Терміново
зателефонувати?

Який матеріал для ліжка вибрати?

Що важливіше: комфорт або краса меблів? Однозначно відповісти складно, але і відмовлятися від однієї якості на користь іншого не варто. Покупці часто цікавляться, з якого матеріалу краще купити ліжко? Здавалося б, нічого складного. Але у цього питання є маса своїх нюансів, про які ми і поговоримо далі.

Дерево, метал, ДСП або МДФ?

У кожного з перерахованих вище матеріалів є як свої переваги, так і недоліки. Але для того, щоб підібрати єдино правильний варіант для свого житла, необхідно мати хоча б поверхневі знання про сировину, з якого буде виконана ваша майбутні меблі. Так чи інакше, навіть виходячи з базових характеристик того ж дерева, відразу стане ясно, що ви вибираєте ліжко на століття.

Дерев'яне ліжко - бездоганна якість і краса

Що ми знаємо про дерев'яні меблі? Її якість знаходиться поза всяких похвал. Такі атрибути можуть прослужити 50 років і більше. Так, ціна ліжка з дерева часом може відштовхнути, АЛЕ! Віддаючи таку суму, ви можете бути на 100% впевненими в тому, що платите за комфорт, здоров'я і затишок. Такий виріб не втратить своїх зовнішніх і практичних характеристик з часом. Само собою, при забезпеченні належного догляду згідно з усіма правилами експлуатації. Перед покупкою, чи не позбавимо буде знати, що в залежності від породи деревини, обрана вами модель буде мати абсолютно різні властивості.

 

Сорти діляться на:

• Тверді (бук, дуб, ясен)
• М'які (сосна, липа, вільха)
В першу чергу, ці знання допоможуть вам зрозуміти, яке навантаження на одне спальне місце зможе витримувати ліжко без шкоди своїй цілісності.

Максимально допустиме навантаження:

• М'які сорти - 150-500 кг
• Тверді сорт - 250-300 кг

Детально про властивості тієї чи іншої породи ми писали раніше, тому зупинятися на цій темі не будемо. Скажемо тільки, що дерев'яні ліжка мають масу переваг, які властиві лише меблів з натуральної деревини.

4 основних переваг ліжок з дерева:

• Довговічність (термін експлуатації понад 50 років, а при забезпеченні правильних умов експлуатації, ви зможете передати цей атрибут навіть своїм онукам)
• Приголомшливої ​​зовнішній вигляд (подивіться на фото, навіть звичайнісінька ліжко з цього матеріалу здорово виділяється серед загальної маси)
• Особлива атмосфера в кімнаті (про те, що подібна меблі можуть творити чудеса з домашньою атмосферою ходять легенди, так чому б вам не переконатися в цьому на власному досвіді?)
• Підвищує імунітет (атрибути з сосни виробляють фітонциди, які позитивно позначаються на стані здоров'я і загальному самопочуттю людини)

А де ж мінуси? Вартість таких моделей може відштовхнути. Вся справа в тому, що хороша обробка деревини - справа досить витратна. Ось і виходить, що кінцева вартість на виріб може вийти вища за ту, на яку ви розраховували.

 

Все про металеві ліжка

Дуже популярними стали ліжка з металу. Ми всі пам'ятаємо про таких ще з далеких радянських часів. Тоді це були нічим не примітні спальні місця, які складалися просто з набору забарвлених труб. Тепер справи йдуть зовсім інакше. Ліжка з такого матеріалу вибирають в першу чергу, через їх зовнішніх характеристик. Дійсно, дуже складно пройти повз хитромудрих стильних кованих елементів. Причому, асортимент наскільки великий, що ви зможете відшукати і модель з пишними візерунками, і цілком лаконічний консервативний варіант, який буде виглядати дуже акуратно, але при цьому не втратить своєї естетики.
У виробництві використовується сталь. Саме тому такі вироби можуть витримувати навантаження до 300 кг на одне спальне місце. Каркас і декоративні елементи покриваються спеціальною порошковою фарбою або емаллю. Обидва різновиди покриття не мають специфічного запаху, не випаровують у повітря токсичних речовин і є повністю екологічно чистим продуктом. Покриття рівномірно лягає, не вицвітає з часом і не вимагає особливого догляду або умов використання. Для порівняння: дерево не любить високу вологість і прямих сонячних променів, а ось металу все одно.

3 основних переваги металевих ліжок:

  • Доступна ціна (сталь просто обробляється і не вимагає особливих технологій у виробництві, тому і ціна на продукт, які виходить на виході, буде значно менше)
  • Екологічна чистота (тут посперечатися складно, адже цей матеріал абсолютно нешкідливий і безпечний як для стану навколишнього середовища в цілому, так і для здоров'я людини зокрема)
  • Варіативність забарвлень (тільки серед виробів зі сталі ви зустрінете таку велику різноманітність всіляких фарб, причому, серед є і стандартні тони, і тону нетипові для меблів в цілому)
  • Довгий термін служби (ми вже говорили, що навантаження на спальне місце може бути досить велика, плюс, не потрібен особливий догляд і умови експлуатації)

А в чому підступ? Не всім припаде до душі дизайн цих виробів, і не всі зможуть їх адекватно вписати у вже відбулася інтер'єр спальні.

ДСП і МДФ - матеріали, які варті уваги

Прийнято вважати, що вироби з цих двох типів матеріалів розраховані на невеликий термін служби. Але з цією думкою можна посперечатися. Так, з дерев'яними меблями конкуренцію в термінах вони не тримають, а й в зовсім списувати з рахунків атрибути з плити і фракції не варто. Якщо ви не будете перевищувати гранично допустиме навантаження на спальне місце, а сама ліжко буде стояти в сухому приміщенні, то хвилюватися з приводу її терміну служби не варто.

ДСП має ідеально рівною поверхнею. Плита покривається ламінатом і обробляється спеціальною кромкою. Ці два фактори роблять матеріал стійким до механічних пошкоджень і попадання вологи, яка може зруйнувати його структуру.
Поверхня легко приймає будь-які кольори, які тільки побажаєте. Разом з тим, вона просто може імітувати натуральний деревний малюнок. Всупереч поширеній думці, деревно-стружкові плити - екологічно чистий і абсолютно безпечний матеріал. Її вужа давно навчилися випускати без отруйних домішок формальдегідних смол.

ДСП класу Е1 - безпека і міцність

Як відомо, цей тип сировини ділиться на кілька класів. У меблевій промисловості використовується виключно Е1. Чому саме її? За стандартом виробництва на ній не допускаються відколи, поглиблення, плями, тріщини, перевищення норми наявності речовини, що склеює і інші дефекти.

МДФ ви побачите відразу, але не відразу зможете відрізнити від натурального побратима. Фракцію найчастіше використовують для виготовлення головах і узніжжя. Все тому, що її можна фрезерувати. Поверхня, доповнена різними візерунками і фігурами, стане кращим доповненням для інтер'єрного оформлення приміщення. Відзначимо, що МДФ виготовляється без домішки з синтетичних склеюючих речовин. В процесі обробки, виробляється природний матеріал, який називає лігнін. Він і склеює частинки в єдине ціле. Таким чином, виробникам вдалося досягти бездоганної репутації для фракції, підвищити її міцність і знизити вартість готового продукту, до складу якого, вона буде входити.

4 основних переваг ліжок з ДСП і МДФ:

• Доступна ціна (фракція і плита не затратні в виробництві, тому їх вартість така мальнькая)
• Незвичайний дизайн (поєднання цих двох матеріалів дозволяють створювати приголомшливі композиції, тільки подивіться на фото!)
• Велика кольорова палітра (ці матеріали легко приймають абсолютно будь-які кольори, будь це класика чи щось більш оригінальне)
• Екологічна чистота (в цьому сумніватися не варто, вся продукція проходить сертифікацію, яка підтверджує цей факт)

У чому мінус? Він очевидний - аналогу ніколи не зрівнятися з оригіналом, це факт. Але якщо бюджет обмежений, а побалувати себе красивою меблі все ж таки хочеться - тоді ліжка з аналогових матеріалів - ваш вибір!

Тепер ви знаєте практично все про матеріали, які використовують при виготовленні ліжок! Справа залишається за малі - визначитися і купити. Нехай атмосфера в спальній кімнаті буде наповнена затишком незалежно від зовнішніх факторів! Успішних і приємних вам покупок!

2017-02-17 11:38:35
^ Наверх