Терміново
зателефонувати?

Фарбуємо комод в домашніх умовах

Якщо бюджет не дозволяє придбати нові меблі, спробуйте перефарбувати ту, яка є. З'ясуймо, як це зробити в домашніх умовах на прикладі дерев'яного комода.

Крок 1. Готуємо необхідні матеріали

Для цього нам потрібно підготувати наступні приналежності:

• фарбу;
• ґрунтовку;
• кілька пензликів;
• валики для фарбування;
• клейонку;
• малярську стрічку;
• піддони під фарбу;
• губку, мило і воду;
• наждачний папір;
• вологу тканину;
• викрутку.

Крок 2. Очищаємо комод

Перше, що потрібно зробити - помити комод за допомогою води і мила. Потім слід дати йому кілька годин, щоб він повністю висох природним способом. Згладити шорсткості і позбавити меблі від залишків старої фарби або лаку можна використовуючи наждачний папір. Якщо поверхня комода не потребує цьому, пропустіть цей крок. У разі, коли меблі була піддана впливу наждачки, приберіть залишилася пил злегка вологою тканиною.

Крок 3. Розбираємо комод для фарбування

Коли комод підсохне, зніміть з нього ящики і дверці. Потім необхідно позбавити його від ручок, шарнірів, дверних петель і іншого. Тут нам на допомогу приходить викрутка, з якої здатні впоратися не тільки чоловіки, але і багато вмілі господині. За допомогою малярного скотча відокремте ділянки, які не підлягатимуть забарвленням.

Крок 4. Фарбуємо комод і даємо фарбі обсохнути

Радимо утриматися від фарбування бічних частин ящиків, а також внутрішніх стінок корпусу. Фарбування цих зон може перешкодити подальшому вільному входженню висувних ящиків при зворотній збірці комода і плавному їх ковзанню. Потім застеліть місце, де ви будете займатися фарбуванням, клейонкою, щоб уникнути попадання фарби на покриття підлоги, особливо, якщо робочим місцем послужила одна з кімнат будинку. І так, починаємо наш творчий процес. Для початку комод слід покрити тонким шаром ґрунтовки. Налийте її в один з піддонів, а потім за допомогою валика нанесіть на меблі. Для важкодоступних місць використовуйте кисті. Ґрунтовка висохне за кілька годин. Посприяти цьому може суха і тепла обстановка. За таким же принципом ми наносимо на комод фарбу. Кількість її шарів залежить від насиченості бажаного кольору і якості самої фарби. Тому, даючи верствам висихати, повторюйте їх нанесення, поки не отримаєте необхідного результату.

Крок 5. Повертаємо всі деталі на місце

Встановивши ручки і повернувши на місце ящики або дверцята, можете милуватися своїм творінням. Тепер ви знаєте, як пофарбувати комод своїми руками, а тому можете застосовувати отримані знання для перетворення і інших меблів, щоб додати своєму будинку свіжого дихання. Але змушені вас засмутити, дерев'яні меблі піддається такої реставрації на ура, складніша справа з меблями, в тому числі комодами, з ДСП.

Крок 6. Насолоджуємося новим видом комода!

Наш з вами дерев'яний комод не тільки став більш стильним і отримав зовнішній вигляд нової речі, але також зберіг свою натуральність і екологічну чистоту. Крім того, вибравши для себе навіть найпоширеніше декорування «під старовину» або мереживом, ваша тумба без сумнівів буде ексклюзивною. Поширеним варіантом серед любителів експериментувати є фарбування меблів в білий колір. Це і правда виглядає дуже благородно і елегантно.

Не бійтеся підключати фантазію і тоді зміни в вашому домі точно стануть поштовхом до змін у житті! Якщо ж ви прагматична людина або боїтеся, що такі заняття творчістю вам не по плечу, замість того, щоб пофарбувати старий комод, пропонуємо вам просто придбати новим.

2017-04-05 10:07:02
^ Наверх