Терміново
зателефонувати?

Як зшити м'яке крісло-мішок своїми руками?

У цій статті ми розповімо, як зшити м'яке крісло-мішок у домашніх умовах. Ми покажемо Вам зразки викрійки, розповімо про те, який чохол краще підібрати і порадимо відповідний наповнювач. Давайте почнемо!

Підготовчий етап

На цьому етапі потрібно зібрати і підготувати до роботи всі необхідні матеріали. Обов'язково звільніть достатньо місця для роботи. Якщо в будинку є домашні тварини - краще відразу відправити їх в іншу кімнату, чому? Про це ми розповімо далі.

Що нам потрібно?

  • Тканина для внутрішнього чохла 3х2 м
  • Тканина для зовнішнього чохла 3х2 м
  • Пенополистерол в кульках - 200 л
  • Шільні нитки
  • Ватман або шпалери для викрійки
  • Олівець
  • Ножиці
  • Швейна машинка
  • Блискавка - 2 і 1 м для внутрішнього і зовнішнього чохлів

Для внутрішнього чохла відмінно підійде плащова тканина або дуже щільна бавовна. В цілому, можете підбирати будь-яке щільне і еластичне полотно. Для зовнішнього чохла, головна вимога - зносостійкість. Вельвет і велюр викликають приємні тактильні відчуття, але якщо Ви плануєте часто переставляти крісло з місця на місце, тоді краще звернути увагу на більш зносостійкі матеріали, бажано без ворсу. Особливо це стосується власників домашніх тварин. Підбирайте тканини з гладкою щільною поверхнею, щоб Ваш вихованець і не думав точити про нього свої кігтики.

Полістирол - екологічно чистий матеріал, який можна придбати в будівельному магазині. Він зроблений у вигляді дрібних пружних кульок. Коли почнете з ним працювати, краще застеліть підлогу газетами або клейонкою. Якщо в будинку є тварини або діти - обережно. Полістирол пристає до вовни, меблів і тіла. Щоб якомога акуратніше засипати його у внутрішній чохол - скористайтеся обрізаним шийкою пластикової пляшки або спеціальною лійкою. В такому випадку, вдасться зробити це максимально акуратно.

Щільні нитки будуть допомагати зберігати цілісність чохлів, причому як внутрішнього, так і зовнішнього. Вони не схильні до стирання, вони не будуть розповзатися з часом. Плюс, з їх допомогою можна створити цікаві зовнішні шви, які виступлять в якості повноцінного декоративного елемента ручної роботи.

Що робимо?

Для того, щоб зробити викрійку, Вам знадобиться великий ватман або шпалерний лист. На ньому малюємо шаблон. Обвести можна звичайним простим олівцем. Накресліть на папері викрійку, виріжте її.

Розкладіть на підлозі тканину для чохлів. Прикладіть шаблон до тканини. Щоб було простіше його обвести - закріпіть папір шпильками. Обведіть по контуру. Вирізуйте, залишаючи 2-3 см припуску. Коли все буде готово, можна починати зшивати.

Починаємо шити зі внутрішнього чохла. Перший справою, на одній зі сторін потрібно вшити блискавку, щоб можна було засипати наповнювач. Плюс, така блискавка згодом забезпечить швидку заміну старого наповнювача на новий. Коли внутрішній чохол зшитий, можна засипати в нього полистерол. Нагадуємо, що робити це потрібно акуратно, не дозволяючи йому розсипатися.

Тепер можна приступати до пошиття зовнішнього чохла. У цьому випадку, ми теж вшивають блискавку, щоб чохол можна було знімати для прання або заміни на новий. Можете прошивати його вручну, але це займе набагато більше часу і зусиль. А можете прострочити за допомогою швейної машинки. Якщо оббивка дуже щільна, не забудьте змінити голку.

Надягаємо готовий зовнішній чохол на внутрішній і насолоджуємося відпочинком!

Особливо раді таких меблів будуть діти. Їм точно сподобається грати сидячи на такому м'якому зручному кріслі-мішку. Поставити його можна в абсолютно будь-яку кімнату, будь це вітальня, дитяча, передпокій або балкон.

2017-09-20 12:28:25
^ Наверх