Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

Як вибрати кухонний стіл за 10 хвилин?

Обідній стіл - центр кухні. Він повинен бути і гарним, і якісним, і зручним. Саме такий можна вибрати всього за 10 хвилин! Як? Про це ми і поговоримо в цій статті! Ви дізнаєтеся про найпопулярніші розміри кухонних столів, їх формах, матеріалах і інших особливостях, на які потрібно звертати свою увагу.

Визначаємося з розмірами

Якщо на кухні досить вільного місця, то ця характеристика не особливо важлива. Але в разі, коли квадратура обмежена, тоді краще робити попередні виміри. Це правило стосується не тільки кухонних столів. Визначатися з розмірами потрібно саме перед майбутнім вибором або покупкою. Адже один з перших питань менеджера буде саме про необхідні Вам габаритах.

Є два важливих показники:

  • Висота столу
  • Габарити стільниці

Оптимальна висота столу складає 75 см. Само собою, цей показник може варіюватися, але не більше ніж на +/- 3-5 см. А ось розміри стільниці можуть бути самими різними, особливо, якщо перед Вами знаходиться розкладний стіл. За ним має бути зручно всім членам сім'ї. Нижче, ми наведемо габарити поверхні і кількість людей, на яких ці габарити розраховані.

Найпопулярніші розміри стільниці:

  • 150 * 90 см - 4-6 чоловік
  • 200 * 110 см - до 8 осіб
  • 260 * 110 см - до 10 осіб
  • 320 * 110 см - до 12 осіб

Вибираємо форму стільниці

Від цього параметра буде залежати і Ваш комфорт, і дизайн приміщення. Якщо Ви відчуваєте себе більш затишно за круглим столом, але при цьому він не вписується в загальне інтер'єрне оформлення - не варто поступатися своїм комфортом заради красивої картинки. Думаємо, суть Ви зрозуміли.

Різновиди стільниць:

Прямокутна. Вважається універсальною класикою. Підходить для всіх типів приміщень, їх планування і розмірів. Як правило, такі моделі встановлюються біля стіни. Прямокутний кухонний стіл біля вікна виглядає особливо доречно.

Квадратна. За своїми властивостями близька до попереднього варіанту. Підійде всім, кому подобається акуратна, компактна меблі. Квадратні кухонні столи теж відносяться до універсальних. Їх можна встановлювати біля стіни, вікна або висувати на середину кухні.

Кругла. Підходить далеко не для всіх приміщень і впритул до стіни його ставити немає сенсу. Втрачається всю чарівність цією формою. Такі столики зазвичай встановлюються посеред приміщення. Діаметр стільниці може бути дуже різним. Але пам'ятайте, що навіть компактний круглий обідній стіл ризиковано установлювати на маленькій кухні.

Овальна. Саме такі столи можна часто бачити в квартирах-студіях або в кухнях, суміщених з вітальні. Річ у тому, що відсутність гострих кутів позитивно позначається на інтер'єрі. Вона робить приміщення більш затишним, що розташовує до дружнім бесідам і приємному часу.

Фігурна. До цієї категорії можна віднести всі столи з нестандартною стільницею. У таких випадках потрібно орієнтуватися на власні смаки і інтер'єрне рішення кухні.

Який матеріал вибрати?

Фабрики-виробники представили увазі споживачів дуже великий вибір не тільки дизайну кухонних столів, а й матеріалів, з яких вони виконані.

З чого роблять обідні столи:

  • Дерево. Класика меблевого виробництва. Цьому матеріалу немає рівних ні за зовнішніми якостями, ні за експлуатаційними характеристиками.
  • Загартоване скло. Скляних столів багато боятися, і дуже даремно! Вони не тільки красиві, але ще і дуже міцні. Цей матеріал витримує вражаючі вагові навантаження, не реагує на пряме попадання води і з його поверхні легко видаляється бруд.
  • ДСП. Цей матеріал використовують як більш доступного за ціною «замінника» дерева. Поверхня імітує натуральний деревний малюнок, легко забарвлюється і витримує навіть найбільші вагові навантаження.
  • МДФ. За фото складно буде відрізнити фракцію від натурального дерева. Якщо вона виконана якісно, ​​то і після складання різниці практично не буде помітно.
  • Шпон. Як правило, їм покривають МДФ. Шпон являє собою тонкий лист натуральної деревини. Шпоновані меблі коштує дешевше дерев'яною, але зовні має всі її властивості.

Розкладний або звичайний?

Столи-трансформери відрізняються практичністю і функціональністю. Вони можуть бути виконані з класичним механізмом. В такому випадку, перед Вашими очима буде знаходитися звичайний обідній стіл. Але при першій же необхідності, його стільницю можна буде розсунути і за нею утворюється ще від 2 до 4 посадкових місць.

Столи-книжки - ще один варіант розкладних виробів. Тільки в цьому випадку, модель буде мати близько 3-х положень розкладки. У складеному вигляді такий стіл нагадує звичайну тумбу. Розклавши одну частину, Ви отримаєте посадкові місця для 2 або 4-х чоловік, розклавши другу - плюс ще 2-4 місця. Підійде для невеликих приміщень або в якості запасного столу, на випадок, якщо прийдуть гості.

Тепер Ви знаєте все, що потрібно для того, щоб купити кухонний стіл. І нехай нова покупка радує Вас і Ваших близьких довгі роки!

2017-08-02 09:26:59
^ Наверх