Терміново
зателефонувати?

Як підібрати колір для дитячого комода?

Колір дитячого комода важливий елемент, від якого буде залежати не тільки інтер'єр кімнати, але і настрій Вашого чада.
Дитину від 0 до2 років повинні оточувати ненав'язливі пастельні тони. А ось коли він уже підросте - самий час додати в кімнату яскравих, строкатих фарб.

Колір комода для самих маленьких

Краще, якщо Ви підберете модель в пастельних тонах. Вони повинні бути приглушеними, приємними оку і не викликати негативних емоцій. Це може бути поєднання блідо-синього і білого, світло-рожевого і білого і т.д. На цьому віковому етапі, кімната повинна «дихати» затишком і захищеністю. А надмірно яскраві кольори меблів можуть лякати Ваше чадо.

Колір комода для дітей від 4-х років

Психологи впевнені, що, починаючи з цього віку, саме час додавати в кімнату яскраві, навіть контрастні кольори. Вони сприятимуть гарному настрою, продуктивному навчанні і веселим іграм. Вашому чаду буде комфортно відпочивати, грати і розвиватися в приміщенні, наповненому життєрадісними відтінками.
Не бажано використовувати темні відтінки. Чим ближче вони до чорного - тим негативніше позначаються на дитячій психіці. Вони діють гнітюче, пригнічуючи енергійність.

Дівчаткам рожевий комод, а хлопчикам - синій? Не обов'язково!

Це поширений стереотип, який щільно прижився у нас. Для дівчаток облаштовують кімнату в теплих, найчастіше рожевих, тонах, а для хлопчиків - в більш холодних, синіх.
Це не зовсім вірно. Як ми вже відзначали - холодна і близькі до чорного тону, можуть негативно позначатися на психіці дитини. Ми не говоримо, що потрібно оточувати хлопчика рожевим кольором, але і робити відчутний акцент на синій теж не варто. Краще підберіть більш класичні тони. Жовтий, оранжевий, зелений, синій, бірюзовий - всі вони відмінно підійдуть.

Не використовуйте велику кількість кольорів

І психологи, і дизайнери не радять цього робити. Особливо обережно варто ставитися до помаранчевих і червоним тонам. Перенасичення ними кімнати може дратувати дитину, робити його агресивним і викликати проблеми зі сном. А з точки зору дизайн - це буде просто не красиво.

Додамо трохи різноманітності

Дитячий комод повинен подобається дитині. І йому абсолютно не важливо, наскільки ці меблі буде безпечною, якісною або зручною. В першу чергу, діти дивляться на зовнішній вигляд. Так чому б не здивувати малюка і не принести в його кімнату трохи казки?
Підберіть дитячий комод для іграшок із зображенням улюблених героїв вашого чада. Це можуть бути персонажі з мультфільмів, казок, коміксів або просто тематичні принти. Ваш малюк любить гонки і швидкі авто? Підберіть відповідне оформлення для фасаду. Ваша донечка без розуму від фей, принцес або інших мультяшних персонажів? У нас є, що їй запропонувати!
Не відмовляйте дитині в задоволення. Йому куди приємніше буде кожен раз повертатися до кімнати, де йому все подобається, де йому цікаво і головне-комфортне.

Батькам на замітку:

Підібрати колір комода для дитини можна виходячи з його темпераменту.
• Для меланхоліків і флегматиків підійдуть спокійні тони з яскравими малюнками або візерунками. Саме яскраві плями на фасадах будуть стимулювати дитину, робити його активніше і енергійніше.
• Для холериків або сангвініків краще підібрати більш спокійні забарвлення. Синій, блакитний, білий - відмінно підійдуть. Такі кольори зроблять непосиду спокійніше, зосередження.

Перед тим, як купити дитячий комод - обов'язково поцікавтеся думкою свого чада. Ви можете підібрати меблі разом, щоб точно зробити правильний і вдалий вибір. Просто посадіть його поруч з собою і погортайте сторінки онлайн-каталогу разом. Малюк неодмінно вкаже Вам, на вподобану йому модель. Якщо Ваші думки розійдуться - завжди можна буде знайти компромісне рішення.

2017-04-06 17:14:42
^ Наверх