Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

Як вибрати кухонний куточок зі спальним місцем?

У цій статті ми розберемося, як вибрати розкладний кухонний куточок, дізнаємося з чого такі моделі виготовляють, розповімо все про їх механізмі трансформації і зробимо невеликий огляд найбільш популярних виробників таких меблів. Давайте приступимо!

Додаткове спальне місце завжди до речі!

Кухонний куточок зі спальним місцем - актуальне рішення практично на всі випадки життя. Уявіть, що до Вас приїхали родичі або засиділися допізна друзі. Що робити? Розкладати кухонний диван! Для двох осіб місця на ньому точно вистачить.

Такі меблі часто зустрічається в квартирах-студіях. У них завжди більше місця, а це значить, що можна максимально ефективно використовувати площу. Місця для розкладки буде досить, і Ви зможете забезпечити гостям місце для сну.

М'який кухонний куточок з механізмом трансформації підійде для однокімнатних квартир. Якщо в ній проживає молода сім'я або сім'я з дитиною-підлітком, то ще одне місце для сну завжди в пригоді. Але подбайте про те, щоб на кухні було достатньо простору для того, щоб розкласти куточок.

Підбираємо розмір розкладного кухонного куточка

Як і у випадку з ліжком або звичайним диваном, кухонний куточок може бути обладнаний односпальним або двоспальним спальним місцем. Найпопулярніші розміри:

  • 95 * 145 см
  • 92 * 160 см
  • 110 * 180 см
  • 110 * 180 см

Погодьтеся, що спальне місце з габаритами 110 * 180 см - гідна заміна навіть для повноцінного ліжка. Двоє людей будуть відчувати себе цілком комфортно.

Стандартні габарити кухонних диванів вимірюються так само, як і у звичайних. У характеристиках будуть вказуватися довжина і глибина сидіння, глибина кута і висота самого виробу. Уже виходячи з цих параметрів Ви можете зрозуміти, наскільки зручним виявиться той чи інший виріб. Який розмір кухонного куточка вибрати - вибирати тільки Вам. Основне завдання полягає в тому. Щоб він розмістився на кухні і ніщо не перешкоджало його розкладці.

Як розкласти кухонний куточок?

Тепер найголовніше - механізм трансформації! Саме від нього буде залежати те, наскільки зручно Вам, Вашим друзям або близьким буде користуватися такими меблями. Ми розповімо про два найпопулярніших механізма трансформації кухонних куточків:

  • Виїзний
  • Дельфін

Це два довговічних і надійних механізма, які найчастіше використовують в кутових диванах для віталень, тому що підходять для щоденного використання. Вони найкраще справляються зі своїми функціями і саме тому їх використовують в диванах для кухні.

Особливості кухонного куточка з механізмом трансформації викочування

Вважається що саме така система є найбільш відповідною для кутових моделей. Вона проста у використанні, не розхитується з часом і забезпечує рівне спальне місце. Просто потягніть за спеціальний ремінець (петельку), сидіння виїде вперед, а спинка займе його місце. Відзначимо, що в складеному вигляді такі кухонні куточки займають зовсім небагато місця і їх впритул можна ставити до стіни, що теж важливо для кухні.

Особливості кухонного куточка з механізмом трансформації Дельфін

Цей механізм теж часто зустрічається в кухонних куточках. Він складається з двох частин спального місця: одна представлена ​​сидінням, а друга - ховається під ним. Дельфін теж відноситься до викочуваного типу. Це означає, що він теж прослужить довго і надійно. Щоб розкласти такий кухонний диван потрібно потягнути на себе нижню частину сидіння. Вона виїде вперед, а вже з неї «вирине» друга частина майбутнього ліжка. Спальне місце просторе і рівне, що позитивно позначається на якості сну.

З чого зроблені розкладні кухонні дивани?

Матеріали в таких моделях використовуються ті ж, що і в стандартних кухонних куточках, як правило, це:

  • ДСП
  • ППУ
  • Оббивна тканина

ДСП - екологічно чистий матеріал, який коштує набагато доступніше натурального дерева. Він легко піддається обробці і фарбуванню, тому колірна палітра корпусу Вам точно порадує своєю різноманітністю. Плита витримує великі вагові навантаження і при правильному догляді, дотриманні експлуатаційних показань, прослужить дуже довго.

ППУ - еластичний м'який наповнювач. Він відрізняється пористою комірчастою структурою. Швидко відновлює свою форму після зняття навантаження, а під час відпочинку забезпечує комфорт і хорошу підтримку для м'язів і скелета.

ППУ використовується навіть при виробництві ортопедичних матраців. Це означає, що наповнювач цілком може замінити матрац і на такому кухонному дивані сон буде і міцним, і здоровим, і комфортним.

Оббивну тканину Ви підбираєте самі. У деяких моделях допускає вибір з більш як 1 500 варіантів! Тільки уявіть, скільки там є забарвлень, тонів і фактур! Краще впоратися з цим вибором Вам допоможе продавець-консультант, він зможе докладніше розповість про властивості вподобаного Вам матеріалу.

Ціни і виробники

На завершення скажемо пару слів про цінову політику і виробниках. Вартість розкладного кухонного куточка не відрізняється від повноцінного дивана. Це обумовлюється саме використанням в конструкції механізму трансформації, який забезпечує просторе спальне місце.

Тепер Ви знаєте все про розкладні кухонні куточки! Пам'ятайте, що перед покупкою необхідно зробити попередні виміри того місця, куди Ви його плануєте встановити. Не забувайте залишати досить простору для того, щоб була можливо розкласти таку модель. Приємних покупок і гарного Вам настрою!

2017-08-18 14:57:06
^ Наверх