Терміново
зателефонувати?

Як грамотно розпорядитися великим передпокоєм?

Пустота повинна врівноважувати простір, але не переважати над ним. Іншими словами, якщо ви запланували велике приміщення, але не розумієте, як його використовувати, і, відповідно, не можете заповнити його з ладу, це приміщення не буде виглядати гармонійно.

Візьмемо, наприклад, великий передпокій. В тісноті малогабаритних квартир багато хто мріє про той день, коли нарешті зможуть дозволити собі просторий парадний хол. Але чи дійсно в цьому є необхідність? Наскільки функціональним може бути величезний передпокій? Задайте собі ці питання, перш ніж накреслити план. А для тих, хто вже поставив у передпокої містку шафу, необхідні консоль і дзеркало, і все ж отримав в залишку дюжину зайвих метрів, є кілька порад про те, що ж, все-таки, робити з великим передпокоєм.

Використовуйте великогабаритні предмети

Отже, нам треба замаскувати простір, вірніше, порожнечу в ньому. Тому, замість невеликого пуфика, візьміть об'ємну отоманку, дзеркало в солідній рамі, а замість непомітної шафи в колір стін - темний, контрастний, великоваговий, щоб займав більше місця (якщо не за розміром, то візуально).

Залучайте порожнечу в центрі

Якщо ви розставили всі необхідні меблі, а місця все одно багато, як, наприклад, в цьому холі, використовуйте центр кімнати. Посередині дуже добре виглядають невеликі столики для пошти і газет або диванчики тет-а-тет. Перейдіть до пісні, підсвітивши її зверху красивою люстрою і позначивши малюнком на підлозі.

Важливо: Обов'язково продумайте можливі траєкторії пересувань членів сім'ї по холу - для цього доведеться здійснити маленький проект: накресліть на плані лінії, що позначають ваші шляхи. Якщо столик в центрі дійсно ніяк

Якщо центр не можна зробити функціональним, нехай буде смисловим
Для цього потрібно «навантажити» підлогу і стелю за допомогою дизайнерського прийому. Це може бути і контрастна фарбування, і килим з плитки, і навіть справжній килим. Можливо, ви оберете вітраж на стелі, як на цьому фото. Головне, щоб вони працювали разом, і насичували центр простору, якщо не меблями, то обробкою.

Вибирайте фарбу темного, щільного кольору

Поряд з іншими прийомами це допоможе візуально зменшити розміри приміщення.

І не забувайте про світло: приглушене світло бра і настільних ламп вихоплює тільки частина простору, залишаючи багато в тіні, а значить, це теж зіграє нам на руку.

Відвертайте увагу - задавайте ритм

На цьому фото простора вітальня з великою кількістю повітря і порожнечі. Але, завдяки насиченою деталями композиції з комодом, дзеркалом і перегукується з ними малюнком статі, ми починаємо відчувати щось більше, ніж порожнечу: в просторі немов з'являється ритм. Так інтер'єр перетворюється в музику.

Зонування теж може допомогти

Якщо між передпокоєм і решті квартирою немає чітких меж, зону передпокої можна зменшити за допомогою зонування. Продумайте дизайн: використання контрастних матеріалів в обробці підлоги і стін створить подобу окремого приміщення і візуально обмежить простір.

Зробіть з передпокою кімнату

Якщо вона дійсно велика, то чому б і ні? Можна винести сюди книжкову шафу, поставити додаткові крісла і навіть розпивати каву в очікуванні приходу гостей, наприклад.

До того ж, насичення деталями теж робить свою справу - відволікає увагу від розмірів, заповнюючи порожнечу.

Змістіть акцент на підлогу

Активний малюнок підлоги, укупі з парою-трійкою інших помітних штучок, також здатний дещо згладити враження негативного, тобто, порожнього простору.

Створіть кілька точок залучення уваги - направте погляд в потрібному вам напрямку

Ця рада відмінно працює в довгих коридорах, адже вони теж можуть брати свій початок в передпокої. Так ось, якщо помістити кілька акцентів протягом всієї довжини коридору по діагоналі, погляд інтуїтивно буде переходити від одного акценту до іншого, залишаючи поза увагою менш цікаві ділянки.

2020-05-22 23:40:45
^ Наверх