Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

Яке ліжко краще вибрати для двох дітей: популярні моделі

Правильне оформлення дитячої дозволяє створити комфортний, привабливий інтер'єр, де є простір для здорового сну, навчання, ігор. Якщо доводиться економити вільне місце, ідеальним рішенням стане ліжко для двох дітей, де з зручністю розмістяться обидві дитини. Окремі ліжка в маленькій кімнаті створюють безліч незручностей, забираючи корисну площу. Сучасні двоярусні або викатні моделі комфортні, зручні у використанні, мають цікавий дизайн.

Основні вимоги для дитячого ліжка

Ліжка для двох дітей повинні відповідати встановленим параметрам якості. Відповідні меблі мають наступні характеристики:

1. Екологічна безпека. Велике значення має склад сировини, з якого виробляється меблі. Оббивку краще підбирати натуральну. Екологічність підтверджується сертифікатами. Важливо, щоб всі матеріали були гіпоалергенними і нетоксичними.

2. Міцність. Всі комплектуючі елементи повинні бути надійними. Для перевірки стійкості досить потрясти ліжечко і візуально оцінити, порушиться геометрія виробу чи ні.

3. Комфорт. Для зручного використання подвійні дитячі ліжка повинні мати відповідні габарити. Розмір залежить від віку дітей. Наприклад, хлопцям 3-6 років підійдуть моделі з параметрами 60 х 120 см або 70 х 140 см. Оптимальна відстань між ярусами - від 75 до 90 см.

4. Ергономічність. Зручно, коли ложе призначене не тільки для відпочинку, але і оснащено додатковими шафками, ящиками для зберігання одягу та іграшок, робочою зоною. Такі конструкції практичні у використанні, замінюють собою відразу кілька предметів меблів.

5. Дизайн. Ліжка для двох дітей, оформлені в оригінальному стилі, прикрасять будь-яку дитячу кімнату. Для приміщення, в якому сплять діти і батьки, краще підбирати нейтральне оформлення, тоді модель не буде вибиватися із загального інтер'єру.

Популярні моделі дитячих ліжок

Сучасні виробники меблів створюють найрізноманітніші вироби, які сподобаються всім дітям, незалежно від віку і статі. Розглянемо основні особливості найбільш затребуваних моделей:

1. Висувні. Такі вироби в складеному вигляді нічим не відрізняються від традиційних ліжок, лише трохи вище. За допомогою спеціального механізму висувається друге спальне місце. Дана процедура під силу навіть дитині.

2. Ліжко-комод. Зовні нагадує попередній варіант, відрізняється наявністю ящиків, розташованих в нижній частині виробу. Модель практична в використанні, оскільки дозволяє не тільки відпочивати, але й зберігати безліч речей. Не рекомендується класти в ящики важкі предмети, це призведе до швидкого зносу механізмів. Яруси у цих ліжок бувають зафіксованими або самостійними.

3. Двоспальні. Таке ліжко для двох дітей відрізняється від традиційних варіантів своїми габаритами. Ширина матраца в таких моделях варіюється в межах від 140 до 160 см. Двоспальні моделі підійдуть для одностатевих малюків. Встановлюються в просторих кімнатах. Під ліжком знаходиться безліч висувних секцій для зберігання речей.

4. З другим ярусом. Моделі підходять для рухливих хлопців або дівчат. Ліжка доповнюються всілякими поличками, ящиками, а також спортивними пристосуваннями: сходами, кільцями, канатами. Виріб поєднує в собі спальне місце і ігрову зону, тому відмінно економить площу приміщення.

Матеріали для виготовлення ліжок для двох дітей

Велике значення має матеріал, з якого виготовляються дитячі ліжка для двох дітей. Меблі повинні бути міцною, надійною і безпечною, тому часто використовуються:

1. Масив дерева. Застосовуються бук, сосна, вільха. Конструкції відрізняються екологічною безпекою і високою міцністю. Припустимо присутність елементів з інших матеріалів, але їх не повинно бути багато.

2. Метал. Легкі ліжечка характеризуються оригінальним оформленням, часто фарбуються в чорний колір, виглядають стильно. Нерідко залізо використовується в тандемі з дерев'яними елементами.

3. МДФ. Основа конструкції проводиться з дощок або бруса, інші деталі виконуються з МДФ. Кромки меблів обробляються спеціальними самоклеяться стрічками. Важливо, щоб по краях не було щербин, відколів і нерівностей.

4. ЛДСП. Якісний ламінований матеріал стійкий до механічних пошкоджень. При виборі дитячих меблів потрібно обов'язково перевіряти сертифікат якості. Не всі вироби з деревинно-стружкових плит безпечні для дітей.

Кращим варіантом стане малогабаритні і компактні ліжка для двох дітей, виконані з дерева. Природний матеріал не виділяє токсичних речовин. Конструкції дуже міцні, витримують великі навантаження, мають гладку поверхню. Оббивка може бути виконана з текстилю.

Правила вибору

У процесі підбору оптимальних меблів необхідно враховувати вік, стать і інтереси дітей. Крім цього, потрібно звернути увагу на наступні фактори:

1. Обов'язково варто звертати увагу на бренд. Відомі марки дбають про власну репутацію, тому здійснюють жорсткий контроль якості продукції.

2. Будь-які меблі для дітей повинні бути міцними, екологічно чистими і безпечними. Перевага віддається натуральним матеріалам.

3. Модель з оригінальним дизайном стане прикрасою інтер'єру, дозволить дитині відчувати комфорт і затишок у власній кімнаті.

4. Наявність додаткових елементів. Дуже зручні ліжка для двох дітей, обладнані ящиками, шафами, полицями, робочими зонами. М'який диван буде зручним і для дитини, і для батьків.

При виборі можна забувати і про індивідуальні потреби малюків. Одноповерхові моделі підходять дошкільнятам і школярам. Оптимальна відстань між ярусами двоповерхових моделей - до 90 см, цього буде достатньо для комфортного відпочинку. Різностатевим дітям або підліткам підходять ліжка, які розкладаються на 2 незалежних модуля. Коли в одній кімнаті проживають двоє дітей з великою різницею у віці, доведеться розмежувати приміщення на дві зони, і ліжка їм будуть потрібні окремі.

2020-03-26 16:33:40
^ Наверх