Терміново
зателефонувати?

Як визначити потрібну висоту обіднього столу

Користувачі часто стикаються з труднощами, плануючи придбати на кухню меблі певної висоти. Практично скрізь реалізується типовий розмір, який становить 72-78 см. Середнє значення - 75 см, це необхідний межа, при якому коліна сидячої людини не впираються в основу конструкції. Таке значення розраховане на традиційне зростання дорослого - 165 см.

Щоб визначити оптимальну висоту на основі індивідуальних параметрів, використовується спеціальна формула. Власний зростання потрібно помножити на стандартну висоту меблів і розділити на 165 см. При показниках 175 см виконуються наступні дії: 175 множиться на 75 і ділиться на 165. Виходить 79.5, це і є ідеальне відстань від підлоги до краю стільниці.

Якщо сім'я складається з людей різного зросту, дітей, які ще будуть рости, можна придбати стільці або столики з регульованою висотою. Вироби будуть підлаштовуватися під індивідуальні параметри, забезпечуючи комфорт при прийнятті їжі. Такі меблі можуть використовуватися протягом кількох років.

Існує ще один спосіб обчислення розмірів столу для кухні. Якщо зріст чоловіка складає 190 см, жінки - 175, розрахунок здійснюється за формулою. До 190 додається 175, отримане число ділиться на 2, вийде 182.5. Це середнє зростання членів сім'ї, на основі якого визначається висота меблів.

Для дітей стандартних розмірів столу не існує, вироби розраховані тільки на дорослих. Ідеальним рішенням стане використання стільчика з регульованими по висоті ніжками.

Вибір моделі для кухні

Часто при придбанні меблів увага звертається тільки на зовнішній вигляд. Існують рекомендації фахівців про те, як вибрати ідеальний стіл на 2-12 чоловік:

1. Необхідно дізнатися характеристики використаних матеріалів, адже саме від них залежить якість, довговічність, безпеку моделі.

2. Забарвлення і стиль столу повинні відповідати оформленню кухонного гарнітура і інших елементів обстановки або контрастувати з ними. В останньому випадку оригінальне виконання служить для правильної розстановки акцентів.

3. Від розмірів кімнати залежать і габарити меблів. У просторому приміщенні можна використовувати будь-які моделі, в маленькому - компактні або розкладні.

4. У квадратної кухні відмінно виглядають круглі і овальні стільниці, в подовженою - краще ставити виріб біля вікна.

При дефіциті площі використовуються конструкції, оснащені спеціальними механізмами, за рахунок яких поверхню стільниці збільшується. Трансформери вбудовуються в гарнітур, при необхідності висуваються. Найбільшою стійкістю володіє меблі з ніжкою. Складні вироби займають мінімум місця. Залежно від моделі крила опускаються і піднімаються або з центральної частини висувається додатковий елемент. В результаті з маленькою двомісній меблів виходять повноцінні кухонні столи на 4 людини.

Сучасні розсувні механізми здатні збільшити довжину стільниці на 30-250 см. Деякі столи для двох при розкладанні надають від 4 до 6 додаткових посадочних місць.

У маленьку кухню краще підбирати меблі з тонким елегантним підставою. Підійдуть ніжки з хромованого металу. Громіздкі конструкції темного кольору з масивними опорами недоречні в невеликих приміщеннях.

Для двох оптимальні напівкруглі моделі, для середньостатистичної сім'ї з 3-4 осіб - квадратні або круглі варіанти. При виборі столу на 6 осіб і більше варто звернути увагу на прямокутні і овальні стільниці. Ці форми оптимальні для розміщення великої кількості гостей.

Від габаритів обіднього столика залежить зручність прийому їжі. При виборі варто звертати увагу на форму стільниці, місткість, глибину і ширину виробів, а також дизайнерське оформлення. Велике значення мають параметри кухні, адже саме вони впливають на розміри і форму меблів.

 

2020-04-27 18:02:11
^ Наверх