Терміново
зателефонувати?

Как выбрать подушку для ребенка?

Міцний сон малюка - це запорука її здоров'я та гармонійного розвитку. Вибір правильної зручної подушки - це важливо. Постільні аксесуари грають далеко не останню роль в якості відпочинку наших дітей.
Немовлята повинні спати без подушки! Їх хребет ще не прийняв «дорослі» обриси. Підтримка його голові і шиї не потрібна. Подушка може нашкодити і негативно вплинути на здоров'я Вашого малюка.

Критерії вибору дитячої подушки:

Ортопедичний ефект. Головна функція подушки - підтримка шийних хребців і голови в фізіологічно правильному положенні. Занадто висока подушка перешкоджає здоровому кровообігу, давить на судини і погіршує дихання. А якщо чадо буде спати взагалі без подушки, то може собі заробити проблеми з поставою вже в ранньому віці. Ідеальним варіантом буде невисока подушка, яка бере форму тіла. За рахунок цього, відбувається правильне формування постави, шия отримує належну підтримку і тіло перебувати в потрібному положенні протягом сну.

Екологічна чистота.Перед покупкою дитячої подушки уважно ознайомтеся з її характеристиками, а саме - зі складом. Для Вас важливо отримати повну інформацію про матеріал-наповнювач і про те, з якої тканини зроблена наволочка. Зовсім не обов'язково підбиратися натуральні вироби. Синтетичних теж не варто боятися. Всі матеріали, що використовуються в текстильній промисловості проходять сертифікацію і є повністю безпечними для здоров'я людини.

Гіпоалергенність і гігієнічність. Ці дві якості - незамінні для дитячих подушок. Алергічні реакції, як правило, провокує пил, тому варто зупиняти свій вибір на подушках, які добре вентилюються. У них не буде збиратися ні пил, ні волога і пилові кліщі або інші паразити, в їх теж не заведуться.

У якому віці найкраще купувати подушку для дитини?

• До 1 року - дитина спить без подушки.
• Від 1 до 2 років - підходить плоска подушка з «дихаючих» наповнювачів, щоб вона могла пропускати повітря.Прі цьому, хребет продовжує формуватися, і висока подушка може нашкодити його здоров'ю.
• З 2 до 7 рочків - подушка з висотою не більше 10 см. Під цю характеристику підпадають всі ортопедичні моделі. Якщо Ви помітили, що дитина підкладає руку під подушку - значить пора міняти її на більш пишну і високу модель.
• Від 7 років - підходить будь-яка подушка, висоту підбирають індивідуально.

Яку форму для дитячої подушки вибрати?

Прямокутник - класична і всім звична форма для дитячих подушок. Вони не займають багато простору спального місця і відрізняються своєю невеликою висотою. Такі моделі можуть бути ортопедичні або звичайні. Ортопедичні Ви дізнаєтеся відразу. Їх висота не перевищує 10 см, а їх поверхня нагадує хвилю. Виконуються вони зі спеціальної піни, іноді, з додаванням охолоджуючого гелю для більш комфортного сну.

С-образні подушки - ідеально підходять для далеких поїздок. Вони відрізняються невеликими габаритами і при бажанні, їх легко можна скласти в сумку або рюкзак. Такі моделі підійдуть для сну навіть у машині. Просто підкладіть подушку під шию дитині. Голова отримає м'який зручну опору, а плечі зможуть як слід розслабитися. В якості наповнювача, як і в ортопедичних вироби, використовуються спеціальні піни нового покоління.

Розміри подушки повинні відповідати ширині дитячого ліжка. Класичним розміром дитячої подушки вважається 40х60 см. З віком дитини розміри подушки можуть змінюватися (35х45 см, 30х47 см, 30х60 см).

Який наповнювач вибрати?

Як ми вже писали, краще звертати увагу на екологічно чисті, гіпоалергенні матеріали. А з огляду на той факт, що вони вже знаходяться в дитячих подушках, підтримку вони будуть надавати саме таку, яка потрібна підростаючому опорно-руховому апарату.

5 популярних наповнювачів для дитячих подушок:

• Холлофайбер - синтетичний наповнювач, який відрізняється формою своїх волокон. Вони об'ємні, легко відновлюються після зняття навантаження не втрачають своїх властивостей навіть з часом.

• Бамбукове волокно володіє не тільки гіпоалергенними, але і бактерицидними властивостями. Цей матеріал дуже корисний для шкіри, адже в ньому міститься вітамін Е.

• Visco memory - різновид піни з ефектом «пам'яті». Популярний матеріал, який приваблює своїми незвичайними властивостями. Він буквально запам'ятовує положення голови і приємно обволікає її під час відпочинку. Чим товщі така подушка - тим очевидніше буде ефект.

• Memory foam - інноваційна піна, яка розроблялася спеціально для космонавтів. Згодом, її виготовлення перейшло в промисловість і матеріал активно почали застосовувати у виробництві аксесуарів для сну. Поверхня буде «пам'ятати» положення голови близько 5 секунд, після зміни її положення. Чим тепліше в приміщенні - тим м'якше стає подушка, і навпаки.

• Натуральний латекс - матеріал природного походження. Підійде для цінителів всього натурального і якісного. Термін служби латексної подушки може досягати 5 років. Само собою, при правильному догляді. Це дуже м'який еластичний матеріал. Він моментально підлаштовується по форму голову.

Всі матеріали, які ми Вам представили - не викликають алергічних реакцій і не збирають пил. Коли вибираєте наволочку, звертайте увагу на склад тканини. Найкраще, якщо вона буде зроблена з бавовни. Допускається невеликий відсоток домішки синтетичних волокон. Вся справа в тому, що натуральна тканина дуже швидко вбирає вологу, і так само швидко випаровує її. Повітря буде вільно циркулювати, наволочка - провітрюватися, а дитина - відчувати себе комфортно.

Головне, що від Вас, як від турботливого батька, буде потрібно, - забезпечити своєчасну чистку для подушки і тоді, здоровому спокійному сну Вашого малюка ніщо не загрожуватиме.

2017-05-31 09:08:38
^ Наверх