Терміново
зателефонувати?

Як оновити кухонний стілець своїми руками?

Ви можете оновити свої кухонні стільці навіть в домашніх умовах. Зробити це дуже просто, маючи достатній запас вільного часу і набір необхідних інструментів під рукою. У цій статті ми поговоримо про те, як можна оновити кухонні стільці своїми руками. Запасіться креативом і почнемо!

Повна реставрація старого стільця

Цей спосіб підійде для всіх власників саме дерев'яних кухонних стільців. Цей матеріал відмінно піддається реставрація і цим дійсно потрібно скористатися. Умовно, процес реставрації стільців можна розділити на 5 простих кроків. Але перед цим, переконайтеся, що у Вас є:
• Молоток
• Викрутка
• Наждачний папір різної жорсткості (а краще - шліфувальна машинка)
• Ґрунтовка
• Фарба
• Віск (не обов'язково)
• Малярська кисть (а краще - фарбопульт)
• Чистий м'яка губка або ганчірка

Крок перший: розбираємо кухонний стілець

Перед тим, як почати зачищати і очищати поверхню меблів, необхідно її розібрати. Насамперед, потрібно відокремити оббивку і сидіння від стільця. Для цього можна скористатися викруткою або обценьками. Щоб сидіння легше вийшло з рами - просто постукайте по ньому молотком. Зніміть оббивку і вийміть м'яку частину, їх відразу можна відправити у відро для сміття. Якщо у кухонного стільця м'яке не тільки сидіння, але і спинка, тоді потрібно витягти і її теж. Після того, як з усіма м'якими частинами розібралися, можна приступати до наступного етапу.

Крок другий: очищаємо поверхню

Тепер найважливіший крок - потрібно зняти старе покриття зі стільця. Це стосується і лаку, і фарби. Для цього необхідно взяти наждачний папір або шліфувальну машинку. У другому випадку, Ви набагато швидше впораєтеся з поставленим завданням. Коли старе покриття було видалено з поверхні кухонного стільця, необхідно прибрати залишки пилу, а ще краще - знежирити поверхню. Потім можна рухатися далі.

Крок третій: наносимо ґрунтовку

Ґрунтовка необхідна для того, щоб фарба лягла рівномірно і гладко. Справа в тому, що дерево має пористу структуру, тому перед тим, як наносити фарбу, необхідно заґрунтувати поверхню і вирівняти її.
Якщо хочете, щоб натуральна фактура добре проглядалася - користуйтеся прозорою ґрунтовкою.
Потім потрібно почекати, поки ґрунтовка повністю висохне і відшліфувати поверхню стільця ще раз. Для цього підійде більш м'яка наждачний папір. Змахніть сухою чистою ганчіркою залишки сміття і можна приступати до фарбування.


Крок четвертий: фарбуємо дерев'яний стілець

Тепер потрібно запастися терпінням. Фарбування може займати від 2-х днів і більше. Для початку, потрібно нанести один шар на поверхню і дочекатися поки він повністю висохне, це займе приблизно добу. Потім потрібно ще раз відшліфувати поверхню і повторити процедуру. Фарбу потрібно наносити приблизно в 3 шари.

Крок п'ятий: покриваємо меблі лаком

Тепер останній етап. Після повного висихання фарби її потрібно покрити спеціальним меблевим лаком. Зробити це можна за допомогою звичайної малярської кисті. Тут головне - наносити покриття в одному напрямку. Двох шарів буде досить. Пам'ятайте, що кожен шар повинен добре просохнути перед тим, як Ви почнете наносити наступний.

Оновлюємо м'які елементи

Коли з корпусом закінчили, саме час приступити до зміни м'якого наповнювача і оббивки кухонного стільця. Що для цього потрібно?
• Ножиці
• Відріз оббивної тканини
• Меблевий степлер (або молоток з цвяхами)
• М'який наповнювач (ППУ, поролон, ватин)
• Термоклей

Тепер потрібно взяти сидіння і вирізати по його формі м'який наповнювач. До основи заготовка приклеюється за допомогою термоклея. Якщо у Вас його немає, то підійде і звичайний ПВА.

Далі вирізаємо тканину. До вивороті прикладаємо сидіння, обводимо його спеціальним олівцем або звичайним шматочком мила. Від контуру відміряє запас в 5-7 см. Якщо тканина з візерунками, то до м'якого наповнювача заготовку оббивки краще прикріпити шпильками, щоб малюнок не розтягнувся і не змістився. Потім потрібно зафіксувати тканину на зворотному боці сидіння цвяхами або меблевим степлером.

Тепер сидіння повністю готове і можна прикручувати його шурупами до каркаса стільця. За таким же принципом можна оновити табурет або зробити для нього м'яке зручне сидіння, якщо виникне необхідність.

Ще кілька порад

Якщо часу на повну реставрацію стільця не зовсім вистачає, можна піти більш простим шляхом. Є багато інших способів прикрасити кухонні меблі, і стільці в її числі.
• Декупаж
• Накидка-чохол
• Покрити морилкою

Декупаж - аплікація, яка клеїться на стілець. Вона складається із заздалегідь підготовлених елементів, які можна вирізати з тканини, старих шпалер, газет, тканинних серветок і т.д. Наносити клей потрібно і на аплікацію, і на поверхню стільця. Акуратно приклеїти її і розгладити так, щоб вона лягла гладко і рівно. Після повного висихання можна покрити меблі спеціальним лаком.

Накидку-чохол можна купити, а можна зшити самому. У мережі є велика кількість різноманітних майстер-класів і просто зручних викрійок. Ви можете підібрати будь-яку тканину, яка Вам тільки сподобається і освіжити зовнішній вигляд стільця і ​​своєї кухні в цілому.

Морилка підходить тільки для виробів з натурального дерева. Це найпростіший спосіб оновити Ваші кухонні стільці. Досить просто зашкуріть поверхню і нанести морилку.

Ми розповіли Вам про найпопулярніші способи реставрації кухонних меблів. Сподіваємося, що наша стаття буде Вам корисною і Ви знайдете час на те, щоб втілити свої дизайнерські задумки в життя.

2017-11-21 11:28:41
^ Наверх