Терміново
зателефонувати?

Як обрати кухню за 10 хвилин?

Підібрати якісний і недорогий кухонний гарнітур можна навіть за 10 хвилин. Як? Про це ми і поговоримо в даній статті. Ви дізнаєтеся, як швидко прорахувати відповідний розмір, визначитися з кількістю складових елементів і підібрати практичний колір для кухні.

Робимо заміри
Це найвідповідальніший і непростий крок. Перше, що потрібно зробити - відзначити габаритні точки. Це підвіконня, отвори для розеток, вентиляція і т.д. Потім, потрібно виміряти відстань від стіни до стіни.
Краще, якщо Ви зробите виміри в трьох місцях:
• На рівні майбутніх навісних шафок (верхня їх точка)
• На рівні стільниці
• І в самому низу майбутнього гарнітура
Потім, вибирається мінімальний розмір по довжині, від нього віднімається ще приблизно 1 см і все, з довжиною майбутньої кухні ви визначилися. Тепер вона напевно поміститься між стін і неприємних ситуацій з розбіжністю габаритів не виникне.
 
Якщо розмірність між отриманими даними за всіма трьома показниками занадто відрізняється (більше ніж на 1 см), то проблема швидше за все знаходиться в кутку, який відрізняється від прямого (90 градусів). Усунути проблему можна за допомогою спеціального зашивання.


Ховаємо труби
Зробити це можна дуже просто. Досить прикрити їх панеллю від самої кухні, відсунувши її від стіни приблизно на 13 см.
 
Порада: між гарнітуром і плитою залиште невеликий зазор, щоб вони не стикалися. Цей захід обережності не стосується решти побутової техніки, адже вона автоматично охолоджується, а ось плита немає. Зазори можна прикрити спеціальними заглушками.
Підбираємо відповідний за розмірами кухонний гарнітур.


Якщо Ви бачите в каталозі, що після назви кухні йде цифра в метрах, знайте, що це довжина. Висоту верхніх елементів ви підбираєте самі, як і їх розташування. Модульні кухні на те і модульні - Ви можете самі для себе визначити список необхідних вам частин, щоб не захаращувати приміщення і не переплачувати.

Підбір елементів
Практичність і комфорт - ось, що важливо в цій справі. Враховуйте не тільки наявність і необхідність тієї чи іншої секції, але і розмір техніки, кількість посуду та інших предметів домашнього вжитку, які ви плануєте зберігати в шафах.
 
І пам'ятайте про ергономіку. Основне завдання гарнітура - максимально скоротити час на приготування їжі і сервіровку столу.
Пару слів про матеріал

Дерев'яна кухня - це звичайно добре, але дорого і не практично. Виробники чудово це розуміють, тому запропонували більш економічний і не менш естетичний варіант - кухонний гарнітур з ДСП. Часто у виробництві застосовується ще і МДФ. Обидва ці матеріалу відносяться до аналогів натуральної деревини, але відрізняються більш доступною ціною.

Основні переваги кухонь з ДСП і МДФ:
• Доступна ціна
• Екологічна чистота
• Різноманітність дизайнерських рішень
• Простота в догляді
• Велика кількість кольорів
• Довговічність
• Стійкість до несприятливого мікроклімату


Але пам'ятайте, що стільницю потрібно купувати окремо. У стандартну комплектацію вона не входить. Ці елементи теж виготовляють з деревинно-стружкової плити класу Е1.
Не бійтеся пролити що-небудь на стільницю або забруднити фасад. Волога ніяк негативно чи не позначиться на зовнішньому вигляді, а плями легко і просто втечуть навіть за допомогою звичайної м'якої тканини і мильного розчину води.

Який колір вибрати?

Тут ви можете дати простір своїй дизайнерській фантазії і підберіть абсолютно будь-яке забарвлення, яке тільки побажаєте.

 Кухонний гарнітур для маленької кухні повинен бути світлим, щоб візуально збільшувати вільний простір.

• Для приміщення на північній стороні теж краще підбирати світлі фасади, глянець, в цьому випадку, доведеться дуже до речі.
• Темну кухню ви можете собі дозволити в двох випадках: якщо метраж приміщення досить значний і, якщо воно знаходиться на південній стороні.
• Помітні яскраві відтінки - завжди актуально. Але не перестарайтеся, оскільки деякі тони сприяють підвищенню апетиту.
• Чи не можете визначитися? Звертайте увагу на натуральні, деревні, відтінки. Це класика, яка поєднується абсолютно з будь-якими меблями і буде вдало доповнювати і великі, і маленькі кухні.

А що зі збіркою?

Багатьох користувачів лякає саме майбутня збірка кухні. Але боятися тут нічого. У комплекті буде йти докладна інструкція і набір всієї необхідної фурнітури. Якщо сумніваєтеся у власних силах - зверніться до професіонала, він напевно знає, як зібрати кухню так, щоб вона не підвела з часом.

Ми спробували максимально коротко і інформативно розповісти вам про основні моменти при виборі кухонного гарнітура. Залишилися питання? Напишіть їх у коментарях або зателефонуйте нам! З радістю, на них відповімо!

2017-04-11 14:39:09
^ Наверх