Терміново
зателефонувати?

Яка сушарка для ванної краща?

Сушарки для рушників відмінно підходять і для сушіння білизни, і для обігріву ванної кімнати. При виборі дуже важливо враховувати ряд важливих факторів, про які ми і розповімо в цій статті. Ви дізнаєтеся про те, які сушарки для рушників кращі: водяні або електричні, на які характеристики треба звертатися увагу, зрозумієте, чи потрібен Вам цей прилад і чим він може бути корисний.

Основні переваги

• Безпека. Головна перевага таких виробів - це зведена до нуля ймовірність загоряння або замикання, на відміну від звичайних обігрівачів. Вони тестуються і перевіряються професіоналами, завдяки чому їх надійність і безпека гарантована.
• Гігієна приміщення. Плюс, з появою сушарки для рушників у Вашій ванній стане значно тепліше, а повітря стане більш сухим, що позитивно позначиться на мікрокліматі приміщення. У санвузлі спостерігається підвищена вологість і часто різко змінюється температура. З огляду на ці факти на стінах, підлозі або стелі можуть утворюватися цвіль або грибок. Значить, потрібно знизити рівень вологості, з чим прекрасно впорається цей прилад.
• Економія енергії. У випадку з електричною сушаркою для рушників, Ви зможете самі контролювати температуру нагрівання і час роботи. Включати такий прилад можна тільки при необхідності.

Які бувають сушарки для рушників?

Виробники представили два види сушарок для рушників. Кожен з них має свої, визначеними, перевагами. Само собою, недоліки теж є. Ми поговоримо про обидва ці якості, щоб у Вас склалося повне уявлення про майбутню покупку.

Електричні

Використовуваний нагрівальний елемент буде залежати від типу конструкції. У стандартних нерухомих «драбинках» використовується ТЕН, а в поворотних моделях - кабель. Можна підібрати енергозберігаючу модель, яка споживає коло 100 Вт, що можна порівняти зі звичайною лампою розжарювання.

Основні переваги:
• Простота монтажу
• Можна відключати, коли це буде необхідно, заощаджуючи електроенергію
• Добре прогріває приміщення, подача тепла не буде залежати від опалювального сезону

З недоліків можна виділити те, що поблизу місця розміщення повинна знаходитися розетка. А якщо такої не буде - доведеться обзавестися подовжувачем. І само собою - споживання електроенергії. Але ми писали вище, що можна придбати енергозберігаючу модель.

Водяні

Вони нагадують звичайний радіатор, який знаходиться в кожній кімнаті. Гаряча вода нагріває труби, які віддають своє тепло ванній кімнаті. Температура водяної сушарки безпосередньо залежатиме від температури води, що подається. Як Ви вже здогадалися, такі пристрої вже відійшли на другий план. Їх недоліки очевидні: залежність від опалювального сезону, неможливість контролювати процес подачі тепла. Зате поруч не буде потрібно наявність розетки. І є ще одні істотний плюс - доступна ціна.

Як підключити водну сушарку?

Завжди краще довіритися професіоналу і викликати майстра, який швидко і головне - правильно підключить новий прилад. Але якщо Ви вирішили впоратися з цим завданням самостійно, ось кілька корисних порад:
• Визначтеся з місцем монтажу. Візьміть рівень і виставте сушарку по ньому. Відзначте отвори для кріплень.
• Візьміть свердло для кераміки і акуратно зробіть отвори. Потім поміняйте його на свердло для бетону і доробіть отвори виходячи з довжини дюбелів.
• Тепер потрібно вставити в отвори дюбелі і шурупами прикрутити до стіни трубчасті стійки.
• Далі потрібно одягнути ніжки на стійки, зафіксувавши їх спеціальними бічними гвинтами.
• Тепер прилад потрібно підключити до труби. Слідкуйте за тим, щоб діаметри трубопроводів збігалися між собою. Правильно підібрані перехідники можна буде закрутити навіть руками.
Пам'ятайте, що даний різновид сушарок може бути підключена до бойлера або стояку.

Як правильно встановити електричну сушарку?

Для початку, необхідно визначитися з місцем його установки. Прилад повинен бути подалі від ванни, щоб мінімізувати потрапляння на нього вологи. Меблі не повинні перебувати відразу близько до сушарки. Тепер кілька рекомендацій по монтажу:
• Визначте місце на стіні
• Візьміть рівень і відзначте місця для кріплень
• Підберіть відповідне свердло, в залежності від типу стіни, матеріалу її облицювання
• Зафіксуйте елементи на стіні і підключіть сушилку.

До моделей даного типу додається інструкція, в якій більш детально буде описано процес установки.
Тепер Ви зможете швидко зорієнтуватися в різноманітті представлених моделей і підібрати ту, яка підійде Вам на все 100%.

2017-10-27 09:27:04
^ Наверх