати варто! Отже, все, що Вам потрібно - драбина. Вона може бути самих різних розмірів і виконана з самих різних матеріалів. Для початку, потрібно її помити, висушити і перефарбувати. Це основні кроки на шляху її перевтілення. З огляду на те, що драбинки перебувають на різній висоті, можна використовувати цей атрибут не тільки в якості тумби. Такі оригінальні меблі піде для зберігання домашніх рослин. На сходинки можна поставити додаткові світильники, розкласти книги, розставити фото.

Ось так Ви можете створити неповторний інтер'єр в своїй спальні своїми ж руками! Дайте волю своїй фантазії, проявіть всю свою креативність і результат не змусить себе чекати, здивуєте своїх близьких оригінальними авторськими меблями власного виробництва!

2017-09-28 09:29:07
^ Наверх