Терміново
зателефонувати?

Яку шафа у ванну краще обрати?

Правильно підібрана шафа для ванної кімнати стане відмінним функціональним і інтер'єрним доповненням, якщо знати, який з різноманітних моделей підійде саме Вам. Про найпопулярніших різновидах пеналів для ванної кімнати і піде мова в даній статті.
Всі ці меблеві атрибути умовно можна поділити за їх основними ознаками. Вони діляться:

• По типу
• За способом установки
• По використовуваних матеріалах
• По комплектуючим
• За розмірами

За типом конструкції
• Відкритими
• Закритими
• Змішаного типу

Всі шафи для санвузлів можна поділити за типом конструкції. Вони можуть бути:
Останній різновид вважається універсальною. При вдало підібраному місці в приміщенні, Ви отримуєте практично ідеальне місце для зберігання всіляких засобів гігієни. Частина з них може бути прихована від сторонніх очей, а частина - перебувати у вільному доступі, завдяки відкритим полицям.

Відкриті шафи, або стелажі, підійдуть для зберігання тільки тих речей, які повинні знаходитися у відкритому доступі. На них можна класти чисті рушники, ставити стаканчик із зубними щітками, мочалками і т.д.

Повністю закрита шафка може стати прекрасним місцем для зберігання миючих засобів, рушників, банних халатів, косметичних засобів, ліків і низки інших речей, які ми звикли берегти від попадання води і впливу пара. У пеналів для ванної кімнати дуже щільно закриваються дверцята. Ви можете бути спокійні - волога, вода або потоки гарячого пару не проникнуть всередину.

Підбираємо оптимальний спосіб установки

Практично всі меблі для ванної кімнати ділиться на:
• Підвісну
• Підлогову

Підвісні конструкції припадуть до речі, якщо у Вашій ванній теплі підлоги. Так, корпусні меблі для санвузла здатна витримувати постійні перепади температури, але краще зайвий раз перестрахуватися і придбати навісну шафку. Він легко і просто монтується прямо на стіну і зовсім не займає вільного місця на підлозі.

Підлоговий пенал - класична конструкція, яку ми найчастіше зустрічаємо у ванній. Як правило, такі моделі встановлюються на спеціальні металеві ніжки, які не іржавіють і не деформуються. Багато моделей оснащені регульованими опорами. Таким чином, Ви зможете підлаштувати їх оптимальну висоту. І в першу чергу, це необхідно для комфортного прибирання.

Який матеріал краще?

Пенали в ванну виготовляють з тих же матеріалів, які ми звикли бачити в звичайному корпусних меблів для дому, а саме:
• Натуральне дерево
• ДСП
• МДФ

При цьому, вони покриваються спеціальним складом, який захищає поверхню від підвищеної температури, пари, вологи або прямого попадання води. В цьому випадку, не варто боятися, що на корпус або фасад пенала потрапить поди або Ви, випадково заллєте меблі гарячою водою. Пенал залишиться цілий і неушкоджений. Краплі просто стечуть вниз і все!

Внутрішнє наповнення

Всі шафи відрізняються між собою за своїм внутрішнім наповненням. За орними дверцями може ховатися одна або відразу кілька полиць. Конструкція може бути доповнена місткими висувними ящиками або відділенням для кошика з брудною білизною. Ви можете вибрати саме ту комбінацію, яка Вам буде найбільш потрібно.

Правильно підбираємо розмір пенала для ванної кімнати

Перед тим, як замовити абсолютно будь-які меблі, перше, що Ви зобов'язані зробити - попередні виміри. З цими даними, шанси зробити дійсно успішну покупку значно збільшуються. Висота пенала може варіюватися від 60 см до 2 м! Погодьтеся, що розбіг значний. Ширина починається від 20 см і закінчується на позначці в 69 см, глибина - від 10 до 49 см. У випадку з санвузлом, кожен з цих параметрів важливий. Під стелею може висіти бойлер, проходити труби або там може бути вмонтована батарея. Тому варто виміряти навіть висоту стін. Глибина покаже, скільки речей можна помістити на полицю або покласти в ящик. А підбираючи ширину, пам'ятайте, що відстань до сантехніки або інших меблів має становити хоча б 20-20 см.

Якщо при виборі Ви врахуєте все, перераховані вище, фактори, тоді покупка буде служити довго і принесе Вам і Вашим близьким максимум користі!

2017-10-23 13:55:09
^ Наверх