Терміново
зателефонувати?

Як вибрати комод для вітальні?

Вітальня є неодмінною приміщенням в будь-якій квартирі або будинку. Вона призначається для спільного проведення часу людей, тому тут встановлюється диван і телевізор, а також для зберігання різних предметів використовуються комоди в вітальню, які можуть мати різні конструкціями, розмірами та іншими параметрами. Це дає можливість для кожної вітальні, виконаної в певному стилі, вибрати оптимальний варіант.

Призначення

Основним призначенням комода є зберігання різних предметів, проте сучасні виробники випускають конструкції, що виконують одночасно відразу кілька функцій. До них відноситься:

• зберігання одягу, для чого в конструкції є висувні ящики або закриті відсіки. Вони зазвичай оснащуються щільно закритими красивими фасадами, щоб неможливо було переглянути вміст такого комода;

• комод для посуду в вітальню зазвичай оснащений деякими відсіками, оснащеними скляними дверцятами. Встановлюються тут красиві тарілки, сервізи або інша приваблива посуд. У сучасному стилі інтер'єру така конструкція виглядає не дуже добре, однак для класики є ідеальним вибором. По-іншому такі конструкції називаються серванти, а при цьому можуть мати як відкриті відсіки, так і закриті;

• вироби для дрібниць - вони володіють невеликими розмірами, а також можуть складатися з декількох простих модулів. Такі низькі комоди не є широкими, тому зазвичай в них зберігаються різні сувеніри, журнали або інші невеликі предмети, потрібні досить часто. Нерідко дані моделі оснащуються коліщатками для їх комфортного і простого переміщення по кімнаті;

• комоди вітрини для вітальні. Вони оснащуються неодмінно скляними дверцятами, тому в них легко оглянути весь вміст. Основним призначенням вітрини є прикраса приміщення, тому в ній встановлюються виключно декоративні елементи. Вітрини можуть створюватися з різних матеріалів, а також володіють різноманітними кольорами;

• буфет - даний комод зазвичай використовується для зберігання різних солодощів або випічки. Буфет може оснащуватися як закритими відсіками для зберігання, так і відкритими, а також оснащеними скляними дверцятами. Його розміри можуть бути різними. Стандартно буфет має невеликі габарити, щоб діти мали можливість користуватися ним. Деякі види таких меблів зовсім оснащуються із застосуванням спеціальної холодильної установки. Такий буфет може застосовуватися для зберігання продуктів з обмеженим терміном придатності. Однак цей буфет матиме високу вартість.

Комод зі склом для вітальні може виступати не тільки функціональним елементом, а й неповторною прикрасою кімнати.

Різновиди

Комоди в інтер'єрі є оптимальними рішеннями для зберігання різних предметів. Вони випускаються багатьма компаніями, що спеціалізуються на виготовлення різних меблів, тому нерідко у людей виникають труднощі з вибором меблів. Тому слід оцінити всі різновиди, щоб зробити грамотний вибір.

Не рекомендується орієнтуватися виключно на вартість предмета інтер'єру, так як найдешевші моделі зазвичай створюються з неякісних, а нерідко і зовсім небезпечних матеріалів, тому ними не допускається постійно користуватися в житлових приміщеннях.

За способом розміщення

Розташовуватися дана конструкція може в різних ділянках вітальні, причому вибір місця повністю залежить від способу фіксації комода. Виділяються різновиди:

• настінний комод в зал. Він фіксується до стіни приміщення, а при цьому вважається ідеальним рішенням для вітальні, якщо вона представлена ​​невеликою кімнатою. При використанні цієї конструкції не доводиться займати корисний простір на підлозі. Може бути представлена ​​в різних стилях і кольорах. Однак не може бути обраний занадто великий комод, так як інакше буде створюватися серйозне навантаження на стіну;

• приставні меблі для вітальні продається в комплекті з іншими конструкціями, наприклад, спільно з диваном або столом. Підвищується функціональність і місткість таких меблів, а також всі елементи в комплекті прекрасно поєднуються один з одним;

• острівні комоди - вони призначені для установки в середині приміщення. Їх особливістю є те, що з будь-якого боку вони мають привабливий зовнішній вигляд. Нерідко такий комод використовується як бар, тому зберігаються тут різні напої. Такий бар вважається оптимальним для великого за розмірами приміщення;

• стандартні комоди, які встановлюються уздовж стіни вітальні. Часто вибираються спеціальні високі і модульні конструкції. Їх глибина зазвичай є невеликий, але вони мають значну висоту.

Таким чином, місце установки красивих комодів для вітальні може бути різним, а також кріплення здійснюється різними способами, що дозволяє кожній людині вибрати оптимальну конструкцію для будь-якого приміщення.

За матеріалом виготовлення

Комод в вітальню може виготовлятися з різних матеріалів. Найбільш затребуваними вважаються матеріали:

• натуральна деревина - можуть використовуватися різні породи дерева, причому допускається купити навіть елітні конструкції, виготовлені з вишні або червоного дерева. Вони вважаються ідеальним прикрасою будь-якої кімнати, а при цьому ідеально виглядають в класичному стилі. Вироби з натурального дерева є гарними, екологічно чистими, міцними і довговічними. Вони зазвичай не забарвлюються в будь-які кольори, тому власники кімнати можуть насолоджуватися натуральним видом дерева. Для захисту від різних негативних факторів такий класичний комод для вітальні покривається лаком або іншими захисними сумішами;

• пластик - з нього виходять недорогі предмети інтер'єру. Матеріал є пластичним, що дає можливість для виробництва оригінальних і незвичайних комодів. Вони можуть добре виглядати в хай-тек або інших сучасних стилях оформлення приміщень, але не вписуються в класику. Вартість виробів вважається оптимальною, тому доступна для кожного покупця. Вітрини і інші види комодів можуть володіти різними кольорами і формами;

• скло - з цього матеріалу виходять дійсно стильні й незвичайні конструкції. Для виробництва використовується тільки загартоване скло, легко справляється навіть з найсильнішими або постійними навантаженнями або іншими впливами. В інтер'єрі вітальні така конструкція буде виглядати дійсно унікально і незвично. Допускається купити широкі вироби, але вони будуть прозорими, тому основним їх призначенням вважається прикраса і розташування різних сувенірів або інших декоративних елементів. Більшість таких моделей випускає Італія, тому можна бути впевненим у високій якості виробів.

Додатково для виробництва комодів може використовуватися ДВП, МДФ, метал, натуральний або штучний камінь, а також безліч інших матеріалів, причому кожен варіант має свої особливості.

По формі

Комоди можуть володіти різними формами, що дозволяє вибрати оптимальний варіант:

• кутові комоди для вітальні вважаються ідеальним рішенням, якщо приміщення має невеликі розміри, а при цьому можуть бути трапецієподібними або трикутними;

• прямокутні конструкції вважаються найбільш затребуваними, а до них відносяться буфети або вітрини;

• квадратні вироби зазвичай мають невеликі розміри, тому призначені для зберігання дрібних предметів.

Деякі виробники пропонують конструкції, що володіють дійсно неповторними конфігураціями і розмірами, тому вони не тільки є місткими і функціональними, але і неймовірно красивими і незвичайними, тому стають окрасою кімнат.

За наповненню

Стінка в вітальню зазвичай містить безліч різних елементів, призначених для підвищення комфортності використання приміщення. Нижче розташовуються фото різних конструкцій, що відрізняються даними наповненням. Найбільш часто оснащуються вони елементами:

• різні відсіки, які можуть бути великими або маленькими;

• висувні ящики;

• невеликі поглиблення;

• відкриті або закриті полиці.

Коли вибираються вітрини або стандартні комоди, враховується, що саме планується в них міститися, а в залежності від цього визначаються оптимальну кількість різних додаткових елементів, наявних усередині виробів.

Колір і стиль

Неодмінною умовою для вибору будь-якого привабливого і оптимального комода є його цікавий зовнішній вигляд, а також гарне поєднання з іншими предметами інтер'єру, наявними в вітальні. Білі вироби вважаються найбільш затребуваними, так як даний колір вважається універсальним і добре поєднується з іншими кольорами в вітальні. Нерідко вибираються комоди коричневі або чорні, а вони добре вписуються в класичні стилі. Для хай-тек бажано орієнтуватися на глянцеві комоди металевого кольору. Класика віддає перевагу світлим забарвлення.

Сучасні комоди для віталень можуть добре вписуватися в будь-який інтер'єр, однак важливо орієнтуватися на покупку вироби, яке буде ідеально виглядати в кімнаті. Грамотний вибір для конкретного дизайну дозволяє створити оптимальну і гармонійну обстановку.

Додаткові елементи

Деякі комоди випускаються оснащеними різними додатковими елементами. До них відноситься:

• дзеркало, причому таке незвичайне рішення дає можливість отримати комфортне приміщення;

• різні модулі, наприклад приставні шафи, стільці або інші елементи, а модульні конструкції стають все більш затребуваними;

• стільці, що дозволяють користуватися комодами в якості письмових столів, при цьому вони повинні додатково оснащуватися спеціальним відкидним столиком.

Виробники постійно придумують все нові моделі комодів, що володіють багатьма додатковими елементами, що підвищують зручність їх застосування, а також позитивно позначаються на їх привабливості.

Правила вибору

Щоб отримати дійсно оптимальну конструкцію, яка чудово буде вписуватися в наявну вітальню, враховуються деякі основні правила та критерії грамотного вибору. До них відноситься:

• надійний і перевірений виробник, причому конструкції, які випускає Італія - ​​це найбільш якісні вироби;

• екологічна чистота матеріалу, з якого зроблені меблі;

• привабливий зовнішній вигляд, чудово підходить для наявного стилю вітальні;

• функціональність і місткість;

• відповідність заздалегідь обраному призначенням;

•зручність використання.

При виборі багато людей не звертають уваги на виробника, однак саме вироби, які випускає Італія, вважаються найбільш якісними, хоча їх вартість для багатьох покупців може здатися надзвичайно високою. Якщо все одно не вдається знайти відповідний комод, який буде чудово підходити для вітальні, зробити його допускається своїми руками. Для цього самостійно визначається, який матеріал буде застосовуватися, якими розмірами буде володіти конструкція, а також якими будуть її інші параметри.

Таким чином, комоди для вітальні представлені у величезній кількості видів. Вони можуть мати різні кольори і оснащуються різною кількістю різних додаткових елементів і наповненням. Це дозволяє користуватися ними ефективно і з зручністю. В процесі вибору вироби враховуються деякі важливі критерії, що дозволяють отримати дійсно якісні, довговічні і надійні конструкції, прекрасно вписуються в певний інтер'єр.

2020-04-27 18:28:36
^ Наверх