Терміново
зателефонувати?

Як обрати якісний унітаз?

Вибрати якісний і довговічний унітаз можна навіть в інтернет-магазині. Для цього достатньо хоча б поверхово орієнтуватися в особливостях конструкції моделей, додаткових функцій і матеріалах, з яких їх виготовляють.

Підвісні унітази: основні переваги та особливості вибору

Надійна їх конструкція? Відповідь буде досить однозначною: так, надійна. Їй під силу витримувати навантаження в 400 кг, а це вже рекорд, особливо для звичайних модифікацій даного підвиду сантехнічного обладнання.

Багато користувачів побоюються, що в разі поломки бачка або ще яких-небудь зливних елементів доведеться ламати гладку кахельну стіну. Це не так. Доступ до всіх необхідних механізмів досить простий, потрібно просто слідувати інструкції.

Заміна комплектуючих - це теж не проблема. Можливо, колись, коли ці пристрої тільки починали підкорювати ринок це і було так, але не зараз. Всі необхідні для монтажу і справної роботи вироби деталі вже йдуть в комплекті, а навіть якщо це не зовсім так, то Ви без зусиль зможете знайти необхідні.

І ще одна поширена помилка, що стосується підвісного унітазу з кришкою - висока ціна. Насправді це не зовсім так. В даному сегменті, як і у всіх інших, представлені як моделі класу-люкс, так і цілком доступні кожному середньостатистичному покупцеві.

Говорячи про переваги даного пристрою, не можна не відзначити їх компактні розміри. Навіть самі малогабаритні ванні кімнати дозволяють Вам без проблем встановити і підібрати підходящу модель. Висота від підлоги складає в середньому 15 см, що дозволяє без проблем здійснювати вологе прибирання і підтримувати приміщення в чистоті і порядку. До того ж, широкий асортимент забезпечується ще й за рахунок великої різноманітності форм.

Підбираємо підведення води

Злив і підведення води - ось одні з основних критеріїв при виборі унітазу-компакта. Перші діляться на два типи:
• Прямий
• Зворотний

Перший говорить сам за себе. Вода просто стікає прямий струменем по чаші вироби прямо вниз. У другому варіанті вода проробляє спеціальний шлях по каналах, які знаходяться під чашею.

Говорячи про підводі води, ми відзначимо, що найпоширенішим варіантом є прямий, іноді його ще називають горизонтальним. Він вважається універсальним. Дана якість пояснюється тим, що його можна однаково успішно вивести як в підлогу, так і в стіну.

Косий випуск

Косий випуск являє собою трубу, яка спрямована вниз і при цьому має кут нахилу близько 30 градусів. Є ще й третій варіант підведення - вертикальний. При такому положенні справ, труба входить прямо в підлогу, для України це не зовсім типова модифікація і найчастіше вона зустрічається в індивідуальних забудовах. Але якщо вийшло так, що Ви придбали модель унітазу, яка не зовсім підходить до положення каналізаційного отвору, не переживайте, на допомогу завжди прийдуть спеціальні перехідники. Щоб дана конструкція прослужила довго і головне - справно, краще демонтувати стару чавунну трубу і замінити її більш сучасним, пластиковим аналогом.

Бачок теж може відрізнятися способом монтажу і зовнішніми характеристиками. У компактах, наприклад, він кріпиться безпосередньо до частіше. Це дуже зручно, адже таким чином Вам не доведеться шукати відповідний, який відповідає всім необхідні характеристикам варіант.

Що таке система «Антисплеск»?

У деяких моделях для того, щоб в чаші не виникало сплеск, передбачається спеціальний трамплін. Цей виступ зменшує падіння води, а значить і нейтралізує бризки, які, так чи інакше, будуть утворюватися. Якщо заглянути всередину чаші, то відразу можна замінити чи присутній там дана система. Відзначимо, що таке рішення має ще одну корисну особливість: воно блокує неприємний запах, який може надходити з каналізаційних труб.

Який матеріал краще?

Від обраного Вами матеріалу буде залежати термін служби унітазу і то, наскільки легко його буде чистити. Найчастіше використовують два типи матеріалу:
• Санфаянс
• Акрил

Санітарний фаянс зустрічається частіше і його прийнято вважати найоптимальнішим для виготовлення сантехнічного обладнання такого типу. Акрил більш доступний за ціною, але служить він трохи менше.

Велику роль відіграє якість водопровідної води. У ній часто трапляються дрібні частинки піску, іржі та інших елементів, які негативно впливають на якість сантехніки. Рекомендується встановлювати спеціальний фільтри первинного очищення, який прибирають з води всі ці частинки.

Як влаштований зливний бачок?
Частин, на які можна умовно розділити бачок унітазу, всього три:
• Механізм подачі води
• Пристрій зливу
• Сам бачок

Корпус бачка має достатню кількість отворів, про призначення яких потрібно знати перед установкою вироби. Найбільше нижній отвір в корпусі призначений для монтажу механізму зливу. По обидва боки від нього знаходиться пара отворів поменше, ось туди будуть встановлюватися елементи кріплення, про які ми говорили на початку. Ще один отвір, яке може розташовуватися практично де завгодно, це місце кріплення поплавковою системи. Вони можуть бути двох типів:
• З гумовим кулькою-поплавком
• поплавці-склянкою

Останній варіант є більш сучасним і довговічним. Якщо ви бачите, що з подачею води в бачок виникають проблеми, то вся справа в мембрані поплавковою системи, яку ви знайдете під пластиковою кришкою, яка тримається на корпусі різьбових з'єднань. Найскладніший елемент всієї конструкції - зливний механізм. Саме він забезпечує спуск води в унітаз і запобігає можливому затопленню. Недорогі підлогові унітази можуть оснащуватися як пробкові, так і мембранними системами зливу.

Тепер Вам буде простіше зорієнтуватися в розмаїтті моделей унітазів і підібрати той, який прослужить Вам довго і якісно.

2017-11-07 12:12:06
^ Наверх