Терміново
зателефонувати?

Як почистити м'яке крісло в домашніх умовах

З цієї статті Ви дізнаєтесь про те, як почистити м'яке крісло в домашніх умовах, які для цього підійдуть миючі засоби і що робити, якщо пляма нічим не виводиться з його поверхні.

Загальні рекомендації по догляду

Завжди, перед тим, як почати використовувати новою миючий засіб, потрібно протестувати його на малопомітно ділянці меблів. Ви зможете зрозуміти, чи підходить воно для обраного типу тканини або даного матеріалу.

Для чищення використовуйте тільки м'які губки і ганчірки. Уникайте абразивних і чистячих засобів. Жорсткі щітки можуть пошкодити поверхню м'якого крісла.

Краще відмовитися від порошкових миючих на користь гелів. У перших часто використовуються агресивні склади, які негативно впливають на якість тканини або лакового покриття корпусу. А ось гелі відмінно походять для цих цілей. Вони дбайливо видаляють навіть найстійкіші забруднення.

Візьміть за правило, хоча б раз на тиждень пилососити м'які меблі. Ви позбудетеся від зайвого пилу і м'який зручний куточок завжди буде виглядати охайно.

При чищенні замшевої оббивки або нубуку краще використовувати спеціально призначену для цих цілей щітку.
Шкіру і Еко шкіру легко можна очистити звичайною вологою ганчіркою. Тільки пам'ятайте, що ці матеріали не люблять вологу. Тому після чистки - відразу видаляйте її надлишки і протирайте поверхню насухо.

Якщо Ваше крісло оббите велюром або оксамитом - відмовтеся від пилососа. Це дуже ніжна тканина, якою така чистка протипоказана.

Як позбутися від пилу в м'якому кріслі?

Якщо скористатися пилососом для цих цілей не представляється можливим - ми розповімо, як вчинити в такій ситуації. Вам знадобиться:

  • чисте бавовняне простирадло
  • вода
  • оцет
  • сіль

Розводимо 1 літр води на дві столові ложки солі і оцту. В отриманому розчині змочують простирадло, вичавлюємо її, залишаємо злегка вологою. Кладемо її на м'яке крісло і акуратно починаємо вибивати спеціальним пристосуванням. При необхідності, процедуру можна повторити кілька разів.

Ще один ефективний спосіб прибрати пил та інші забруднення без пилососа - скористатися мочалкою і слабким мильним розчином. Тільки протирати поверхню крісла необхідно проти ворсу, це важливо.

Як усунути неприємний запах?

М'які меблі часто вбирають в себе навколишні запахи і не завжди вони приємні. Усунути їх можна за допомогою спеціальних засобів для чищення килимів. У магазинах можна придбати гранульовані засоби, які поглинають запахи або спреї. Якщо шукайте більш простий спосіб - просто протріть м'яке крісло розчином ополіскувача для білизни.

Усуваємо плями з м'якого крісла

Ви повинні розуміти, що мильний розчин не завжди буде справлятися з плямами, особливо від їжі або напоїв. Давайте розглянемо різновиди забруднень, які найчастіше зустрічаються на м'яких кріслах і розберемося, як з ними боротися.

Плями від ягід або соку. Вони легко видаляються розчином з оцту і нашатирного спирту. Змішати їх потрібно в пропорції 1: 1. Якщо видаляєте застарілу пляму від соку, тоді його потрібно попередньо розмочити. Обробіть пляма отриманим розчином, потім протріть його звичайною вологою ганчіркою і промокніть сухою серветкою.

Кавові плями. В цьому випадку, потрібно змішати в рівних пропорціях воду, нашатирний спирт, оцет і будь-який рідкий миючий засіб. Отриману суміш нанесіть прямо на пляму. Трохи почекайте і змийте його. Оббивку потрібно ретельно просушити і промокнути сухими серветками.

Плями від алкоголю. Вони легко видаляються звичайним мильним розчином. А позбутися характерного запаху допоможе спеціальний розчин з оцтової кислоти: 3 ложки на 1 л чистої води. Протріть місце від плями і запаху більше не залишиться.

Жуйка. Якщо до м'якого крісла прилипла жуйка - не переживайте, її можна усунути без шкоди для оббивки. Візьміть шматочок льоду і покладіть його на жувальну гумку. Зачекайте поки вона замерзне і видаліть з поверхні. Але не використовуйте для цих цілей гострі предмети, інакше можна пошкодити поверхню м'якого крісла.

Ручка або чорнило. Вам знадобиться спирт і вода. Розведіть 4 столові ложки спирту в склянці води. Змочіть в отриманій рідини губку і круговими рухами обробіть пляма. Цей спосіб прекрасно підходить і для видалення косметики з оббивки крісла.

Як бачите, якщо знати кілька простих хитрощів, то можна впоратися з будь-яким плямою! Головне пам'ятати, що перед тим, як використовувати нове миючий засіб, його потрібно перевірити на непомітно ділянці оббивки.

2017-09-13 09:30:43
^ Наверх