Терміново
зателефонувати?

Як оновити кухонний гарнітур?

Кухонний гарнітур - основа для будь-якої кухні. Тільки подумайте, скільки всього йому доводиться щодня витримувати! Це і підвищена вологість, і постійні перепади температурного режиму, і вода, і різні плями, які н так вже й просто вивести. Само собою, з часом він може втратити колишню красу. Як бути в цьому випадку? Вибирати новий? Не поспішайте з висновками, ми розповімо Вам про те, як можна відреставрувати кухонний гарнітур своїми руками!

Коли кухонний гарнітур пора оновлювати?

Неактуальне дизайн. З роками будь-які меблі втрачає не тільки свої зовнішні характеристики, а й стає менш актуальною. Це цілком нормально. До того ж, Вам просто може набриднути колір, зовнішній вигляд або інші характеристики, що стосується зовнішності гарнітура.
Непередбачені обставини. Це може бути банальний потоп, влаштований з вини сусідів, необачно поставлена ​​на поверхню розжарена сковорода або що-небудь інше. У будь-якому випадку, ці обставини можуть вкрай негативно позначитися на якості Вашої кухні.
Ремонт. Затіяли ремонт, а потім виявилося, що меблі стала не підходити до нової зупинки? Теж вірна ознака того, що пора якщо не купувати кухонний гарнітур, то точно зайнятися його редизайн.
Зміна конфігурації. Може бути і так, що Вас перестало влаштовувати розташування робочих поверхонь і планування даних меблів. Можна переставити модулі місцями, при потребі, купити додаткові елементи, і з прямої зробити кутову кухню.
Стара фурнітура. Під фурнітурою ми розуміємо і направляючі ящиків, і петлі дверей від шафок, і ручки. Направляючі і петлі можуть вийти з ладу, а ручки втратити свій було блиск. Але це ж не привід витрачатися. Можна просто замінити ці деталі.
Знос або механічні пошкодження. На фасадах і стільницях можуть з'явитися подряпини або навіть тріщини. Від цього ніхто не застрахований. Але це не привід списувати гарнітур, адже всі ці дрібниці цілком можна виправити самостійно.

Реставрація за допомогою самоклеючої плівки

Таку плівку можна придбати в будь-якому будівельному магазині. Діапазон цін дуже широкий, дуже дешеву купувати не радимо. Краще підберіть щось середнє за вартістю. Весь процес можна розділити на 5 простих кроків.

Оновлюємо кухонний гарнітур за допомогою спеціальної плівки:

• Для початку, потрібно зняти фасад. Вся фурнітура демонтується. Деталі, в тому числі і фасад, потрібно гарненько обробити. Помийте їх звичайної мильною водою і знежирити.
• Розкрийте плівку з виворітного боку.
• Розрівняйте плівку від краю фасаду. Знімайте захисний шар поступово і акуратно.
• Тепер потрібно розрівняти покриття. Зробити це можна рукою або шпателем. Рухи здійснювати від центру до країв.
• Якщо утворилися так звані повітряні кишені - не переживайте. Їх можна просто проколоти тонкою голкою і проблем не буде.

Спеціальні наклейки

Іноді їх називають стікерами. Роблять їх з плівки ПВХ. Цей матеріал володіє приголомшливою зносостійкість і вологостійкість. Продаються ці наклейки наборами, зазвичай, вони об'єднані за тематикою. Це можна бути все що завгодно, починаючи від фруктів і закінчуючи котами.

Клеєм стікер на фасад правильно:

• Помийте поверхню і гарненько висушіть її.
• Наклейку на поверхні потрібно розгладити. Спочатку зверху вниз, а потім від центру до країв.
• Чи не клейте стікер відразу. Робіть це поступово і акуратно, щоб він не пом'явся і ліг рівномірно.
• Після того, як Ви його наклеїли - розгладьте поверхню за допомогою м'якої тканини.

Декупаж

Ця техніка стрімко набирає популярність. Якщо у Вас є достатній запас вільного часу, терпіння і наснаги, тоді вона Вам підійде. Суть дуже проста. З різних матеріалів (будь це тканина, папір, шкіра та ін.) Вирізаються дрібні зображення або фрагменти, які потім перетворяться в єдину композицію.

Що для цього потрібно?

• Декупажний клей
• Наждачний папір
• Середньо жорстка плоский пензлик
• Ножиці
• Акриловий лак
• Ґрунтовка
• Безпосередньо матеріал

А далі що?

1. Для початку потрібно підготувати поверхню. Якщо на ній є дрібні тріщини, заповніть або просто затріть наждаком. Нанесіть шар ґрунтовки.
2. Тепер готуємо малюнок. Тут Ви можете дати волю своїй фантазією або скористатися вже готовими ескізами, в мережі таких дуже багато.
3. Беремо клей і наносимо його на малюнок і на поверхню. Коли накладаєте принт на поверхню фасаду - розрівнюйте його спеціальним м'яким валиком або ганчірочкою. Підійде навіть звичайний пензлик. По можливості, уникайте утворення повітряних кишень.
4. Фасад покривається лаком. Бажано нанести 3-4 шари з інтервалом приблизно в 1 годину.

Фотошпалери

Так-так, Ви все правильно зрозуміли. Йдеться саме про фотошпалери. Це досить простий і дешевий спосіб швидко і ефективно оновити меблі. Ваш кухонний гарнітур буде як новий! Можете підібрати ті, що з клейкою основою або звичайні фотошпалери. Перший варіант краще, з ним буде набагато менше клопоту.

Алгоритм дій не відрізняється від процесу нанесення плівки, який ми описували раніше. Якщо Ви підібрали звичайні, а не ламіновані шпалери - покрийте їх лаком.

Фарбування

Скажемо відразу, що це не найпростіший шлях до реставрації і оновленню. Але знову ж таки, якщо Ви маєте в своєму розпорядженні достатню кількість часу, у Вас є сили і бажання перефарбувати кухню, то чому б і ні?

Фарбуємо кухонний гарнітур самостійно:

• Всі фасади демонтуємо, знімає їх з петель і викручуємо фурнітуру.
• Видаляємо з поверхні пил і інші забруднення. Знежирюємо її і даємо просохнути.
• Робочу поверхню застеліть плівкою або фольгою. Покладіть на неї підготовлені до фарбування деталі.
• Наносимо шар ґрунтовки і даємо їй просохнути. Через 1-2 години можна приступати до наступного кроку.
• Тепер найголовніше - починаємо фарбувати. З цією метою підійде велика кисть, а краще - краскопульт. Наносити фарбу потрібно хоча б в 2-3 тонких шарів. Давайте верствам час підсохнути.
• Після того як Ви домоглися бажаного відтінку, і фарба повністю висохла - саме час назад пригвинтити фурнітуру і уставити фасади по місцях.

Важливо! Всі лакофарбові роботи повинні проходити на вулиці, або в добре провітрюваному приміщенні!
заміна стільниці

Цій частині доводиться приймати на себе весь удар. Саме на ній ми нарізаємо продукти, на неї ми ставимо мокрий посуд, гарячі сковороди. Саме на стільниці завжди залишається найбільше плям. Стало бути, вона і зношується набагато швидше. На щастя, цю деталь замінити найпростіше.
Не забувайте герметизувати стики між стільницею і миттям.

І в завершенні ...

• Пам'ятайте, що іноді простіше замінити старі меблі на нову, потрібно правильно оцінювати ступінь зношеності і пошкоджень. Розрахуйте час, витрати на реставрацію і порівняйте їх з вартістю нової кухнею.
• Ніколи не впадайте у відчай. Навіть якщо Ви впевнені, що фасад або стільниця зіпсовані раз і назавжди - не варто відразу опускати руки. Проявіть фантазію! Адже Ви можете створити абсолютно новий, дизайнерський образ меблів.

2017-04-11 17:08:40
^ Наверх