Терміново
зателефонувати?

Які меблі повинні бути у ванній кімнаті?

Є стандартний набір меблів, яку ми звикли бачити у ванній кімнаті. І пам'ятайте, що навіть в саму невелику кімнату, можна помістити максимальну кількість меблів, якщо знати кілька нехитрих хитрощів. У цій статті ми поговоримо про те, які меблі повинна стояти у ванній, як підбирати якісні моделі і на що звертати свою увагу в першу чергу.

5 важливих вимог

Давайте почнемо з загальних вимог, який треба пред'являти до меблів для ванної. Це приміщення відрізняється вкрай нестабільним мікрокліматом. Його здатні витримати тільки якісні і добротні вироби. Якими властивостями вони повинні володіти?

• Стійкість до різких змін температурного режиму
• Водовідштовхувальне покриття
• Гігієнічна поверхня
• Екологічно чистотою
• Не піддаватися впливу пара

Якщо всі ці 5 пунктів будуть дотримані, тоді і нові меблеві атрибути прослужать довго і якісно. Кожен з них важливий і кожен - взаємно доповнює наступний.

Підбираємо меблі, визначаємося з призначення

На яку меблі для ванної кімнати варто звернути свою увагу в першу чергу? На тумбу під умивальник! Власне, з неї, як правило, і починає меблювання. Цей атрибут не тільки красиво виглядає, але і виконує ряд важливих функцій. Для початку, він виступає підтримкою і опорою для умивальника. Всередині розміщуються зручні полиці. На них можна зберігати різні чистячі і миючі засоби. Зрештою, тумба під умивальником замаскує і приховає всі комунікації, які так часто псують зовнішній вигляд ванної. Її орні дверці оснащуються зручними ручками. Ними можна комфортно користуватися навіть з мокрими руками. Вони не будуть вислизати.

Другий різновид меблів, на які ми рекомендуємо звернути свою увагу - пенал. Це високий витягнута шафа, який може бути повністю закритий або з комбінованими відділеннями. Ви можете вибрати відповідний розмір моделі. Пенал - відмінне місце для зберігання різних гігієнічних засобів, ліків, косметики та інших речей, які повинні бути приховані від сторонніх очей. Якщо в його конструкції передбачаються відкриті полиці - на них можна ставити речі, які завжди повинні знаходитися у відкритому доступі.

Третій різновид - підвісні шафки і полиці. Ми вирішили об'єднати їх в один пункт, через схожого призначення. Для початку, поговоримо про підвісних шафах. Вони можуть додатково комплектуватися різними поличками, дзеркалами і навіть підсвічуванням. Єдиний мінус - розміри дзеркала будуть обмежуватися розмірами фасаду самого шафи. Зате, Вам не доведеться підбирати кожен з цих елементів окремо. Як правило, всередині таких меблів знаходяться полки. Вони підійдуть для зберігання самих різних речей, включаючи зубні щітки та інші приналежності особистої гігієни. Відкрита довга полка підійде для розміщення предметів гігієни, які завжди повинні знаходитися у відкритому доступі. Ви завжди можете купити полку для ванної та дзеркало окремо. При цьому, їх розмір підбирається індивідуально. Тому, у виборі Ви ніяк не будете обмежені.

Функціональні особливості

Меблі для ванної кімнати просто зобов'язана відрізнятися підвищеною функціональністю. Цьому є свої причини. По-перше, ванна рідко відрізняється великими розмірами, тому в неї необхідно вмістити якомога більшу кількість меблів, яка при цьому буде невеликих розмірів. Саме тому, тумби і пенали бувають двох видів:
• Підлога
• Підвісні

У першому випадку, ми отримуємо класичний варіант меблів. Вона встановлюється прямо на підлогу і, найчастіше, розміщується на спеціальних ніжках. Вони покриваються хромом. Це спеціальне гігієнічне покриття, які не реагує на прямий контакт з водою і не покривається грибком або цвіллю.

Ми розповіли Вам про найпопулярніші меблі для ванної кімнати і про її призначення. Пам'ятайте, що вона повинна доповнювати собою інтер'єр і при цьому відрізнятися практичністю і функціональністю. Практичність повинна йти на рівні з естетичної складової. Тільки в такому випадку, вдасться домогтися гарних результатів.

2017-10-23 14:07:07
^ Наверх