Терміново
зателефонувати?

Як вибрати відповідний розмір ковдри?

Правильний розмір для ковдр має значення, якщо вони не поєднується за своїми габаритами з постільною білизною, параметрами спального місця і тіла, то сенсу в існуванні у вас вдома цього продукту немає. Щоб не допустити помилок, ми розглянемо параметри ковдр, їх види та характеристику, щоб перебуваючи під ковдрою, ви відчували максимальний комфорт.

Ковдри діляться на такі розміри:
• для немовлят
• для дітей-підлітків (односпальні, полуторні)
• для дорослих (двоспальні, сімейні, нестандартні)

Ширина ковдр для немовлят і дітей до 6 років зазвичай не буває більше 1 м, односпальні та полуторні - до 1,5 м, стандартна довжина ковдри для дітей-підлітків - 1,4 м, для дорослих (двоспальні і сімейні) до 2 м. нестандартні ковдри виготовляються з шириною до 5 м.

Ковдри для немовлят (новонароджених)

Якщо правильно підібрати ковдру для малюка, можна створити комфортну і затишну температуру тіла в його ліжку. На думку експертів, ковдру для немовляти повинна мати розміри 80х120 см, які підійдуть під ліжечко дитини з раз заходами 60х120 см. Стандартним розміром ковдри для немовляти є 90х110 см.
Для колиски підходить квадратна ковдра з розмірами 90х90 см. Якщо ви підбираєте ковдру для прогулянок в холодну пору року, кращим варіантом стане вовняну ковдру з розмірами 140х110 або 150х115, в якому малюкові буде комфортно і тепло.

Ковдри для дітей-підлітків

В основному діти-підлітки сплять на односпальних ліжках, для яких підійдуть односпальні, вони ж полуторні ковдри. Вони бувають 110х140 см або 100х135 см. Діти часто скидають ковдри з ліжка, коли сплять, щоб подібного не відбувалося, варто придбати ковдру, яке можна підвертати під матрац. Для повноцінного і комфортного сну вашій дитині буде досить полуторної ковдри. Одним з варіантів стане «англійське» («радянський») ковдру з розмірами 140х205 см, воно підійде для дітей-підлітків, які сплять на двох'ярусному ліжку або тахті.

Ковдри для дорослих

Найчастіше це двоспальні, сімейні або нестандартні моделі ковдр, які підійдуть для двох і більше осіб. Двоспальні ковдри вибирають між двома варіантами - стандартним або євро-розміром. Їх відмінність полягає в великій ширині і великих габаритах, таких як:

• сімейні (євро-полуторка) з розмірами 155х215 см, це універсальні моделі, під які легко можна підібрати постільну білизну;
• двоспальні з раз заходами 175х205 см «радянський» раз заходів, 195х215 см, 200х220 см за європейськими стандартами і 220х240 см це королівські моделі або «євро максі», підійдуть для власників великої і широкому двоспальному ліжку.

Перед придбанням ковдри врахуйте базові критерії - це розмір спального місця, зростання людини, кількість людей, що спали під ковдрою і особисті побажання.

2017-06-23 17:07:29
^ Наверх