Терміново
зателефонувати?

Куди поставити обідній стіл

Поговорім про те, куди краще поставити обідній стіл на кухні. У цій статті ми розглянемо всі можливі варіанти його розташування виходячи з форми приміщення, модифікації стільниці і квадратури самої кухні.

4 основні варіанти розміщення обіднього столу:

  • Біля вікна
  • Посередині приміщення
  • В кутку
  • Коло стіни

Для кухонь від 7 м2

В цьому випадку доведеться до речі перший варіант. Стіл біля вікна - краще рішення для такої квадратури. Снідати чи обідати біля вікна, з якого відкривається приголомшливий вид - мрія кожного! Так почніть здійснювати її прямо зараз і пересуньте стіл назустріч красивому пейзажу!

Гарний декор на підвіконні додасть позитивних емоцій і забезпечить гарний настрій. Якщо стіна біля вікна вузька (менше 3 м) - розгорніть стіл торцем до нього. А якщо ще вже - просто привіти невелику стільницю і поставте її на спеціальну опору. Чи впорається з таким завданням можна, якщо в будинку є всі необхідні інструменти і звичайно ж - бажання цим займатися.

Основні плюси розміщення столу біля вікна:

  • Виграшний варіант, якщо за вікном відкривається гарний вид
  • Відмінна освітлюватися столу навіть увечері
  • Декор на вікні створить додатковий комфорт і затишок на кухні

А в чому підступ? Не всі можуть похвалитися привабливим виглядом з вікна. Іноді з нього може доноситися неприємний запах або дратівливий шум. Якщо Ви звикли використовувати підвіконня як полки, то цей варіант установки столу точно не для Вас.

Для кухонь від 12 м2

Сміливо можете встановлювати стіл посередині приміщення. І нехай затишний абажур в центрі стелі над столом уже не в моді, зате освітлюватися стільниці буде на всі 100%. При цьому стіл може бути абсолютно будь-якої форми. Але як правило, в таких випадках вибирають овальну або круглу стільницю. Вони завжди виглядають естетично, в них відсутні гострі кути і випирають частини.

Основні плюси столу посередині кухні:

  • Гостям точно вистачить місця за столом
  • Підійти до нього можна з будь-якої точки приміщення
  • Саме кухонний стіл стане інтер'єрним центром і при правильному оформленні виступить відмінним елементом декору

Мінус тут тільки один: для маленьких кухонь цей варіант категорично не підходить.

Для маленьких кухонь

А ось для маленьких кухонь дуже до речі доведеться третій варіант: розмістити стіл в кутку. Дуже часто, в таких випадках замість звичайних стільців або табуретів встановлюють м'який куточок. Зараз можна підібрати такі меблі навіть для самих компактних приміщень. В такому випадку сидіти за столом буде не просто зручно, але ще і затишно! Якщо грамотно розставити такі меблі, то за його поверхнею можна розмістити від 2 до 4-х чоловік.

Основні плюси столу в кутку:

  • Створює відчуття відокремленості і приватності
  • Органічно вписується невеликий кухонний диванчик
  • Економія простору

Мінус тут очевидний: велика компанія за таким обіднім столом просто не сяде. Та й у випадку з куточком, виходити з-за столу буде не надто комфортно. Але це суто суб'єктивна думка, адже у кожного своє розуміння комфорту і затишку.

Для вузьких кухонь

Четвертий варіант просто створений для вузьких кухонь. Таке розташування буде доречно виглядає як в компактній, так і в просторій кухні. Форма стільниці буде залежати від планування приміщення і його розмірів. Як правило, у стіни встановлюють квадратні або прямокутні моделі столів. А щоб гола стіна не псувала Вам настрій і апетит, повісьте на неї красиву картину або будь-який інший декор.

Основні плюси кухонного столу біля стіни:

  • Ідеальний варіант для вузьких кухонь
  • Дає відчуття відокремленості
  • Підвіконня залишається вільним, і Ви можете використовувати його в якості додаткового місця для зберігання речей

При такому розміщення залишається незалучений одна зі сторін кухонного столу. Це, мабуть, єдиний недолік.

Ще кілька корисних рекомендацій

Обідній стіл повинен розташовуватися якнайдалі від входу в туалет або ванну. Робиться це з естетичних міркувань.
Ви повинні вільно пересуватися по кухні, а підходити до столу повинно бути зручно з будь-якої для Вас точки приміщень. Меблі повинні бути розставлені раціонально.

Якщо Ви відчуваєте себе некомфортно, сидячи за столом - це вірна ознака того, що він стоїть «не на своєму місці». Подумайте, куди його можна переставити і буде Вам при цьому комфортніше.

2017-08-07 09:27:46
^ Наверх