Терміново
зателефонувати?

Як оновити шафу для одягу в домашніх умовах?

Ми розповімо, як оновити гардеробна шафа своїми руками. Зробити це можна в домашніх умовах, досить мати запас необхідних інструментів, гарний настрій і вільний час!

Фарбуємо стару шафу

Найкращий спосіб відреставрувати старі меблі - перефарбувати її. Це досить трудомісткий процес, але його результатом Ви точно залишитеся задоволені. Що необхідно мати під рукою?

  • Фарбу. Найкраще підійде акрилова. Вона практично не має запаху, гладко лягати і добре приховує всі дефекти поверхні, якщо її наносити декількома шарами.
  • Грунтовку. У цьому випадку теж калюжі віддати перевагу акрилової. Два схожих складу (акрилова фарба і акрилова грунтовка) будуть добре контактувати один з одним.
  • Інструменти. Вам знадобиться валик і кисть. Валиком простіше наносити ґрунтовку, а пензлем - фарбу. Запасіться наждачним папером. Вона потрібна для того, щоб усунути дефекти шафи для одягу на початку процесу і відшліфувати - в кінці.

Підготовчий етап

На початковому етапі потрібно розібрати шафа. Якщо цього зробити на початковому етапі не вдалося - доведеться ретельніше фарбувати кути, стики і інші, важкодоступні, місця. Огляньте корпус і фасади на предмет відколів, подряпин і тріщин. Після чого спробуйте усунути їх. Але краще, якщо Вам вдасться розібрати шафа. В такому випадку, попередня обробка пройде набагато легше і швидше. Після того, як меблі була очищена, поверхню потрібно знежирити. Для цього просто протріть її спиртовою серветкою. Потім за допомогою валика наносимо грунтовку. Ми залишаємо її до повного висихання і зачищаємо нерівності. Тільки потім можна змахнути залишки сміття і приступати безпосередньо до фарбування.

Фарбування шафи для одягу

Спочатку нанесіть на поверхню фарбу більш світлого відтінку. Це потрібно для того, щоб основний колір ліг рівномірно і був насиченим. Фарба повинна бути не густий і не братися грудками.
Густота фарби визначає, чи буде проглядатися структура дерева (якщо Ваш шафа зроблений з нього). Якщо хочете, щоб поверхня не втратила свій унікальності, тоді наносите злегка розведену фарбу тонким шаром. А якщо Ви хочете повністю пофарбувати шафу - нанесіть фарбу в кілька шарів. Кожен шар повинен як слід висохнути, перед тим, як Ви розпочнете до нанесення наступного.
Коли корпус і фасади повністю висохли - саме час наносити шар захисного лаку. На те, щоб фарба добре «взялася», потрібно близько 2-3 діб. Ви можете вибрати прозорий матовий або глянцевий лак. Нанести його можна поролоновою губкою. Коли лак висохне - зберіть шафа (якщо він був розібраний) і прикріпіть фурнітуру.

5 способів прикрасити шафа для одягу

Якщо Ви хочете підібрати більш простий метод оновлення старого шафи, тоді такі способи Вам точно сподобаються.

Декупаж - просто і оригінально!

Фасади шафи можуть бути оформлені у власному, оригінальному стилі, який Ви самі і продумає. Техніка декупаж для цих цілей походить найкраще.

Що потрібно?

  • Прозорий для шпалер клей (або спеціальний клей для декупажу)
  • Широка кисть і валик
  • Ножиці
  • Шаблон (саме той малюнок, який Ви хочете нанести на свою шафу для одягу)
  • Викрутка (для демонтажу фурнітури)
  • Лак для декупажу

А тепер приступаємо! Перше, що Ви повинні зробити - демонтувати шафа. Розберіть його і зніміть всю фурнітуру. Потім очистіть поверхню, якщо потрібно - усуньте дефекти. Потім потрібно знежирити поверхню і можна приступати до декупажу. Беремо заздалегідь підготовлені шаблони (це можуть бути квіти, вирізані з серветок, фігурні залишки шпалер, журнальні або газетні вирізки - що завгодно!). Потім розведіть шпалерний клей, він повинен бути досить рідким. Нанесіть його на поверхню шафи, яку Ви визначили для візерунка. Покладіть зверху шаблон і розрівняйте його валиком або сухою м'якою ганчіркою. Рівняйте від центру до країв. Залишки клею, які можуть вилізти за краї аплікації, акуратно видаліть за допомогою ватних дисків або ватних паличок. Коли композиція повністю просохне, а клей перестане блищати - покрийте її спеціальним лаком для декупажу. Готово!

Прибираємо дверцята - практично і незвично!

Шафа для одягу миттєво перетворить інтер'єр, варто тільки зняти з нього дверцята і привести в порядок внутрішнє оформлення. Вам потрібно просто зняти двері з петель, акуратно обробити торці корпусу і зайнятися оформленням внутрішніх полиць. Ви можете перефарбувати їх у яскраві контрастні кольори або в більш стримані, нейтральні. Такі меблі відмінно доповнить гардеробну кімнату або замінить Вам повноцінний стелаж.

Повісьте красиву фіранку замість дверей!

Цей варіант стилізації шафи для одягу чимось схожий на попередній. Тільки в цьому випадку, основне завдання - підібрати гарну фіранку, яка органічно впишеться в інтер'єр. Ви самі підбираєте тип тканини, її колір і візерунки. Само собою, полотно повинно бути досить щільним і практичним в догляді.

Робимо шафу яскравіше!

Один з найпростіших і радикальних способів змінити дизайн старої шафи - обклеїти його:

• Обоями
• Плівкою

У першому випадку можна підібрати шпалери з матовою поверхнею, які виступлять в ролі відмінного фасаду. Ви можете оформити орні дверці і корпус в єдиному колірному рішенні або зіграти на контрастах. Перед тим, як наклеїти шпалери, очистіть поверхню і протріть її спиртовими серветками.
У другому випадку справи йдуть ще простіше. Вам не доведеться наносити клей на поверхню, адже плівка приклеїться до неї сама! Головне, акуратно розрівняти її при нанесенні. Зробити це можна за допомогою звичайного рушники або серветки.
 
Грифельна поверхня - головний тренд!

Грифельні дошки зараз на піку своєї популярності. Чому б цим не скористатися? Досягти такої поверхні Ви можете за допомогою спеціальної плівки або фарби, з ефектом шкільної дошки. У коридорі на такій поверхні можна залишати нагадування, в дитячій з її допомогою можна створити територію для творчості, а в спальні або вітальні - залишати приємні побажання. Головне запастися запасом крейди і спеціальною мочалкою, щоб очищати поверхню при потребі.
 
Додайте заклепки!

Ви можете оформити краю шафи для одягу і його ручки за допомогою спеціальних металевих скоб або заклепок. Якщо на корпусі є виступаючі цвяхи, Ви можете Офорі їх за допомогою декоративних капелюшків. Нехай Ваш шафа буде схожий на потаємну казкову двері! Можете підтримати стилістику і попередньо обтягнути фасади тканиною, а тільки потім прикрашати їх металевою фурнітурою. Проявіть фантазію!
 
Ми розповіли Вам про найпопулярніші і ефективні способи поновлення шафи для одягу. Дайте волю своїй фантазії і проявіть всю свою креативність! І нехай Ваш інтер'єр радує Вас і Ваших близьких кожен день!

2017-09-01 11:06:57
^ Наверх