Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

Яку купити ковдру?

Хто вже стикався з покупкою постільних речей через Інтернет, той знає, що це цілком реальне завдання. Головне в цій справі - знати, на що звертати увагу при виборі ковдр. Про це ми і поговоримо в даній статті. А якщо у Вас вже купували його онлайн - залиште коментар і поділіться своїм досвідом з нами!

Основне завдання якісної ковдри - забезпечити комфортний сон. Воно повинно підтримувати оптимальну температуру тіла, щоб ніщо не порушило Ваш сон.

Вибираємо сезонність ковдри

Пам'ятайте, що вибирати цей аксесуар необхідно не тільки з урахуванням сезону. Враховуйте свої індивідуальні особливості. Багато хто навіть у люті морози можуть спати під покривалом і прекрасно себе почувати. А деякі - в спеку сплять під зимовою ковдрою.

Всі ковдри діляться на:

• Демісезонні. Такі моделі ідеально підходять для міжсезоння. Восени і навесні погода дуже нестабільна. Під літньою ковдрою може бути вже або ще, холодно, а під зимовим - жарко. От саме для таких випадків і передбачені демісезонні ковдри.
• Зимові. Назва говорить сама за себе. Це теплі ковдри, які просто зобов'язані бути в кожному домі, враховуючи кліматичні умови, в яких ми проживаємо.
• Особливо теплі. Якщо попередній варіант ми назвали просто «теплим», то в такому випадку, Ви отримуєте щось більше. Такі вироби стануть справжньою знахідкою для користувачів, які не можуть зігрітися під звичайним теплою ковдрою. Навіть найсуворішою і морозною зимою Вам буде тепло і ніщо не порушить Ваш сон.
• Літні. Це полегшений варіант ковдри. Основне завдання такого - забезпечити максимальну циркуляцію повітря і мати гарну гігроскопічністю. Аксесуар просто зобов'язаний дуже швидко вбирати вологу, і не менш швидко випаровувати її.
Існує ще п'ята різновид. Вона називається «4 сезони». Ковдри-трансформери складаються з декількох частин. Вони кріпляться між собою за допомогою застібок або блискавок. Залежно від пори року, Ви просто комбінуєте необхідне Вам кількість частин.

Який наповнювач краще?

Наповнювачі ковдр умовно діляться на натуральні і синтетичні. Серед останніх, можна зустріти матеріали з приміткою «гіпоалергенний». Це означає, що таке одягнуло можна використовувати людям з астмою, алергією або слабким імунітетом.

Натуральні наповнювачі

Такі ковдри підійдуть усім поціновувачам натурального і природного. Абсолютно всі матеріали мають дуже важливу властивість - хорошою повітропроникністю.

Які матеріали належать до натуральних?

• Бавовна. Підходить для сну в літній період. Відмінно пропускає повітря і дуже швидко випаровує зайву вологу.
• Овеча вовна. Підходить для демісезонних і зимових ковдр. Може вбирати до 20% вологи від власної ваги. Сам наповнювач залишається сухим.
• Верблюжа шерсть. Сподобається всім, кому звичайні вовняні ковдри здавалися надто важкими. Цей матеріал набагато легше. Не викликає алергічних реакцій, тому часто використовується у виробництві дитячої продукції.
• Пух перо. Відмінний варіант для зимових і особливо теплих ковдр. Цей наповнювач не потребує особливого представлення. Він відмінно зберігає тепло, під такою ковдрою комфортно спати.
• Шовк. Не викликає алергічних реакцій і забезпечує максимальний комфорт. Не подразнює шкіру, пропускає повітря і не затримує вологу. В такому шовковому ковдрі ніколи не заведуться пилові кліщі.
• Бамбукове волокно. Хороший варіант для літа, весни або осені. Наповнювач теж відноситься до гіпоалергенним. Він гігроскопічний і дуже легкий. Такі вироби буквально дозволяють тілу «дихати».

Які матеріали відносяться до синтетичних?

• Холлофайбер. Має непогані терм регуляційних властивостями. Пружний, добре тримає свою форму. Його волокна нагадують пружини. Завдяки цьому, вони не тільки швидко відновлюються, а й забезпечують ковдрі обсяг і одночасно - легкість.
• Силіконізоване волокно. Це спеціальний наповнювач, найчастіше синтепон, оброблений за допомогою силікону. Матеріал відрізняється тривалим терміном служби, і відмінною відновлюваністю. Такий наповнювач витримає навіть численні прання.
• Quadroair. Це новий наповнювач, який розроблявся цілою командою фахівців. Його волокна порожнисті усередині. Це один з найлегших матеріалів, який володіє всіма необхідними для ковдри властивостями. Він пропускає повітря, не затримує вологу, забезпечує комфортну для тіла людини температуру.
• Поліефірне волокно. За своєю структурою нагадує холлофайбер або силікон. Таке ковдру не підходить для холодного періоду. Зате влітку під ним не буде жарко, а восени і навесні воно буде забезпечувати комфортні умови для сну. Волокна мало важать, пружинять. Матеріал не буде комкаться і просідати.

Як підібрати відповідний розмір ковдри?

Ви можете вибрати відповідний розмір ковдри. Можете підбирати його довжину і ширину відповідно до старого, або з вже наявним підодіяльником.

• Дитяче (95 на 145, 100 на 140 см)
• Півтораспальне (140 на 200, 140 на 215, 155 на 210 см)
• Двоспальне (170 на 205, 195 на 215 см)
• Євростандарт (200 на 210, 200 на 220 см)
• Євростандарт-максі (229 на 234 см)

Касетна або стегана ковдра?

Якщо Ви подивіться на ковдру, то відразу побачите, до якого типу воно відноситься. Якщо його поверхня розділена глибокою прошивкою на квадрати - перед Вами касетний варіант. Він більш довговічний, особливо, якщо мова йде про пухові ковдри. Стегане буде трохи тонше і за своїми експлуатаційними характеристиками поступатиметься попереднім варіантом. Само собою, вони відрізняються за ціною.

Підведемо підсумки

Якщо Ви вибираєте ковдру, то в першу чергу, потрібно визначитися, в яку пору року Ви будете їм ховатися. Потім подивіться на матеріал наповнювача. Він повинен добре пропускати повітря і бути простий в догляді. Погодьтеся, що мало кому захочеться прати ковдру вручну. Потім зверніть увагу на розмір і замовляйте!

2017-06-05 13:31:17
^ Наверх