Терміново
зателефонувати?

Як прати пухову ковдру

Погодьтеся, що тепліше і комфортніше пухової ковдри ще нічого не придумали. Виробники випускають синтетичні аналоги пуху, але з оригіналом вони ніколи не зрівняються. Цей натуральний матеріал має приголомшливі властивості утримувати тепло, швидко зігрівати і регулювати мікроклімат спального місця. У цій статті ми розповімо про те, як продовжити термін служби улюбленій пуховій ковдрі. Ми разом розберемося, як правильно його прати і чи можливо впоратися з цим завданням в домашніх умовах.

Як часто потрібно прати пухова ковдра?

Прати ковдру потрібно мінімум раз на рік. Цього буде цілком достатньо для того, щоб дотримуватися гігієни спального місця. Спимо ми під ковдрою з натурального пуху в середньому, всього один сезон. За цей час воно не встигне істотно забруднитися. Але, враховуйте той факт, що уві сні все люди пітніють. Всю зайву вологу вбирають аксесуари для сну, в тому числі і ковдру.

Чим загрожує несвоєчасне прання?

Єдиний недолік, який є у даного наповнювача - йому необхідний ретельний і регулярний догляд. В іншому випадку, Ви і Ваші близькі можуть заробити проблеми зі здоров'ям. Справа в тому, що пух і перо - улюблені місця проживання для пилових кліщів. Самі по собі вони не є небезпечними. Небезпечні їх продукти життєдіяльності. Саме вони викликають алергічні реакції, почервоніння на шкірі, свербіж та інші неприємні симптоми.

Як правильно прати пухова ковдра?

Найпростіший і надійний спосіб - віддати ковдру в хімчистку. Але перед цим, краще поцікавитися відгуками клієнтів, які вже користувалися послугами обраної Вами хімчистки. Таким чином, Ви можете бути спокійні і не переживати з приводу недобросовісної роботи і неякісного результату.

Перемо в домашніх умовах

Уважно читайте етикетку. Вона є на будь-який текстильної продукції. Керуйтеся усіма рекомендаціями, які на ній вказані, і проблем з пранням не виникне.

Перед тим, як відправити ковдру в машинку, переконайтеся, що на ньому немає пошкоджень. Слабкі шви, тонка тканина, надриви - все це потрібно усунути. В іншому випадку, весь пух виявиться всередині барабани. Ви ризикуєте зіпсувати і пральну машинку, і ковдру.

Не бажано використовувати порошок і категорично заборонено використовувати відбілюючі засоби. Вибирайте рідкий засіб для прання, бажано спеціалізоване. Такий гель можна купити в будь-якому магазині з побутовими товарами.

При якій температурі прати?

Подивіться на ярлик. Якщо на ньому нічого не вказано, то виставляйте режим на 30 - 40 градусів. Обов'язково делікатне прання! Потім виставляємо подвійне полоскання і віджимання на 800 оборотах. Щоб пух не збили, киньте в машинку спеціальні м'ячики. Якщо у Вас таких немає, то для цієї мети цілком підійдуть і звичайний тенісні. Вони потрібні для того, щоб пух не збивається в процесі прання.

Пухові ковдри не рекомендується прати в машинках з вертикальним завантаженням. Конструктивні особливості барабана можуть негативно позначитися на якості пухової продукції.

Як завантажувати ковдру в машинку?

Перед тим, як відправити пухова ковдра всередину барабана, його потрібно правильно згорнути. Складіть ковдру уздовж так, щоб його ширина була рівною глибині барабана. Потім скрутіть аксесуар в тугий рулон. Завдяки цьому, він буде рівномірно розподілятися всередині машинки. При такому варіанті, використовувати спеціальні кульки для розбивання пуху не потрібно.
Якщо ковдру після віджимання все ще досить мокре - повторюємо процедуру до тих пір, поки воно як слід не просохне.

Як довго сушити пухова ковдра після прання?

Розкладіть ковдру на великій сушарці, бажано, в добре провітрюваному приміщенні. Ще краще, якщо на нього будуть потрапляти прямі сонячні промені. Періодично струшуйте його і перевертайте. Робити це потрібно з періодичністю в 3 - 4 години.
Якщо пухова ковдра не висохне через 1,5 дня, то існує більший ризик того, то пух всередині почне перетворюватися в грибок і його доведеться просто викинути.

2017-06-15 15:13:48
^ Наверх