Терміново
зателефонувати?

Які бувають комоди для телевізора: основні рекомендації

Щоб розташувати всю необхідну медіа апаратуру, використовується комод під телевізор, який до того дозволить забезпечити чудовий огляд під час перегляду улюблених телепередач. Різноманітність моделей форм і забарвлень дасть можливість вибрати меблі для будь-якого інтер'єрного стилю.

Різновиди

Сучасний комод для телевізора може бути високим або низьким, складним або простим по конструкції. За містом можна виділити:

• настінний - меблі монтується безпосередньо на стіну. В процесі установки можна самостійно відрегулювати висоту кріплення;

• пристінний - стаціонарні моделі володіють особливою міцністю, надійністю і примикають задньою стінкою до поверхні;

• острівної - комод під телевізор з ящиками, що відриваються в обидві сторони можна використовувати в якості декоративного роздільник функціональних зон.

Крім цього моделі можуть бути з відкритими полицями, мати глухі, скляні або дзеркальні дверцята.

З висувною системою зберігання

Комодами прийнято називати тільки ті предмети меблів, які мають ряд висувних ящиків розташованих один над одним. Кількість висувних відсіків варіюється від двох до восьми, в високих моделях їх може бути десять - дванадцять штук.

Найзручнішими вважаються комоди з ящиками різної глибини, в цьому випадку кожна річ, незалежно від свого розміру, завжди буде під рукою. Для більшого комфорту виробники передбачили різні типи висувних механізмів:

• дерев'яні направляючі - щоб ящик легко ковзав по дерев'яних полозах, їх слід періодично чистити, натирати воском;

• роликові механізми - ящик на роликах не розрахований на велике навантаження, крім цього він висувається тільки на 2/3 свого об'єму;

• кулькові напрямні - зручний механізм забезпечує повне висування ящиків і відрізняється особливою міцністю.

Інноваційні технології дозволяють закривати ящики легким рухом руки. Це можливо завдяки спеціальним доводчикам.

З полками відкритого виду

Комоди, під телевізор оснащені полицями відкритого типу ідеально впишуться в будь-який сучасний інтер'єр. Зручна конструкція більше схожа на стелаж - це дозволяє найбільш раціонально розташувати DVD програвач, музичні диски, колонки.

Підвид мультимедійної техніки має міцну стільницю здатну витримати вагу домашнього кінотеатру. У сучасній моделі просторі відкриті полички органічно поєднуються з висувними шухлядками і секціями закритого типу. На бічній консолі можна поставити античну вазу, невелику статуетку або художню літературу.

Комоди з відкритими полицями мають унікальний дизайн. Найбільш оригінально виглядають моделі, виконані в сучасному стилі. Прозорі скляні полки дозволяють створити в невеликому приміщенні відчуття особливої ​​легкості і простору.

З дверцятами

За кількістю варіантів конструкцій і дизайну комод не ступає тумбі, а в окремих випадках зможе успішно її замінити. Низькі комоди з дверцятами більше підходять для великих плазмових панелей.

Традиційні високі комоди з безліччю висувних шухлядок і закритих секцій найчастіше використовують в спальних або дитячих кімнатах для установки невеликих ЖК телевізорів.

Дверцята можуть бути розсувного або орного типу. Найбільш ефектно виглядають сучасні моделі зі скляними або дзеркальними поверхнями. Скляний фасад комода купе прикрашають пескоструем, інноваційної технікою Лакобель або декоративною фотодруком.

Глухі орні дверці дозволяють приховати від сторонніх очей весь вміст комода. Надійна фурнітура вибирається в єдиному интерьерном стилі. Конструкцію можна доповнити хромованими стійками і невеликими відкритими поличками.

З радісними елементами фасаду

Радісно комоди відрізняються від стандартних моделей відсутністю гострих кутів і незвичайною формою фасаду. У порівнянні з іншими меблями для вітальні, має цілу низку переваг:

• компактність - комод під телевізор займає трохи корисної площі і при цьому відрізняється великою місткістю;

• безпека - радіусна меблі не мають гострих кутів, не перешкоджає вільному пересуванню по кімнаті;

• розширення простору - світлі відображають фасади здатні візуально розширити невелику простір;

• естетичність - розкішні комоди під телевізор в класичному стилі дозволяють створювати ексклюзивні інтер'єри.

Великі предмети меблів з плавними радіусами елементами здатні виправити нестандартну архітектурну форму вітальні, створюючи легку витончену атмосферу. Радісно комоди для тв мають криволінійні контури, близькі до півколу або еліпсу, їх виготовляють у всіх відомих інтер'єрних стилях, починаючи від модерну і закінчуючи мінімалізмом.

З ніжками

Жоден предмет корпусних меблів не володіє такою кількістю форм, конструкцій, розмірів. Дизайнери часто використовують комод в якості ефектного декоративного елемента.

Спочатку меблі була стаціонарної. Комод встановлювався на красиво вигнутих ніжках або міцному цоколі і пересувався тільки при необхідності, наприклад перепланування приміщення або переїзд на іншу квартиру.

Класичні моделі прикрашають витончені різьблені ніжки. Для облаштування сучасних інтер'єрів більше підходять комоди на роликах. Мобільні конструкції легко переміщати з місця на місце. У просторих квартирах студіях комод може виконувати роль зручної місткою перегородки.

Кутові

Для облаштування малогабаритних міських квартир найбільш затребуваним предметом корпусних меблів є кутовий комод. Середній відсік зручного шафки має спеціальні відкриті полиці для установки медіа апаратури.

Залежно від розмірів стільниці тумба може служити відмінною підставкою для плоскої плазмової панелі. Завдяки наявності великої кількості висувних скриньок, бічних консолей і відкритих ніш, меблі здатні стати відмінною заміною громіздкого плательного або книжкової шафи.

Мобільний кутовий комод оснащується спеціальними меблевими коліщатками, має кабель каналами для маскування проводів. Крутиться підставка дозволяє встановити найзручніший радіус для перегляду телепередач.

Розміри комода в більшій мірі залежать від габаритів плазмової панелі. Фахівці радять вибирати довгі моделі, на них крім телевізора можна помістити колонки, DVD плеєр, колекцію музичних дисків.

Матеріали виготовлення

Меблі призначена для установки дорогої апаратури, тому повинна володіти особливою міцністю і надійністю. Якісна стільниця, встановлена ​​на комоді здатна витримати вагу домашнього кінотеатру.

Порівняно недавно виробники пропонували меблі під телевізійну техніку виключно з натурального масиву або ламінованого ДСП. Використання новітніх технологій дозволяє значно розширити список використовуваних матеріалів:

• природний масив - найдорожчі і респектабельні моделі створюються з цінних порід деревини. Комоди з натурального дерева дозволяють створити в інтер'єрі відчуття особливої ​​розкоші і шику;

• пластик - пластикові елементи значно полегшать вагу всієї конструкції. Але слід враховувати, що дешевий пластик не володіє великим запасом міцності;

• МДФ і ЛДСП - вироби з сучасних матеріалів практичні і коштують порівняно недорого. Матеріал дозволяє реалізовувати різні стильові рішення;

• метал - вишукані ковані комоди мають велику вагу, найчастіше їх використовують для облаштування просторих заміських особняків. У невеликих кімнатах масивні металеві предмети виглядають занадто громіздко;

• скло - ефектний скляний комод під ТВ виглядає дуже привабливо. Товсте гартоване скло здатне витримувати серйозні навантаження. На поверхню комода можна нанести будь-яке зображення.

Варіанти розміщення

Існує кілька загальноприйнятих рішень облаштування простору, дотримуючись яких можна зробити вітальню не тільки затишною, але і комфортною:

• класичний - залишене в центрі вільний простір дозволяє візуально збільшити кімнату, позбавити її від зайвої захаращеності. При цьому предмети меблів не повинні перекривати вихід на лоджію або балкон;

• центральний предмет - красивий острівної комод часто виступає в ролі акцентного елемент декору, навколо нього розташовують предмети м'яких меблів;

• зонування простору - комод під телевізор може стати яскравим декоративним елементів відокремлює робочу зону на зону відпочинку;

• сувора геометрія - самими ідеальними пропорціями кімнати є квадрат. Правильно встановлений комод дозволить створити найбільш наближену до ідеалу форму.

Габарити меблів повинні бути пропорційні розмірам кімнати. Для оформлення низькою вітальні декоратори рекомендують використовувати невисокі комоди.

Стиль і колір

Для вдалого вибору комода необхідно ретельно продумати його дизайн, колір, декор. Класика має на увазі використання масиву дерева або шпону імітує дорогі породи дерев. Як декоративні елементи використовуються різьблені деталі, інкрустація, литі бронзові ручки.

У вітальнях, оформлених в стилі кантрі або прованс, комод є важливим стилістичним елементом. Модель повинна бути легкою і повітряної. Поверхні часто мають білосніжний з патиною відтінок. Це вироби з тонкими витонченими ніжками, прикрашені квітковими принтами, розписом ручної роботи.

Лаконічний хай-тек і урбанізм можна декорувати в найрізноманітніших кольорах. Найбільш цікаво виглядають моделі, які мають матові і прозорі скляні вставки, прикрашені блискучою хромованою фурнітурою.

Американський стиль лофт воліє наявність вільного простору. Великі площі без перегородок потребують додаткового зонування. В цьому випадку комод стане найоптимальнішим варіантом. Моделі часто мають штучно зістарені поверхні, місцями почорнілий метал або імітацію випадково збитих дерев'яних ящиків з логотипом компанії.

Найдорожчі предмети меблів використовуються для облаштування унікальних ЕкоСтіль. На фото витончені плетені моделі з бамбука, ротанга і виноградної лози.

На що звернути увагу при виборі?

Підставка під телевізор - це не просто меблі, займає певний простір, а важливий складовий елемент інтер'єру. Перш ніж віддати перевагу тій чи іншій моделі комода слід переконатися в її практичності і надійності. Слід перевірити якість всіх кріпильних, рухомих елементів і стійкість всієї конструкції. Боковини каркасу не повинні мати зазорів і щільно прилягати одне до одного.

При відсутності необхідного вільного простору дизайнери радять вибирати кутову конфігурацію. У цьому випадку з'являється реальна можливість найбільш раціонально розмістити не тільки плазмовий екран, але і велика кількість особистих речей.

Моделі, що складаються з трьох окремих секцій здатні вмістити не тільки медіа апаратуру, а й художню літературу або колекцію сувенірів. Стильні комоди зі скляним фасадом дозволяють додати кілька візуальних сантиметрів невеликому приміщенню. Якщо комод для ТВ планується використовувати в дитячій кімнаті, то особливу увагу слід звернути на його екологічний і безпеку декоративних елементів і фурнітури.

Вітальня - це загальна кімната для всіх членів сім'ї, тому поверхня комода не повинна бути, занадто маркою. Дерев'яні фасади вимагають регулярного, особливо дбайливого догляду, в іншому випадку меблі швидко втратить естетичний вигляд. Підібрати комод під телевізор нескладно. Головне правильно визначити його розміри, колірну гамму і заздалегідь продумати внутрішню систему зберігання.

2020-04-27 18:26:46
^ Наверх