Терміново
зателефонувати?

Як в малогабаритний передпокій вмістити максимум?

Маленький передпокій може бути в будь-який, навіть не малогабаритній квартирі. Фото в цій статті підкажуть рішення, які не завжди очевидні.

Що потрібно для того, щоб утримувати інтер'єр передпокою в квартирі в чистоті і порядку? По-перше - наявність зручних вішалок і ящиків для одягу і речей. По-друге - полки і полички для розміщення безлічі дрібних, але необхідних предметів. Поза списком (і що вже там - конкуренції) - дзеркало, візуально розсуваються кордону, в якому заодно відіб'ється вся наведена краса і порядок.

1. Всі по шухлядках
У невеликому передпокої в квартирі (фото нижче) наявність шафи з шухлядками для всього потрібного дуже і дуже виручає. В такому обмеженому просторі вони допомагають навести порядок і не захаращувати коридор.

Додатково на стіні під стелею можна розташувати полиці, а нижче - вішалку для одягу. Єдине розчарування може спіткати господарів через пару сезонів: рано чи пізно виникне необхідність косметичного в передпокої ремонту. Від постійного контакту з одягом шпалери втратять презентабельний вигляд. Тому в ідеалі стіну за вішалкою варто обшити деревом або панелями. На крайній випадок - поклеїти там сучасні шпалери, що миються.

2. Таємні двері
Приховати все речі від цікавих очей за дверима імпровізованої шафи - зручне і дотепне рішення. Але це можливо в тому випадку, якщо дозволяє ширина коридору. Дизайн прихожих в малогабаритних квартирах, на жаль, не завжди такий. Інакше при відкритих стулках ви ризикуєте залишитися замкнутими всередині разом з куртками і чобітьми.

Повісити дзеркало можна на одну з дверей або боковину шафи. Ще один важливий момент: подбайте про підсвічування всередині. І не забудьте про місце для мокрих парасольок: складати їх усередині закритого маленького простору буде не найкращою ідеєю.

3. Міні-гардероб
Прекрасно, коли в малогабаритних прихожих (фото нижче) біля входу є невеликий простір, який можна обладнати міні-гардероб. Сидіння між нижніми полками і місцем для вішалок дозволить зручно влаштуватися, щоб взутися або покласти сумку, повернувшись з прогулянки. Для повноти картини не вистачає лише дзеркала і полички, куди можна було б покласти ключі, квитанції та інші дрібниці. І, звичайно, не варто забувати про додаткове освітлення цієї зони. Воно просто необхідно для візуального розширення простору і елементарної зручності.

4. В кут
Кутова меблі часто виступає в ролі чарівні палички. Навіть в куточку передпокої в малогабаритній квартирі (фото - передпокій з ремонтом в хрущовці) знайдеться місце для міні-шафи. На всіх цих поличках і гачках можна розмістити шапки, сумки, шарфи, спортінвентар, несезон взуття.

Місце для вуличного взуття краще обладнати більш практично. Звичайно, ламінат відмінно миється, але приємніше ставити взуття на вбираючі воду килимки. Тоді в передпокої не буде ні зайвого бруду, ні патьоків.

5. Вузьке місце
Дизайн коридору в квартирі вимагає всього лише трохи фантазії. Навіть в досить вузькому коридорі можна облаштуватися зі зручністю. Краще, коли це простір з торцевою нішею, куди можна поставити нехай вузьку, але хоч щось вміщає конструкцію. Навіть пара полиць для взуття, банкетка і кілька вішалок наведуть порядок в передпокої, не займаючи при цьому багато місця.

Проста грифельна дошка для записів дозволить залишати рідним добрі побажання і нагадування, а на поличці для крейди знайдеться місце і для ключів. Грифельну дошку можна замінити на білу з маркерами. Тоді не доведеться бруднити руки крейдою перед виходом.

6. Комора
Цей варіант допоможе навести порядок в тих квартирах, де збереглися комори відразу біля вхідних дверей. Замість того, щоб робити з цього приміщення звалище дуже потрібних непотрібних речей, обладнайте тут передпокій, як на фото. Звичайно, гостей доведеться запускати в кімнатку по одному, а мити підлогу і біля входу, і всередині, зате вішалки можна зробити за всіма трьома стін. Дуже місткий варіант. А по центральній стіні можна розмістити полки для будь-яких речей. На двері повісьте дзеркало. І естетично, і зручно. Якщо ж закрити вхід стильною шторою або жалюзі, не доведеться позбавлятися вузького простору коридору через орної стулки двері.

7. Мінімалізм в дії Гранично лаконічні передпокої, як на цьому фото, - теж варіант. Якщо місця немає зовсім, а пальто повісити треба - цей варіант допоможе вирішити проблему. А якщо ви не вмієте високохудожньо розвішувати верхній одяг за кольорами та розмірами, враження скрасять яскраві гачки. На гору одягу, шапок і шарфиків уваги вже ніхто не зверне. Зате незвичайний елемент дизайну меблів в передпокої порадує і вас, і гостей.

8. По стіночці
Відмінне рішення для передпокою в малогабаритній квартирі (фото вище): нехай вона відразу переходить в коридор. Навіть у вузькому просторі знайдеться можливість обладнати шафа на всю стіну по ширині батькових черевиків. 30-40 см глибини буде досить, щоб вмістити в шафи безліч речей і дрібниць. У магазинах меблів і фурнітури без праці знайдуться полки, висувні корзини і штанги для вішалок навіть в таких мінімальних розмірах.

Дзеркало на протилежній стіні служить не тільки для того, щоб підтверджувати, що ви всіх миліше. Але і щоб візуально розширити вузький простір.

9. Розумний конструктор
Якщо місця в інтер'єрі коридору зовсім мало, а вирішити потрібно відразу кілька завдань з розподілу одягу і дрібниць, потрібен тверезий розрахунок і трохи конструктивної логіки. Дошка з декількома нехай невеликими, але поличками дасть місце за потрібне дрібниць. Вішалки на різному рівні, прикріплені до плоских панелей, - відмінне рішення для сімей з дітьми. Малюкам не доведеться стрибати за своїми куртками або просити батьків їх дістати. Неширока дворівнева поличка для взуття підійде для великих сімей: багато місця не займає, а взуття можна поставити по кілька пар.

Господарським натурам цей варіант теж сподобається. Повісивши сумку на зручному рівні, можна звільнити нижню полицю для сидіння або пакетів з продуктами. Єдиний мінус такого міні-конструктора - доведеться передбачити місткі антресолі або ящики для несезонного одягу і взуття в інших кімнатах. Зате все необхідне буде точно під рукою.

2020-05-22 23:23:44
^ Наверх