Терміново
зателефонувати?

Кухонний гарнітур для маленької кухні

Ми зібрали для Вас всі найпопулярніші варіанти облаштування невеликої кухні. У цій статті Ви знайдете корисні поради, докладні фото з даної теми. Зручний і красивий кухонний гарнітур для маленької кухні - це не міф, і ми Вам це доведемо!

Плануємо гарнітур для маленької кухні

Ми вже говорили про варіанти планування в наших попередніх статтях. Тепер розберімося, які з них найкраще підходять для невеликих приміщень.

Найбільш оптимальними варіантами заведено вважати кутову і пряму конфігурацію.

Плюси кутової кухні

Часто її ще називають Г-образної або L-образної. Причому таке планування підходить абсолютно для всіх кухонь, як великих, так і маленьких.
• Є достатня кількість робочих поверхонь
• Не займає багато місця
• Підходить і для квадратних, і для прямокутних приміщень

Можна підібрати різну глибину кутових модулів. Це дозволить істотно заощадити вільне місце. Так, неглибокий шафа не підійде для побутових приладів, але зате в нього можна класти ложки, вилки і інше начиння.

Можна розмістити верхні ящики тільки уздовж однієї із стін кута. Вийде, що низ буде кутовий, а верх - прямий. Такий варіант візуально полегшить простір, позбавить його від зайвої ваги. Вільна стіна цілком підійде для телевізора або елементів декору.

Традиційний варіант

Він складається з прямих модулів, які стоять кутом. Це доступний за ціною варіант, який випускають абсолютно всі меблеві фабрики.

Спеціальні гарнітури з п'ятьма кутами

Кутовий елемент в такому варіанті відрізняється саме кількістю кутів. Дверцята у нього відкривається під кутом в 45 градусів. А розмір самого модуля становить приблизно 80 на 80 см. Виглядати така кухня буде більш органічно, та й користуватися нею буде зручніше.

Як краще використовувати кут в маленьких кухнях?

• Під мийку. В такому випадку, у Вашому розпорядженні виходить більше вільного місця на робочій поверхні. Але є ризик, що користуватися мийкою Вам буде не дуже зручно.
• Для дрібної побутової техніки. Це може бути мікрохвильова піч, мультиварка, електрочайник, тостер і т.д.
• Розмістити невелику вбудовану плиту. Основний недолік тут в розмірі. Якщо Ви готуєте часто і багато, то цей варіант точно не для Вас. А ось якщо за плитою проводите не надто багато часу, то чому б і ні?

Як використовувати торцеву частину кутовий кухні?

• Торцевий модуль. Він і виглядає естетично і користуватися ним зручно. У ньому будуть перебувати місткі полиці, заховані за глухим фасадом.
• Відкриті полки. Це найдоступніший за ціною варіант. На них можна поставити чашки, блюдця або просто елементи декору.
• Звичайна декоративна панель. Функціонального навантаження вона нести не буде, зате інтер'єрне рішення повністю і цілком завершить.

Плюси лінійного (прямого, однорядного) кухонного гарнітура:

В цьому випадку модулі ставляться уздовж однієї із стін. Розташування та їх порядок розміщення Ви вибираєте самі.
• Доступна ціна
• Залишається достатньо місця для обідньої зони
• Підходять навіть для самих невеликих площ

Як краще використовувати пряму кухню?

• Переставляємо холодильник. Якщо Вам вдасться поставити його на протилежну від модульної кухні сторону, то з'явиться додаткова корисна площа. А якщо немає - подбайте про те, щоб нижні секції були шириною хоча б 45 см.
• Мийка посередині. В такому випадку, біля неї по обидва боки буде знаходиться по одній робочої поверхні.
• Використовуйте вбудовану техніку. Це заощадить Вам місце. Але пам'ятайте, що відстань між мийкою і плитою має становити хоча б 20 см.

Оптимізуємо простір

Якщо Ви хочете заощадити якомога більше корисної площі і зробити її максимально місткою і функціональної, тоді нижченаведені поради Вам точно знадобляться.

Не обходить увагою кутові полиці. Є одна цікава їх різновид - полки-каруселі. Обертається секції забезпечить швидкий доступ до вмісту і хороший його огляд.

Органайзери для висувних ящиків. Ці елементи допоможу тримати в чистоті і порядку весь вміст ящиків. Ви можете використовувати роздільники для столових приладів, приправ, посуду та іншого.

Не забувайте про ящик під мийкою. Це простір залучається найрідше. А туди цілком можна помістити різні мийні-чистячі засоби або інші речі, які не боятися вологи.

Візуально збільшуємо площу. Якщо Ви підберете глянсовий фасад, то кухня буде здаватися більше. Плюс, глянець добре відбиває світло, що особливо добре для темних приміщень. І краще уникати темних відтінків, вони візуально зменшують вільне місце, в той час як світлі - збільшують.

Сподіваємося, що наша стаття допоможе підібрати Вам зручний і недорогий кухонний гарнітур для маленької кухні. Приємних покупок і гарного настрою!

2017-04-11 15:13:46
^ Наверх