Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

Яким критеріям має відповідати диван для підлітка: поради щодо вибору

Облаштування кімнати підлітка - завдання надскладне, при її вирішенні важливо знайти розумний компроміс між думкою батьків і бажаннями самого дитини, що підросла. І якщо доцільність використання тих чи інших видів меблів може стати предметом незліченних суперечок, то оптимальним місцем для сну обопільно вибирається диван підлітковий, середні габарити якого - 190 х 85 см. Виріб дасть фору будь-якого ліжка, оскільки воно ідеально вписується в багатофункціональну кімнату тінейджера, що сполучає робочий «кабінет», вітальню і спальню. Крім того, диван - меблі універсальна, практична, комфортна, що тільки додає плюсів в його користь.

Різновиди диванів

У лінійці продукції будь-якого великого виробника меблів модельний ряд диванів для підлітків представлений широким асортиментом. В основу покладені класичні, перевірені часом конструкції, доповнені елементами сучасного дизайну і вдосконаленими механізмами трансформації. Так як вночі підлітковий диван повинен виконувати функції ліжка, меблеві фабрики пропонують наступні варіанти конструкції:

1. Розкладний. Принцип його роботи полягає в піднятті сидіння вгору до клацання, потім витягуванні на себе, поки спинка не опуститься до горизонтального положення. Альтернативний варіант: опускання спинки в сторону сидіння до клацання і відведення до горизонтального положення. Переваги диванів такого типу в наявності ніші для білизни, простоті зміни положення, високому рівні спального місця. Але і поломки механізму відбуваються досить часто, можливе просідання однієї з половинок, в результаті чого поверхня для сну стає різнорівневої.

2. Розсувний - сидіння витягується на себе, складені всередині конструкції ніжки розпрямляються, спинка опускається. Перевагами є простота і надійність у використанні, наявність білизняний ніші. Ковзання ніжок по площі опори - основний недолік.

3. Виїзний - сидіння переміщається вперед, його місце займає спинка дивана. Гарантований час служби - не менше 10 років. Недоліками є невелика висота спального місця над рівнем підлоги, маленький відсік для білизни або його повна відсутність.

Моделі-трансформери характеризуються:

• простотою розкладання;

• малими габаритами в складеному положенні;

• стильною і різноманітної зовнішньої обробкою.

Крім того, завжди є можливість вибрати варіант внутрішнього наповнення, безпосередньо впливає на характеристики спального місця, або доповнити цю м'які меблі ортопедичним матрацом.

Найпопулярнішими різновидами підліткових диванів є:

1. Тахта - низький невеликий диванчик, частково забезпечений спинкою. Як варіант - вона може зовсім відсутніми. Також у моделі немає підлокітників, але є узголів'я. Розкладається за допомогою висування другій частині. В розкладеному вигляді прикрашається безліччю подушок.

2. Софа - диван, в якому підлокітники і спинка розташовані на одному рівні. Сидіння плоске, жорстке, нешироке і низьке, що сприятливо позначиться на правильності постави підлітка. Невеликі розміри підійдуть для односпального місця.

Софа не споряджений механізмами збільшення площі і не вимагає розбирання, що цілком відповідає психології хлопчаки.

Не менш популярний варіант меблів для кімнати підлітка - «горище». Модель складається з двох рівнів: внизу розташований вбудований диван, вгорі, на відстані 130 см від підлоги, - окреме місце для сну. Зазвичай його ширина - 80-90 см, довжина - 190-200 см. Оригінальна конструкція дає можливість отримати «кімнату в кімнаті»: на нижньому рівні днем ​​можна відпочивати, приймати гостей, читати, дивитися телевізор - він стане своєрідною «вітальні». Одночасно з тим верхній ярус є комфортним і повноцінним спальним ложе, що не вимагає щоденної трансформації. Крім того, сходи можуть бути багатофункціональною, виконаної у формі комода, так підліток отримує додаткові місця для зберігання особистих речей.

Матеріали виготовлення

Дивани для підлітків повинні бути міцними, екологічними, надійними, привабливими. Багато в чому за ці властивості відповідає основа меблевої конструкції - каркас. Стандартно для його виробництва застосовують 3 види сировини:

1. Ідеально, якщо він виготовлений з дерева. Відсутність хімічних складових гарантує довговічність, природну чистоту. Для виготовлення каркаса переважно використовується деревина сосни або берези - вона порівняно дешева, але в той же час міцна.

2. Метал в дитячих і підліткових конструкціях застосовується рідко. Такі меблі травмоопасная, холодна, не створює належної відчуття затишку. Єдиним винятком може стати дизайн приміщення в стилі хай-тек, в який органічно впишеться маленький диванчик з металевим каркасом і ніжками з нержавіючої сталі або оцинкованого заліза.

3. Конструкції з ДСП легкі, дешеві, але тендітні. Вибираючи дивани з такою основою, слід пам'ятати, що стружкових матеріал просочується формальдегідних клеєм, в процесі експлуатації він утворює виділення, які несприятливо впливають на здоров'я. Тому ДСП обов'язково повинно доповнюватися захисним ламінованим покриттям.

Диванні блоки підліткових диванів можуть бути з пружинами і без. При наявності можливості вибору перевагу варто віддати першим варіантом, який ще називають ортопедичним. Пристрій складається із залізних дротяних конструкцій, під дією ваги дитини вони здатні утримувати поверхню спального місця в рівному становищі, що благотворно впливає на не до кінця сформувався хребет підлітка.

Ортопедичний матрац - гарант повноцінного відпочинку, міцного сну і розслаблення м'язів.

Пружинні блоки бувають залежними і незалежними. У першому випадку всі елементи каркаса з'єднані між собою, що негативно позначається на довговічності - при виході з ладу однієї пружини поступово ламаються інші. Незалежне пристрій складається з окремо встановлених пружин, упакованих в чохли. Такі елементи міцні, зносостійкі, але більш дорогі. Блоки без пружин наповнюються набивним матеріалом синтетичного або натурального походження. До останніх відносять повсть, латекс, кокосове волокно. Синтетичні матеріали, наприклад, поролон, пінополіуретан, синтепух, дешевші, характеризуються гіпоалергенними і екологічними властивостями.

Що стосується механізмів трансформації, що застосовуються в диванах для підлітка, затребуваних варіантів, на відміну від дорослих моделей, всього три.

Викочування. Викочування з-під сидіння додаткового лежака і його підйом до рівня дивана.

Акордеон. Докладаючи невелику фізичну силу, потрібно потягнути на себе сидіння дивана, воно потягне у себе спинку, складену вдвічі.

Клік-кляк. Сидіння піднімається до клацання вгору, спинка при цьому автоматично опускається. При поверненні сидячого місця в початкове положення виходить комфортна широке ліжко.

Яка оббивка краще?

Оббивка дивана для підлітка повинна бути практичною, безпечною і гіпоалергенної. Для тінейджерів важливі тактильне сприйняття і краса інтер'єру, у батьків вибір грунтується на можливості простого догляду за покриттям. Для оббивки використовуються натуральні, синтетичні і змішані матеріали, при цьому рівень стирання тканини за паспортом виробника не може бути менше 20 тисяч циклів.

Найпоширенішими оббивними матеріалами є:

1. Жаккард - складається зі змішаних волокон, міцний з тканим малюнком.

2. Шенілл - пружний, приємний на дотик матеріал.

3. Флок - неткане волокно синтетичного типу, оброблено «антивандальної» просоченням, що запобігає плями і зачіпки, найпоширеніший оббивний матеріал.

4. Гобелен - ткане килимове полотно з різним малюнком, міцна, зносостійка матерія.

У сучасній промисловості дуже часто використовується тефлоновая просочення, що володіє властивістю відштовхування води і бруду. Оббивка менше піддається забруднень, а рідина з неї просто скочується.

Дизайн підліткового дивана

Безсумнівно, останнє слово у виборі власного дивана залишається за підлітком, але перед покупкою йому необхідно пояснити прості речі:

1. Бажано, щоб колір меблів органічно вписувалася в загальний інтер'єр кімнати.

2. Оббивка не повинна бути світлих тонів, так як активний спосіб життя підростаючого покоління передбачає часті посиденьки на дивані з друзями, тобто його інтенсивну експлуатацію.

3. Не варто вибирати яскраву колірну гамму - від неї швидко наступають втома і роздратування. Темні, похмурі кольори теж ні до чого - вони з часом викликають депресивний настрій.

Який диван обрати для хлопчика?

Дивани для хлопчика-підлітка можуть бути простої форми без підлокітників. Популярними колірними рішеннями є насичений синій, зелений, оранжевий. Дивани підліткові для хлопчиків, виконані в стилі мінімалізм, підійдуть особистостям з творчими нахилами. Флок, велюр коричневого або сірого відтінків будуть відповідати психології таку дитину. Любителі сучасного стилю, світу комп'ютерів та іншої техніки виберуть хай-тек для оформлення своєї кімнати. Диван на блискучих металевих ніжках з оббивкою з натуральних тканин синього або сірого кольору органічно впишеться в кімнату, позбавлену химерності і пафосу. Чим простіше - тим краще.

Який диван обрати для дівчинки?

Що стосується дівчат-підлітків, вони напевно віддадуть перевагу м'які дивани-ліжка з підлокітниками. Оббивка в пастельних тонах з малюнком або без нього прихильно сприйметься романтичними панянками. Велика кількість декоративних подушок в основний тон дивана або більш яскравих, контрастних кольорів створить сприятливу, розслаблену обстановку. Не менш популярно і класичне виконання дивана, оббитого гобеленом або велюром. Відповідне колірне рішення - блакитні, жовті, рожеві тони. Активним сучасним дівчаткам підійде мінімалізм. Приглушені тони оббивки дивана-трансформера можуть бути вдало розбавлені яскравими «вкрапленнями» диванних подушок жовтого, червоного, синього кольорів.

Критерії вибору дивана для підлітка

Основним критерієм вибору дивана для підлітка в малогабаритній кімнаті повинна стати функціональність. Величезним плюсом буде наявність ніш, ящиків для зберігання постільних речей. Щодня прибираючи і акуратно складаючи білизна в короб, підліток звикає до порядку, самообслуговування.

Також при виборі варто врахувати:

1. Якість оббивки. Простий у догляді матеріал забезпечить гігієну і доглянутий вигляд дивану. Купуючи меблі в кімнату підлітка, важливо вивчити сертифікат якості тканини - вона повинна бути безпечною і міцною. Підійдуть моделі з текстильною оббивкою або поєднанням фактур.

2. Надійність і простоту роботи механізму трансформації. Так як саме за рахунок нього відбувається зміна функціоналу меблів, в цьому питанні важливо врахувати і фізичні можливості дитини.

3. Матеріал виготовлення каркаса. Він повинен відповідати екологічно допустимих показників і бути виготовленим з МДФ, масиву дерева або ЛДСП.

4. Розмір і особливості спального місця. Його довжина повинна перевищувати зростання дитини, а поверхня бути достатньо пружною і комфортною для сну. Краще рішення - ортопедична основа.

5. Ергономічність і надійність фурнітури. Вона не повинна бути травмоопасной.

Що стосується забарвлення - тут важливо враховувати інтереси і захоплення тінейджера. Сучасні дизайнерські рішення, що застосовуються при виготовленні підліткових меблів, різноманіття колірної гами і модельного ряду дозволять підібрати модель на будь-який смак.

Для кімнати підлітка категорично неприпустимі типово дитячі варіанти дивана в формі звіряток або транспорту.

Диван підлітковий - меблі для багаторічного використання, а смаки хлопчаки або дівчата з часом можуть кардинально змінитися - це теж важливо враховувати при виборі. Нейтральний варіант дизайну в стриманій колірній гамі - завжди буде актуальним і безпрограшним рішенням.

2020-04-27 17:56:51
^ Наверх