Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

З якого матеріалу вибрати тумбочки?

Тумбочка - дуже корисний предмет інтер'єру. Вона функціонально розширює зону біля ліжка, роблячи її ще більш зручною. Щоб ці меблі прослужила Вам дійсно довго і якісно, ​​важливо розуміти, з якого матеріалу краще підібрати модель. Про це і піде мова в даній статті.

Дерево - класика корпусних меблів

Саме дерев'яні меблі славиться своїм довгим терміном служби і бездоганною якістю. Цей матеріал використовують століттями для того, щоб створювати справжні шедеври меблевого виробництва. Він завжди буде залишатися в тренді і завжди буде актуальним. Всупереч поширеній думці, навіть дерев'яні меблі можуть відрізнятися доступною ціною. Тут все буде залежати від сорту деревини, який Ви підберете. Розгляньмо найпопулярніші з них, розберемося в їх відмінностях та основні властивості.

  • Бук відноситься до твердих порід дерева. Дуже часто його порівнюють з дубом. Все завдяки дивовижній міцності і довговічності. Бук легко забарвлюється. При цьому, вдається залишити натуральний приємний деревний малюнок.
  • Вільха відрізняється більш доступною ціною. Натуральний відтінок - блідо-жовтий. Його теж можна легко перефарбувати в будь-який інший, зберігаючи текстуру дерева.
  • Сосна - найдоступніша за ціною порода дерева. Хвойні сорти відносяться до м'яких, тому їх вартість значно нижче, ніж на той же бук або дуб, наприклад.
  • Дуб - елітний сорт. Дубові меблі краще і це не просто так. Вони здатні прослужити 50 років і довше, якщо забезпечити їй належний догляд. Дуб міцний, надійний, не піддається механічних пошкоджень і не втрачає свій колір.

Як бачите, дерев'яна тумбочка може бути по кишені кожному. Все буде залежати від породи деревини, яку Ви підберете.

ДСП і МДФ - практично і доступно

Обидва матеріали відрізняються безпекою і екологічною чистотою. Деревно-стружкові плити покриваються спеціальним ламінатом. Він робить їх міцніше і красивіше. ДСП імітує текстуру натурального дерева, але коштує набагато дешевше. З цього матеріалу, найчастіше, роблять корпус. А ось для фасадної частини використовують МДФ. Фракція легко піддається фрезеруванню, тому на її поверхні вдається створювати оригінальні стильні візерунки. За своїм зовнішнім виглядом вона більше походить на дерево. Якщо уважно подивитися на фото, то не відразу можна відрізнити від нього МДФ. Коли будете підбирати тумбочки з ДСП або МДФ - зверніть увагу на крайку. Вона повинна щільно прилягати до торців корпусу і фасаду. Тільки в такому випадку, меблі з представлених матеріалів прослужить довго і якісно.

Приліжкові тумбочки в м'якій оббивці

Цей тип корпусних меблів слід винести окремо. Його складно визначити до якого-небудь підвиду матеріалів. Плюс, він дійсно заслуговує на особливу увагу. Їх каркас виготовляється з ДСП. Це надійна основа, яка абсолютно безпечна для здоров'я. Вона відмінно витримує щоденне використання і не деформується при цьому. А тепер найцікавіше - м'яка оббивка. Під тканиною знаходиться тонкий шар м'якого наповнювача. Це може бути синтепон або ППУ. Обидва матеріали не викликають алергічних реакцій і не втрачають своїх пишних форм. Тепер поговоримо безпосередньо про саму оббивці. Це може бути:

  • Натуральна шкіра
  • Еко шкіра
  • Мікрофібра
  • Текстиль

Вибрати Вам точно буде з чого. Великий вибір текстур і забарвлень нікого не залишити байдужим. Тут і яскраві соковиті тони, і приглушені пастельні. Все, що тільки можна побажати! Якщо у Вас вдома є тварини - краще віддайте перевагу еко шкірі або натуральній шкірі. Кішки більше люблять точити свої кігтики бо текстиль, а все через його фактурності.

Отже, давайте підведемо підсумок. Який матеріал краще підходить для тумбочок? Ви можете вибрати необхідний виходячи з основних властивостей або цінового діапазону. Колір завжди можна вибрати саме той, який Вам необхідний. Якщо йти простішим шляхом - можна вибрати тумбочки з того ж матеріалу, що і Ваша ліжко.

2017-09-25 14:48:31
^ Наверх