Терміново
зателефонувати?

Як швидко висушити диван у домашніх умовах?

Дивани - це меблі, які ми використовуємо максимально часто. На диванах ми звикли відпочивати, спати, їсти і пити. Природно, це стає прямою причиною того, що така меблювання може забруднитися. І якщо більшість власників диванів запасаються спеціальними засобами для виведення плям, то що робити з залитої водою меблями знає далеко не кожен. Отже, якщо ви вирішили купити якісний диван недорого, але по необережності пролили на нього чай, воду або іншу рідину, потрібно розібратися в подальших реанімаційних діях. У цій статті ми розповімо про те, як виправити таку ситуацію.

Чи можна швидко висушити диван в домашніх умовах?

Звичайно ж, можна. Для цього зовсім необов'язково терміново викликати хімчистку додому або ж оперативно везти свій диван в подібні компанії. Для початку потрібно максимально серйозно оцінити цієї ситуації і вже тоді продумувати свої дії.

Важливо звернути увагу на те, що кожен тип забруднення виводиться по-своєму. Представляємо вашій увазі кілька дієвих способів позбутися від такої проблеми:

Диван, залитий водою. Вважається, що це не настільки вже й небезпечна ситуація. Пляма знадобиться максимально оперативно промокнути паперовою серветкою або рушником. Після цього можна направити на нього фен або ж просто почекати висихання.

Кров. Врятувати диван від плями крові можна в тому випадку, якщо пляма свіже. Для початку потрібно протерти це місце шматком тканини, який намочити холодною водою. Після цього плямочка можна затерти господарським милом, і воно тут же пропаде. Якщо ж кров вбралася, в холодній воді потрібно розвести аспірин і акуратно протерти пляму розчином.

Чай або кава. Знову ж таки, якщо забруднення свіже, його можна видалити мильним розчином. Потрібно нанести його на пляму і залишити там на п'ятнадцять хвилин. Видаляється воно губкою або м'якою щіткою.

Сік. Вважається, що видалити це пляма неймовірно складно, тому найголовніше буде оперативність. Змішуємо оцет і нашатирний спирт в рівних пропорціях, після чого змочують в рідині ганчірку і трьом забруднення. Як тільки засіб висохне, протираємо водою.

Пиво. Пиво небезпечно своїм різким запахом, від якого важко позбутися. Для початку видаліть свіжа пляма, промокнув його серветкою або рушником. Щоб позбутися від запаху, знадобиться розчинити дві столові ложки в літрі води. Наносимо розчин на пляму. Якщо ж пляма встигло висохнути, без допомоги хімчистки не обійтися.

Вино також спочатку вбирають сухою серветкою, після чого пляма посипають сіллю на 20 хвилин. Після цього пляму протирають щіткою.

Засоби захисту від промокання дивана

Природно, власник дивана зможе вжити заходів і для того, щоб убезпечити свої меблі від плям. Для цього можна надягати на неї спеціальні чохли або ж просто накривати красивими покривалами. І, звичайно, все залежить і від акуратності домочадців. дбайливе ставлення до меблів допоможе їй прослужити в ідеальному стані якомога довше.

2020-04-27 17:51:53
^ Наверх