Терміново
зателефонувати?

Як правильно декорувати журнальний столик?

«І що тут декорувати? - скажете ви. - Кинув пару журналів і пульт від ТБ - ось і весь декор ». Однак для професійних дизайнерів оформлення журнального столика - це ціла наука, що дозволяє уявити власника будинку в найбільш вигідному світлі.

Якщо ви хочете вітальню, як у героя голлівудського фільму, який живе в розкішних апартаментах на Манхеттені, почніть зі створення продуманої композиції на журнальному столику. Я відкрию вам кілька професійних секретов.Oliver Burns

Розкладіть улюблені книги

Перший і найголовніший питання: які предмети гідні прикрашати ваш журнальний стіл? Найбільш очевидний рада: розкладіть на столі барвисті цікаві книги і журнали, об'єднайте їх в акуратні стопки. Якщо обкладинки надто строкаті або трохи потерті, оберніть книги однакової папером (наприклад, фактурної крафт-папером, яку можна знайти в будь-якому канцелярському магазині).

Додайте частинку природи

Стопка книг - занадто нудно! Пожвавлюємо і освіжає композицію будь-яким предметом живої природи. Це можуть бути свіжі квіти у вазі або кімнатну рослину в горщику. Відмінне рішення - акваріум з суккулентами. Сюди ж віднесемо красивий корал або черепашку великого розміру. Підійде декор з гілок, кори, шишок (складаємо в красиву, можна навіть квіткову, вазу). Рогу диких тварин? Чому б і ні, фантазуйте!

Ставимо страву або низьку вазу

В якості альтернативи живим квітам можна використовувати для декору красиві сезонні рослини на тарілці або блюді. У скляну ємність також можна скласти невеликі декоративні предмети (шишки, кулі, намиста), або ті ж соковиті фрукти: яблука, лимони, апельсини - залежить від сезону.

Додаємо привід для розмови

Це може бути будь-який привабливий і оригінальний предмет декору, який викликає питання. Тут фантазія ваша обмежена хіба що розмірами самого столу! Сувеніри з відпустки, японські статуетки, інкрустрірованние черепа, золоті ананаси, голови тварин; рідкісні вінтажні предмети - фотокамера, лупа, бінокль, шкатулка; рамки з фото, нарешті! Головне - обмежтеся одним-двома великими предметами, щоб не захаращувати столик.

Запалюємо свічки

Вони доречні абсолютно в будь-якому інтер'єрі і на будь-якому журнальному столику: свічки створюють неймовірно теплу атмосферу - чудову, святкову. І будь-яку вітальню роблять душевної і затишною.

Природно, зовсім не обов'язково виставляти на столі абсолютно всі перераховані елементи декору. Повинна бути присутнім неабияка частка порожній поверхні стільниці. І ще кілька корисних порад.

Піднос в якості основи

Він перетворить будь нагромадження випадкових речей в добре організовану композицію. Чи варто говорити, що піднос повинен бути красивим: дерев'яним, металевим, в обробці шкірою або тканиною. Ту ж роль може виконувати модна плетений кошик або незвичайне керамічну таріль.

Ваше завдання - зібрати композицію воєдино. Крім того, ви зможете швидко прибрати декор зі столу в разі потреби.

Грайте з шарами

Складіть книги стопками від більшої до меншої, увінчати стопку невеликий вазою або статуеткою. Багатошаровість зробить дизайн композиції динамічною.

Підбирайте кольору

Золоте правило декоратора: не впевнені у виборі колірної гами - зупиніться на трьох базових кольорах. В цьому випадку ви уникнете дуже строкатого поєднання, що створює хаос на вашому столі. Цими квітами можуть бути два нейтрала (наприклад, білий + коричневий) і один яскравий акцентних відтінок (синій, малиновий, оранжевий). Або все три кольори можуть бути нейтральними, якщо ви створюєте спокійний інтер'єр без яскравих плям.

Складайте композицію з предметів різної висоти

Здається, все готово? Додайте один високий елемент. Це може бути свічник, статуетка, орхідея в горщику ... Занадто низькі предмети поставте на книги або шкатулку. Створюйте гармонійну і врівноважену комбінацію.

Регулярно міняйте експозицію

В інтер'єрі не повинно бути нічого статичного! І якщо вже ви вирішили подивитися на поверхню журнального столика очима декоратора, моя вам порада: приготуйтеся регулярно міняти композицію. Зміна експозиції - це найпростіший спосіб освіжити інтер'єр своїм руками.

2020-04-27 18:19:54
^ Наверх