Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

Яку оббивку брати для кухонного куточка?

Оббивка - ось на що потрібно звертати свою увагу в першу чергу при виборі кухонного куточка. Підвищена вологість, часті перепади температури, різні забруднення, прямий контакт з водою - все це буде брати на себе саме оббивка. Тому вона повинна бути якісною, зносостійкого і простий у догляді. Ми розповімо, як підібрати саме таку!

Найпопулярніші типи оббивки:

  • Шеніл
  • Жакард
  • Велюр
  • Тканини з тефлоновим покриттям
  • Флок
  • Еко шкіра
  • Натуральна шкіра

А тепер давайте докладніше поговоримо про ці тканинах, їх особливості та властивості.

Тканина або шкіра?

Це найперше питання, на яке Ви повинні дати відповідь. Оббивка може бути або текстильна, або шкіряна (еко шкіра). Вони відрізняються і ціною, і фактурою, і експлуатаційними особливостями.

У тканини є незаперечна перевага - вона дуже приємна на дотик. Особливо яскраво виражено це якість у велюру. Плюс, така оббивка виглядає більш затишно. Якщо кухня сполучена з вітальнею, то можна підібрати оббивку для кухонного дивана аналогічну з готельним. Приміщення буде виконано в єдиному стилі і стане ще комфортніше.

Шкіра - ознака достатку. Вона виглядає солідно і презентабельно. Але шкіра не любить прямі сонячні промені і перепади температури. Якщо Ви не часто готуєте, то цілком можна дозволити собі таку розкіш. Але от якщо на кухні постійно щось вариться-смажиться-париться, то довго такого режиму натуральна шкіра не витримає. Еко шкіра по тактильним відчуттям і зовні нагадує натуральну. Але коштує вона дешевше.

Як бачите, текстиль та еко шкіра (або натуральна шкіра), мають абсолютно різними властивостями. Вони різні на дотик, вимагають різного догляду і по-різному виглядають.

Яку тканину вибрати для кухонного куточка?

Тепер давайте поговоримо про те, яка тканина краще підходить для оббивки кухонного куточка. Вона може відрізнятися складом, типом плетіння ниток, тактильними відчуттями і фактурою.

Шеніл. Складається з суміші синтетичних і бавовняних волокон. Саме завдяки цьому, вона служить набагато довше і не втрачає своїх зовнішніх характеристик з часом. Саме полотно щільної і міцне, що робить його одним з кращих варіантів для обшивки кухонного куточка. Шеніл може бути гладким або фактурним. На дотик він дуже м'який, сидіти на такому буде приємно.

Жакард. Цю тканину можна дізнатися відразу. Як правило, вона прикрашена різними візерунками, на дотик гладка, що не ворсиста, іноді фактурна. Жакард може бути виготовлений повністю з натуральних волокон, або з домішкою поліестеру. У будь-якому випадку, він залишається досить щільним і зносостійким. Якщо хочете, щоб приміщення буквально заграло новими барвами - вибирайте жакард. Особливе плетіння ниток дозволяє полотну міняти колір залежно від освітлення.

Велюр. Ця тканина асоціюється у нас виключно з чимось м'яким, навіть пухнастим, і неймовірно приємним на дотик! Навіть просто дивлячись на кухонний куточок, обшитий велюром, Ви зрозумієте, що зробили правильний вибір. Але врахуйте, що велюр вимагає акуратності і охайності. Одна з найбільш зносостійких. Вона не витирається, не тьмяніє і головне - не вбирає забруднення.

Тканина з тефлоновим покриттям (просоченням). Скажемо відразу, що це оббивка еліт-класу. Але повірте, вона повністю виправдовує свою вартість. Завдяки особливому покриттю утворюється невидиме захисне поле, яке буде зберігати новизну тканини довгі роки. Така тканина відштовхує воду, в неї не вбираються навіть плями жиру, не осідає пил. Ще одна перевага - така оббивка має ефект «антикіготь». Це означає, що Вашим домашнім улюбленцям буде абсолютно не цікаво точити про неї свої кігтики. Матеріал на дотик гладкий, немає вираженої фактури. Разом з тим, тканину дуже приємна на дотик.

Флок. Став популярний завдяки доступній ціні, високій якості і незвичайному зовнішньому вигляду. Матеріал може бути гладким однотонним або фактурним, різнобарвним. У будь-якому випадку, він буде викликати у Вас виключно позитивні емоції, адже слово «флок» в перекладі з англійської означає «пушинка». Лицьова сторона ворсиста і м'яка. Але це ще не все! Флок цілком може замінити шкіряну оббивку! Є його особливий різновид, яка зовні нічим від неї не відрізняється! Флок не вбирає вологу, він щільний і міцний. Якщо на поверхню потрапить вода - вона збереться в кульки, і Ви встигнете її змахнути або зібрати серветкою.

Шкіра або Еко шкіра?

Наскільки добре для кухні підійде оббивка з натуральної шкіри - вирішувати тільки Вам. Якщо Ви зробите вибір на користь цього елітного матеріалу, то пам'ятайте, що і догляд йому буде потрібно відповідний. Існуємо маса спеціальних засобів, які будуть підтримувати новизну шкіряних меблів і не дозволяти оббивці тріскатися.

  • Натуральна шкіра має здатність «дихати». Завдяки порам, вона відмінно пропускає повітря і швидко випаровує вологу. Матеріал еластичний, тому він так розкішно виглядає і підходить для будь-яких меблів. Ціна на цю оббивку обумовлена ​​ще й особливою технікою фарбування. Барвник наноситься таким чином, щоб не закупорювати пори на шкірі. Природний малюнок зберігається, а разом з ним - презентабельність і солідність. Фактура залежить від типу натуральної шкіри.
  • Еко шкіра - гідно замінить попередній варіант. Вона є повністю екологічно чистим продуктом. Коштує дешевше, а виглядає практично так само. Основа матеріалу представлена ​​щільною тканиною. І саме на цю основу наноситься пористий шар поліуретану. Стійкість до стирання визначається саме товщиною цього покриття. Еко шкіра добре пропускає повітря і відштовхує вологу. Вона не вимагає особливих умов використання або занадто ретельного догляду.

В обох випадках, Ви зможете вибрати абсолютно будь-який колір і підібрати найбільш приємну для Вас фактуру.

Ще кілька корисних рекомендацій

Якщо Ви заплуталися в такому великому розмаїтті тканин, їх різновидів і типів, почитайте відгуки або зайдіть на тематичні форуми. Цілком ймовірно, що досвід покупців стане Вам корисний.

  • Не соромтеся ставити питання продавця-консультанта. Він обов'язково на все відповість! Ви можете запитати абсолютно все, що побажаєте: починаючи від того, наскільки може відрізнятися колір від картинки і закінчуючи показниками тесту Мартіндейла.
  • Про тести Мартіндейла теж варто сказати пару слів. Чим вище показник - тим краще тканину. Якщо вибір стоїть між оббивкою з 10 000 циклів і оббивкою з 50 000 циклів, то вибір очевидний!
  • Кухонний куточок буде постійно використовуватися, тому важливо, щоб тканина була якомога простіше в догляді. З'явилася пляма? Його треба відразу ж видаляти! Тільки різниця в тому, скористаєтеся Ви спеціальним миючим або Вам допоможе звичайна волога серветка.

Колір тканини може бути абсолютно будь-який. А кухонний куточок може бути виконаний навіть відразу в декількох колірних рішеннях. Головне, щоб Вам і Вашим близьким він подобався!

2017-08-28 14:46:30
^ Наверх