Терміново
зателефонувати?

Які бувають комоди

Для того, щоб вибрати відповідний комод необхідно враховувати форму кімнати і наявність інших меблевих атрибутів.

Комоди умовно можна розділити на три типи:

  • класичні
  • кутові
  • пеленальні

Поговорім про кожного з них окремо і розберемося, в чому різниця і який найкраще підійде саме для вас.

Класичний прямий комод - універсальне рішення для дому

Цей різновид корпусних меблів вже давно надокучила. Виробники намагаються виділити свою вироби серед інших, надаючи їм приголомшливих зовнішніх характеристик.

Якщо раніше, комод в спальню або будь-яку іншу кімнату, виготовлявся переважно з дерева, то зараз в хід пішли і інші матеріали. Існують доступні аналоги з ДСП і МДФ, комбінації дерева і скла, фасади покривають глянцем, прикрашають всілякими візерунками і іншим. Чіткі контури, фрезеровані вишукані фасади і зручні ручки - ось яскраві відмінні риси таких меблів.

Більш сучасний варіант буде представлений моделлю з гладкими фасадами, на яких може бути відсутнім фурнітура. Нічого зайвого, тільки пристойний зовнішній вигляд і комфорт.

Завжди можна підібрати консервативний варіант із зручними невеликими ручками, які не будуть зайвий раз привертати до себе увагу.

Є і більш габаритні комоди, з великою кількістю ящиків, різною висотою, довжиною та глибиною. Ширина може варіюватися від 30 до 129 см, висота - від 20 до 119 см, глибина - від 20 до 89 см. Вибрати вам точно буде з чого!

Якщо хочете заощадити, можна придбати комод під телевізор. Вам не доведеться додатково витрачатися на ТВ-тумбу.

Можете підібрати модель з комбінованими секціями. Вони будуть представлені і висувними ящиками, і полками, які знаходяться за орними дверцями.

Кутовий комод - рішення для невеликих кімнат

Цей різновид не так популярна. У неї є ряд своїх переваг, які ви не знайдете ні в одному іншому варіанті.

Плюси кутових виробів:

  • оригінальний дизайн
  • компактні розміри
  • місткість

Головне - саме таким атрибутом ви зможете заповнити будь-який кутів в приміщенні. Згадайте, як часто ви ставите меблі в кут? І скільки кутів пустує в вашому домі? Так чому б не зробити і цю площу максимально корисною і функціональної?

Комод в передпокій, або будь-яку іншу кімнату, такого типу можна доповнити шафою або будь-який інший меблями. Разом, вони становитимуть єдину композицію.

В середньому, їх ширина варіюється від 50 до 99 см, глибина - від 40 до 69, а висота - від 70 до 99 см.

Дуже зручно, адже на стільницю, як і в випадку з класикою, можна поставити дзеркало, розмістити невеликий телевізор або просто використовувати під різні декоративні елементи.

Комод пеленатор - знахідка для батьків

Цей тип допоможе максимально комфортно обладнати приміщення для новонародженого. Просто встановіть його біля ліжечка малюка, і все! У вас є універсальне зручне місце не тільки для зберігання речей, а й для проведення різних гігієнічних процедур і перевдягань вашого крихти.

Плюси пеленатора:

  • економія простору
  • Зручність використання
  • багатофункціональність
  • місткість


Дизайн може бути дуже різним. Завжди є варіант підібрати звичайний прямий комод, без будь-яких принтів, виконаного в спокійному забарвленню.

Ще один яскравий приклад - комод з пеленальним столиком, який за непотрібністю можна зняти.

Вдалий варіант - дитячий комод на коліщатках, з ненав'язливим малюнком і кольоровим фасадом. В цьому випадку, верхня частина теж зручно знімається. Ви можете придбати її і в комплекті, і окремо.

Батькам буде зручно переодягати малюка, міняти йому памперси і здійснювати будь-які інші гігієнічні процедури. Чи не доведеться низько нагинатися і навантажувати спину. А дитина буде відчувати себе комфортно і захищено, адже батьки завжди знаходяться в полі його зору.

Комод з дзеркалом - недорого і зручно

Такі моделі найкраще підійдуть для коридору. Але цілком можна використовувати їх і в іншому приміщенні. Головне, щоб дзеркало не створювало вам ніякого дискомфорту. Багато користувачів просто не можуть розслабитися, якщо спостерігають своє відображення.

Ви можете придбати готовий виріб з цим аксесуаром, і вони будуть двома частинами єдиної композиції, або купити їх окремо.

Плюси моделі з дзеркалом:

  • Зручність
  • Багатофункціональність
  • Візуально розширюєте простір
  • Немає потреби купувати дзеркало окремих
  • Ергономічність

Як бачите, це дуже зручно. Майже як повноцінна шафа, тільки місця займає набагато менше і коштує набагато дешевше.

Підведемо підсумок:

  • Якщо в кімнаті досить місце - зверніть увагу на прямий комод
  • Якщо вільного простору мало, а комод потрібен - кутова модель ідеально підійде
  • Чи очікуєте поповнення? Вибирайте комод зі зручним столиком для сповивання
  • Шукайте альтернативу повноцінній шафі-купе? Зверніть увагу на комод з дзеркалом
2017-03-27 17:41:17
^ Наверх